Belgische militairen die gewond raakten in Portugal, werden aangevallen

De vijf Belgische militairen die bij een vechtpartij in het Portugese Beja gewond zijn geraakt, werden aangevallen door de betrokken Portugezen. Dat meldt Defensie, volgens de eerste elementen van het onderzoek door het Belgisch federaal parket.

 

Meer krantenkoppen in België

Een drôle de campagne

18:49 Het Vlaams Belang versus de rest, of Bart De Wever versus Alexander De Croo: in een vooralsnog makke campagne blijven de verwachte boksmatchen achterwege. En terwijl alle partijen op de koopkracht foc…

Lees meer »

Nederland krijgt meest rechtse regering ooit

Zes maanden na de verkiezingen zijn ze er eindelijk uit: de PVV van Geert Wilders, de NSC van Pieter Omtzigt, de VVD van Dilan Yesilgöz en de BBB van Caroline van der Plas vormen het meest rechtse en speciale kabinet uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer »

Extreme wateroverlast in Voeren: gemeentelijk crisisplan afgekondigd

De overstromingen die Voeren sinds vrijdagavond treffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. Als gevolg van het noodweer is er ook een stroompanne in de deelgemeente Moelingen. Bij de inwoners zit de angst er goed in, zeker toen even na 23 uur bericht kwam: “Evacuatie vanuit de woning is niet meer mogelijk”.

Lees meer »

Trieste taferelen: Club-fan krijgt rake klappen in VIP-ruimte, ook andere schermutselingen in en rond Lotto Park

Er hing voor, tijdens en na Anderlecht-Club Brugge een grimmige sfeer in het Lotto Park. Met ook enkele trieste taferelen. In de VIP-zone kwam het tot een gevecht tussen een Brugse fan en enkele ultra’s van paars-wit. Het was niet de enige schermutseling. Voor de match werd de geblesseerde Club-spits Thiago al belaagd en kreeg hij bier naar zich gegooid

Lees meer »

Avanti Brugge pakt titel in TDM2 na verlengingen

In een stampvolle Stamina en na een wedstrijd vol emoties en reclame voor het basketbal pakte Avanti Brugge de titel in TDM2. De ploeg was sinds vorige week al zeker van promotie.
The post Avanti Brugge pakt titel in TDM2 na verlengingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Smile en Ambrosia in concert

Het koor Smile en de Flexband Ambrosia, twee bekende muziekverenigingen uit het lokale cultuurlandschap, slaan de handen in elkaar voor een gezamenlijk tweedaags concert met als thema filmmuziek. De titel: Smile & Ambrosia @ the movies.
The post Smile en Ambrosia in concert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jozef (90) stopt met handboogschieten: “Ik heb mijn materiaal aan een jonge schutter geschonken”

Jozef Anseeuw uit Sint-Andries werd onlangs gevierd voor zijn vijftig jaar lidmaatschap bij de Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan op het domein Koude Keuken in Sint-Andries. Sinds kort is de Bruggeling gestopt met handboogschieten, maar hij gaat er nog graag langs.
The post Jozef (90) stopt met handboogschieten: “Ik heb mijn materiaal aan een jonge schutter geschonken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking LGTBI+-rechten, maar scoort nog steeds beter dan gemiddelde

Volgens de jaarlijkse ‘Rainbow Map’ van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGTBQI+-organisaties, zakt België opnieuw naar de derde plaats in de Europese lijst met LGTBQI+-rechten. Marie-Colline Leroy (Ecolo), staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit prijst die plek in de ranking, maar onderstreept dat er nog gaten zijn die moeten aangevuld worden: “Het is belangrijk dat het volgende parlement artikel

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël voert grondoperatie in Rafah op – Houthi’s willen álle schepen aanvallen die naar Israël varen

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »