Oud-vicepresident Ecuador “nam overdosis medicijnen” in cel

Voormalig vicepresident van Ecuador Jorge Glas, die vrijdag werd gearresteerd, is maandag in het ziekenhuis opgenomen. Mogelijk kreeg hij een overdosis medicijnen binnen, melden Ecuadoraanse media. De gevangenisautoriteit SNAI zegt dat hij onwel werd omdat hij eten weigerde. 

Meer krantenkoppen in België

IN KAART. Wie net buiten de stad wil wonen, kan tot 120.000 euro besparen: “Maar in deze deelgemeenten betaal je juist meer”

Wie een woning in de stad zoekt, maar dat niet kan betalen, kan in de deelgemeenten misschien een koopje doen. Want uit een analyse van Immoweb blijkt dat huizen en flats er tot liefst 25 procent goedkoper kunnen zijn. Welke woonplaatsen verdienen je aandacht? En waar betaal je juist meer? HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt neemt de prijzen in de vijf provinciesteden

Lees meer »

EXCLUSIEF. Met prinses Delphine bij doorpas voor nationaal kostuum: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar nooit van mijn eigen familie”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens de

Lees meer »

“Ik bewonder jongeren die hun tradities beschermen.” Dader van aanslag in Slovakije betuigde steun aan extreemrechtse en pro-Russische groep

Is de man die woensdag probeerde om de pro-Russische premier van Slovakije te vermoorden een eerder links gezinde pacifist? Of dweept hij juist met extreemrechts en trekt hij zelf partij voor de Russen? Het eerste, zo leek het bij zijn identificatie als een 71-jarige dichter die ooit nog een beweging tegen geweld heeft gesticht. Maar toen kwamen er foto’s en

Lees meer »

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »

20 procent minder kans op hartaanval dankzij Ozempic, Pedro Brugada legt uit waarom

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

Burgerbegroting Krottegem afgesloten met wandeling langsheen gerealiseerde projecten

Zaterdagochtend werd het project ‘Burgerbegroting in Krottegem’ feestelijk afgesloten met een rondgang langsheen de verschillende verwezenlijkingen en een receptie. De voorbije twee jaar kregen de bewoners van de Roeselaarse wijk 200.000 euro om te investeren in een beter Krottegem.
The post Burgerbegroting Krottegem afgesloten met wandeling langsheen gerealiseerde projecten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen voert actie voor betere en betaalbare zorg op Grote Markt in Ieper: “Op de gezondheid van mensen bespaar je niet”

In Ieper wachtte je in 2023 tot dertien maanden op een plekje in de kinderopvang en een kamer in een woonzorgcentrum kost er 1.648 euro. “Dat is niet normaal”, aldus Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen en West-Vlaams lijsttrekker van het Vlaams parlement tijdens een actie op de Grote Markt in Ieper.
The post Groen voert actie voor betere en

Lees meer »