Slovakije komt met nieuwe president strakker in de greep van Poetin

Met de populist Peter Pellegrini als winnaar van de Slovaakse presidentsverkiezingen, gaat de ‘orbanisering’ van Centraal-Europa naar een hogere versnelling. Oekraïne is een belangrijke bondgenoot voorgoed kwijt.

 

Meer krantenkoppen in België

Vuilnismannen moeten snel wegduiken wanneer gasfles ontploft in vuilniskar

Twee Britse vuilnismannen schrokken zich dinsdag een hoedje tijdens de afvalophaling in Slough, een wijk in het Engelse Berkshire. Ze hadden net enkele containers geleegd in de vuilkar toen een gasfles plots ontplofte in de laadbak. Het duo kon nog net op tijd wegduiken en raakte niet gewond. Het lokale bestuur deelt de beelden nu op sociale media en roept

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïens leger boekt “tastbare resultaten” rond Charkiv – Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens

Het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wil nog voor eind juni de toetredingsgesprekken met Oekraïne en Moldavië starten. Dat heeft buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) dinsdag bevestigd. Hongarije, dat in juli het voorzitterschap overneemt, blijft in die onderhandelingen namelijk de belangrijkste hinderpaal. De Duitse buitenlandminister heeft vandaag bij aankomst in Kiev opgeroepen tot meer luchtverdediging voor Oekraïne.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Met prinses Delphine bij doorpas voor nationaal kostuum: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar nooit van mijn eigen familie”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens de

Lees meer »

COLUMN. “Wat er na 9 juni gebeurt? Niets”

Christophe Deborsu is al 36 jaar Wetstraatjournalist, nu bij RTL. Hij leeft in Namen en Schelle. Elke week schrijft hij over hoe de Walen leven en (echt) denken. Ook over de Vlamingen. Vandaag: welke coalitie wordt gevormd na 9 juni? “De heren Magnette en De Wever zullen het deze keer absoluut samen moeten doen. En wie nog?”

Lees meer »

’s Gravenwezel is duurder dan Schilde, en Olmen goedkoper dan Balen: dit zijn duurste en goedkoopste (deel)gemeenten volgens Immoweb

Immoweb heeft een onderzoek gedaan naar de vastgoedprijzen in alle Belgische gemeenten en hun deelgemeenten. Uitgaande van de vraagprijzen in de provincie Antwerpen vind je de duurste appartementen en woningen in Schilde, Edegem, Hove en Antwerpen. In de Kempense gemeenten Laakdal, Herselt, Hulshout en Balen zijn de vraagprijzen het laagst.

Lees meer »

Dit staat in het akkoord van de nieuwe Nederlandse regering: 130 km/u op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »