Recordaantal inbeslagnames van dieren in 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen en de politiediensten hebben vorig jaar een recordaantal van 889 inbeslagnames van dieren uitgevoerd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het cijfer ligt merkelijk hoger dan het jaar voordien, toen er 788 inbeslagnames plaatsvonden.

 

Meer krantenkoppen in België

Sophie Wicke is duivel-doet-al bij Ieperse toeristische dienst: “We zijn nooit naast onze schoenen gaan lopen”

In het programmaboekje van de Kattenstoet stond Sophie Wicke vermeld als duivel-doet-al en dat is niet overdreven. Van de commissarissen optrommelen tot het bedankingsfeest organiseren, in zowat alle facetten van de stoet draagt ze haar steentje bij. “Hopelijk val ik nu niet in een zwart gat”, lacht de Ieperse, die al 25 jaar voor de dienst toerisme werkt.
The

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Cato Verleye naar EK U13 tafeltennis in Roemenië

Cato Verleye – uit Oostkamp en lid van TTC Zandvoorde – staat momenteel eerste op de nationale ranglijst in het tafeltennis en neemt van woensdag 22 mei deel aan het Europees kampioenschap U13 in Boekarest. “Een goede ervaring die mij in de toekomst veel kan helpen.” Unieke kans Cato Verleye heeft als klassement C2, staat
The post Cato Verleye

Lees meer »

Wijn van Antwerpse Wijnfaktorij, met wijngaarden in Tielt-Winge, doet hart van sommelier van beste restaurant ter wereld sneller slaan

In de Franse krant Le Monde prijst Josep Roca dit weekend Kontreir aan, wijn van de Wijnfaktorij in Antwerpen. Die Josep Roca is niemand minder dan de sommelier van El Celler de Can Roca, een Spaans 3-sterrenrestaurant dat al 2 keer uitgeroepen werd tot beste ter wereld. Zaakvoerder Patrick Nijs begreep ineens waar al die Franse toeristen in zijn winkel

Lees meer »

Vermomd en zonder één woord naar raadkamer: ex-uitbaatster ‘horrorcrèche’ ‘t Sloeberhuisje eist nog méér onderzoek

Ruim twee jaar nadat een baby’tje van zes maanden in haar crèche in Mariakerke stierf, eist de gewezen uitbaatster van ‘t Sloeberhuisje bijkomend onderzoek. Davina V.D. (38) zakte zwaar vermomd af naar de raadkamer in Gent, samen met haar vader Roxan (59), die ervan wordt verdacht het meisje van 6 maanden te hebben doodgeschud. Vader en dochter vertrokken in de

Lees meer »

Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon”

Het KMI voorspelt dit pinksterweekend regen en onweersbuien in het hele land. West-Vlaanderen blijft echter gespaard. “Hoe verder richting het westen, hoe zonniger het wordt”, voorspelt Nicolas Roose van Noodweer Benelux.
The post Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tientallen obussen worden uit de ringvaart gehaald in Brugge

In Brugge worden deze voormiddag enkele tientallen obussen uit de Ringvaart gehaald, in de buurt van de Kazernevest. Duikers van de brandweer ontdekten ze eind vorige maand bij toeval tijdens een oefening en brachten er 2 naar boven. Maar omdat het er zo veel zijn, komt vandaag ook de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse. Het gaat om obussen uit de Eerste

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Italiaans trio krijgt weinig ruimte van het peloton, Merlier: “Zal geen rustige etappe worden door wind”

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

Code geel: nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

Omdat er slecht weer op komst is, met een regenzone die morgen traag over België trekt, heeft het KMI code geel afgegeven. De regenzone wordt gevolgd door een actieve zone met buien met kans op onweer. Daarom activeert Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722. Wie storm- of waterschade heeft, kan via het e-loket een aanvraag indienen of het telefoonnummer

Lees meer »

Steun het dierenasiel met een tattoo

Tattoozaak Cirusso Art uit Menen pakt uit met een opmerkelijke en hartverwarmende actie. Op 15 juni kan iedereen er zich een tattoo laten zetten, voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst van die dag gaat integraal naar het dierenasiel De Knuffelpootjes.
The post Steun het dierenasiel met een tattoo appeared first on KW.be.

Lees meer »