Brussel heeft geen cent meer in kas voor sociale woningbouw

Nul euro. Zoveel geld heeft de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) nog in kas om nieuwe sociale woningbouwprojecten in de hoofdstad te financieren. Dat schrijven ‘De Standaard’ en ‘L’Echo’ vandaag. 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatactivisten slaan toe op en rond luchthavens: vliegverkeer in Keulen enkele uren stilgelegd, ook problemen in Oslo en Helsinki

Klimaatactivisten hebben in meerdere landen het vliegverkeer verstoord of toch minstens een poging daartoe ondernomen. Keulen Bonn Airport lag enkele uren stil. Bij de luchthavens van Oslo en Helsinki waren lichte verstoringen, in Barcelona kon dat nog net worden voorkomen. In Zürich, Genève en Londen werden activisten van aanvoerwegen gehaald, melden verschillende media uit die landen.

Lees meer »

“We willen deze mooie plek met anderen delen”: Anna en Ad baten midden de velden eetcafé Nomad uit

Verscholen in de velden tussen de Zaubeekstraat en de Waalbeekstraat, baten Anna Verhofstede en Ad Anckaert hun pop-up eetcafé Nomad uit. In de keuken gebruiken ze voornamelijk producten uit hun eigen moestuin of de nabijgelegen bioboerderij. “We wonen op zo’n mooie plek, we wilden dit delen met de mensen”, zegt Anna.
The post “We willen deze mooie plek met

Lees meer »

Luchthaven Deurne opgelucht na nieuwe vergunning, buurtbewoners blijven verdeeld

De luchthaven van Deurne reageert tevreden op de beslissing van minister Zuhal Demir (N-VA) om de luchthaven een nieuwe vergunning te geven. Er heerst opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is. De buurtbewoners reageren dan weer verdeeld. Zo laat actiegroep ‘Vliegerplein’ weten in beroep te gaan, maar ook de voorstanders spreken zich uit na de toekenning: "Als je tegen de luchthaven

Lees meer »

LIVE (12u). Tegen Clement of Meunier? Union kent straks tegenstander in derde voorronde Champions League

Union gaat om 12u in de trommel voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. Een affiche tegen Philippe Clement (Rangers) of Thomas Meunier (Lille) behoort tot de mogelijkheden. Cercle Brugge en AA Gent kennen later vandaag hun (mogelijke) tegenstanders in de voorrondes van respectievelijk de Europa League en Conference League. Volg het hieronder!

Lees meer »