Brussel heeft geen cent meer in kas voor sociale woningbouw

Nul euro. Zoveel geld heeft de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) nog in kas om nieuwe sociale woningbouwprojecten in de hoofdstad te financieren. Dat schrijven ‘De Standaard’ en ‘L’Echo’ vandaag. 

Meer krantenkoppen in België

Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp

Op de begraafplaats van Stene-Dorp zijn schilderwerken aan de gang. Naast diverse muren worden ook het schrijnwerk en de stenen boog met kruisbeeld voorzien van een nieuw laagje verf. De werken zijn op 26 april gestart en duren tot eind mei.
The post Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Zorgcampus krijgt nieuwe naam: ’t Huis

De nieuwe campus van Zorg Kortrijk aan de Condédreef nadert zijn voltooiing. Een nieuwe campus verdient een nieuwe naam. De keuze is gevallen op ’t Huis. “Daarmee zet de stad het concept van de zorgcampus nog eens extra in de verf: het moet een open huis worden waar iedereen welkom is”, zegt Philippe De Coene, schepen van Zorg.
The

Lees meer »

Roger en Cecile vieren hun platina huwelijksjubileum

Het platina huwelijksjubileum van Roger Moreel en Cecile Verbeke kreeg een officieel tintje. Het echtpaar huwde 70 jaar terug op 7 mei 1954. Roger werd in Zwevegem geboren op 17 september 1931 en Cecile in Izegem op 21 oktober 1934. Hij werkte als onderhoudsmecanicien terwijl Cecile het huishouden deed. Ze hebben twee kinderen: Marianne en
The post Roger en

Lees meer »

Vijf messteken met multitool én toch milde straf voor veertiger uit Nieuwpoort: “Slachtoffer heeft feiten uitgelokt”

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een erg milde straf voor een poging tot doodslag na een caféruzie in Nieuwpoort. Nochtans deelde de man vijf messteken uit in het gezicht, en de buik én konden de gevolgen véél zwaarder zijn. “Maar het is bewezen dat het slachtoffer de confrontatie zelf opzocht en zo de feiten uitlokte”, motiveerde de rechter. Het

Lees meer »

Discriminatie tijdens sollicitatie bij lokale besturen? “Leeftijd en etniciteit maken amper verschil, medische achtergrond speelt mogelijk wel een rol”

Lokale besturen leggen nauwelijks verschil aan de dag bij de behandeling van sollicitatiebrieven. Onderzoek in opdracht van de Vlaamse regering toont geen aanwijzingen voor een ongelijke behandeling van kandidaten op basis van etniciteit of leeftijd. Mogelijk is er wel sprake van discriminatie van kandidaten met een voorgeschiedenis van depressie, al ontbreken harde bewijzen daarvoor.

Lees meer »

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

LIVE GAZA. Netanyahu tegen soldaten: “Strijd om Rafah is beslissend” – Spanje weigert schip met explosief materiaal voor Israël toegang

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus werd ingevlogen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij

Met Paula Baert heeft Ardooie, en meer bepaald de Tassche, er een eeuwelinge bij. Florent Baert en Marie Defour werden honderd jaar geleden de ouders van deze flinke dochter.
The post De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

“Geen mollenstreken, wel zenuwen en nonchalance”: verliezende finalist van ‘De mol’ maakte zichzelf soms verdacht

Hij wist ook wie de saboteur was, maar zag in de finale van ‘De mol’ de groepspot van 24.160 euro aan zijn neus voorbijgaan. Michaël Moens (41), de boomverzorger die voortaan ook als ‘de Andrea Bocelli van Grembergen’ kan worden aangesproken, was erg ontgoocheld. Al biedt een mooi gebaar van de winnaar wel troost. “Tijdens de reis heb ik met

Lees meer »