Vandaag meer duidelijkheid over lot van Van Hool? Busbouwer geeft nieuwe stand van zaken

Van Hool zal zoals verwacht vandaag omstreeks 12.30 uur een nieuwe stand van zaken geven over de doorstart van het bedrijf. Ook het personeel hoopt een antwoord te krijgen op al hun vragen. VDL-Schmitz Cargobull zit momenteel alleen in polepositie om een doorstart te realiseren. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Joost Klein de Songfestival-organisatie Siberisch koud laat: “Bij een Duitser was dit niet gebeurd”

De woede van Nederland (en ook van de vele Vlaamse Joost Klein-fans) richt zich na het debacle van zaterdagavond en masse op omroepkoepel EBU – organisator van het Eurovisiesongfestival. Maar of die daar echt onder de indruk van is, valt te betwijfelen. Zelfs als Nederland zich terugtrekt voor de volgende editie, zal dat met schouderophalen onthaald worden. Het draait immers

Lees meer »

“Op de weg kan er plots een cheetah opduiken”: zonen van Kathleen Aerts over hun spannende leven in Zuid-Afrika

“Sorry, maar we luisteren niet naar K3, wel naar Eminem.” Jay (10) en Lewis (13) stonden al op het podium van ‘Tien om te zien’ te rappen aan de zijde van mama Kathleen Aerts (45), maar ze ambiëren geen zangcarrière. De jongste wil profvoetballer worden, de oudste wil Droom Guesthouse en de reisbureaus van zijn ouders overnemen. De jongens onthullen

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine”

Op donderdag 23 mei opent de Blankenbergse trompettist Yves Fernandez het stadsfestival Mirage langs de Kruisvest in Brugge. Hij maakt al twintig jaar deel uit van de bigband van Lady Lynn en wil met zijn nieuwe groep Whoopie jazz toegankelijk maken voor kinderen.
The post Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine” appeared first

Lees meer »

Wie heeft Robbie Sals (20) uit Diksmuide gezien?

Op donderdag 16 mei, tussen 19.15 en 22 uur, verliet de 20-jarige Robbie Sals zijn woning in de Booitshoekestraat in Diksmuide. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Dat meldt de federale politie in een opsporingsbericht op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne.
The post Wie heeft Robbie Sals (20) uit Diksmuide gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook in ons land oppassen voor lokale wateroverlast: “De eerstvolgende dagen blijft de situatie erg onstabiel”

Het noordoosten van Frankrijk heeft sinds vrijdagochtend te kampen met overstromingen. In de regio Moselle is er intussen al code rood afgekondigd. Maar ook in ons land wordt het oppassen voor lokale wateroverlast. In Luik werd de code oranje afgeroepen. En er is de eerstvolgende dagen geen beterschap in zicht, volgens weerman Frank Deboosere. “Er zijn zelfs weerkaarten die nog

Lees meer »

Steun het dierenasiel met een tattoo

Tattoozaak Cirusso Art uit Menen pakt uit met een opmerkelijke en hartverwarmende actie. Op 15 juni kan iedereen er zich een tattoo laten zetten, voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst van die dag gaat integraal naar het dierenasiel De Knuffelpootjes.
The post Steun het dierenasiel met een tattoo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Enquête tegen alcoholverbod in petanque: “70% van spelers en toeschouwers is tegen”

De heisa rond het alcoholverbod op provinciale en Vlaamse kampioenschappen petanque blijft duren. Spelers die wel nog graag een pastis of een biertje nuttigen tijdens de uitoefening van hun hobby, zwaaien nu met een enquête. Daaruit zou blijken dat een meerderheid (70%) tegen het verbod is. Petanque Federatie Vlaanderen wil de resultaten ‘in alle rust’ bekijken. “Maar wel pas na

Lees meer »

Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel heeft vier maanden cel met uitstel en 800 boete gekregen wegens oplichting. C.B. liet geld van overschrijvingen die uit brievenbussen uit Koksijde werden gestolen, en daarna vervalst werden, op haar rekening overschrijven, om dat geld dan aan een andere man te betalen.
The post Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving appeared

Lees meer »

Filefrustratie na zonovergoten weekend: deze werven zorgen voor extra hinder op de weg

Er stond gisteravond liefst 120 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Ongewoon voor een zondagavond, aldus het Vlaams Verkeerscentrum, zelfs aan het eind van een zonovergoten verlengd weekend. Enkele grote werken rond Gent, Antwerpen en Brussel bemoeilijken het verkeer, en de komende periode dreigt nog meer fileleed. Aan welke werven riskeert u in de file te staan? En hoe kan

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: advocaat legt uit welke straf ze riskeren

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Jonge mountainbiker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilippe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

Opnieuw Jonathan Milan boven in de Giro. Ook al had de Italiaan de belangrijkste waaier gemist. Tevergeefs probeerde hij zich terug te knokken, alleen maar om terug te waaieren. Pas vijftien kilometer later kon Lidl-Trek het gat dichten. Ook een jonge mountainbiker, een vluchter die bijna verkeerd reed, felicitaties (“Dat is Franse klasse!”) van Calmejane voor zijn landgenoot Alaphilippe –

Lees meer »