Nora Gharib geeft toe dat ze al eens in het cachot heeft gezeten: “Het was de enige oplossing”

“Ik heb wel al eens een cachotje gedaan”, geeft Nora Gharib (30) toe aan Bert De Kock (29) in ‘MakeUpDate’ wanneer hij haar de vraag stelt of ze ooit gearresteerd is geweest. En dat bleek echt uit noodzaak. “Het was de enige optie om onderdak te hebben.” 

Meer krantenkoppen in België

Elien, Kelly en Timo winnen BK Koffiepads Gooien

Het is een stilaan even mooie als hilarische traditie geworden bij de scouts van FOS Dakota’s, het Open Belgisch Kampioenschap Koffiepads Gooien. Op zaterdag 12 mei was het weer zover en mochten 22 deelnemers zich aan de allesbehalve Olympische discipline wagen ter hoogte van de Dakota-lokalen aan het einde van de Staessenstraat. Zonder wereld- of
The post Elien, Kelly

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

Geen bewijs dat miljonairstaks veel vermogenden doet vertrekken, maar dat zegt weinig over omvang van kapitaalsvlucht

In een YouTube-video zegt PVDA-Kamerlid Peter Mertens dat de invoering van een miljonairstaks vermogenden niet naar het buitenland doet vluchten. "Waar zo’n taks is ingevoerd, is dat niet gebeurd", stelt Mertens, en hij geeft Frankrijk als voorbeeld. Daar heeft jarenlang zo’n taks bestaan en zou slechts 0,23 procent van de belastingplichtigen zijn vertrokken. Verschillende studies geven inderdaad aan de kapitaalsvlucht

Lees meer »

Illegale raveparty stilgelegd in leegstaande loods in Geel

De politie heeft zondagmorgen een illegale raveparty stilgelegd op het industrieterrein Lammerdries op de grens van Geel en Olen. Een tweehonderdtal mensen was daar sinds zaterdagnacht 1 uur aan het feestvieren. De muziekinstallatie is in beslag genomen. “We bekijken wat we juridisch kunnen doen, want een ding is duidelijk: dergelijke feestjes willen we hier niet.”

Lees meer »