Nobelprijswinnaar Peter Higgs overleden, bekend van het gelijknamige deeltje

De wereldberoemde natuurkundige en Nobelprijswinnaar Peter Higgs is overleden. Dat laat de universiteit van Edinburgh weten. Higgs won samen met de Belg François Englert de Nobelprijs voor fysica omdat ze het bestaan van het zogenoemde Higgsdeeltje hadden voorspeld. Higgs is 94 jaar oud geworden. 

Meer krantenkoppen in België

Hubert Rubbens leidt mee opening Olympische Spelen in goede banen

De openingsceremonie van de Olympische Spelen, vrijdagavond 26 juli in Parijs, belooft bijzonder spectaculair te worden. Geen klassieke opvoering in een stadion, maar wel een grote bootshow op de Seine zal het grootse sportevent opluisteren. Daarbij mag één Belg – een Oostendenaar dan nog – de handen uit de mouwen steken: Hubert Rubbens (60), bekend als bezieler van Oostende voor

Lees meer »

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »

Van “bedankt Joe” door Obama tot de “slechtste president ooit” volgens Trump: zo reageert politiek Amerika op terugtrekken Biden

Nu Joe Biden zich heeft teruggetrokken uit de race om het Amerikaanse presidentschap, komen er vanuit zijn partij massaal veel lofbetuigingen, van Kamala Harris over Barack Obama tot de Clintons. Ook steeds meer Democraten spreken hun steun uit voor Kamala Harris, die door Biden naar voren wordt geschoven als zijn mogelijke opvolger. Vanuit Republikeinse hoek weerklinkt dan weer felle kritiek.

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.”

Lees meer »