Na jarenlange omzwervingen en oproep in de media: scheerder ‘bevrijdt’ Australisch schaap Woody van 10 kilogram wol

Een Australische schapenscheerder is erin geslaagd om merinoschaap Woody te verlossen van zijn dikke schapenvacht. Het verdwaalde dier hield het dorpje Woodstock in New South Wales al een tijdlang in de ban en inwoners maakten zich grote zorgen over de dikke vacht van het dier. Uiteindelijk werden zelfs de lokale krant en een professionele schapenscheerder ingeschakeld. 

Meer krantenkoppen in België

Huiszoeking in Europees Parlement in onderzoek naar Russische inmenging

Belgische speurders zijn binnengevallen in de kantoren van het Europees Parlement. De huiszoeking kadert in een onderzoek naar Russische inmenging door het Voice of Europe-netwerk, waar ook Vlaams Belangers interviews gaven. “De huiszoeking is vanmorgen gebeurd”, bevestigt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket. “Die vindt plaats in het kantoor van een parlementariër.”

Lees meer »

Precies 20 jaar geleden beleefden Europese royals drukste week van hun leven dankzij twee koninklijke huwelijken

Mei 2004 was een hectische maand voor de Europese royals. In één week tijd trouwden twee troonopvolgers: Frederik (55) van Denemarken en Felipe (56) van Spanje. Met Mary (52) en Letizia (51) kregen beide landen zo het allereerste burgermeisje dat ooit op de troon zou komen. ‘Story’ kijkt terug op deze betoverende royaltyweek in 2004 én gaat na hoe het

Lees meer »

Nat, natter, natst: we komen in de buurt van de natste lente sinds 1965

We stevenen af op de natste meteorologische lente (van 1 maart tot 31 mei) sinds 1965. De afgelopen maanden viel er een enorme hoeveelheid regen, tot grote frustratie. Ook komende week wordt geen beterschap verwacht. Volgens onze weerman David Dehenauw zijn we goed op weg naar de natste lente sinds 2001, en in het slechtste geval misschien wel sinds 1965.

Lees meer »

Waarom het momenteel ‘code rood’ is voor hooikoorts

De hooikoorts­radar voorspelt code rood. Het pollenseizoen bereikt stilaan z’n piek en vooral de weergoden mogen we daarvoor vervloeken. Op één moment kan je maar beter binnenblijven, zegt een expert. “Veel mensen krijgen net dan een aanval van hooikoorts.”

Lees meer »

Kerstman al gespot op de Markt in Brugge

Op zaterdag 25 mei 2024 kwam de kerstman naar de zaterdagmarkt op ‘t Zand in Brugge. Veel te vroeg voor kerstmis? Jazeker, maar de blaaskankervereniging wil op die manier de boodschap meegeven dat je voor de diagnose van blaaskanker er best wèl vroeg bij bent.
The post Kerstman al gespot op de Markt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vaticaan biedt excuses aan nadat paus Franciscus homofobe uitspraak deed tijdens gesprek met bisschoppen achter gesloten deuren

Paus Franciscus (87) heeft tijdens een gesprek met bisschoppen achter gesloten deuren in Rome een aanstootgevend woord gebruikt. Hij zou homoseksuele mannen omschreven hebben als “flikkers”, melden verschillende Italiaanse media. Vraag is of hij dat bewust deed, het Italiaans is immers niet zijn moedertaal. Het Vaticaan heeft zich verontschuldigd voor de uitspraken van de paus.

Lees meer »

“De snaren zijn stil maar jouw melodie klinkt verder”: volle Sint-Salvatorskathedraal neemt afscheid van ereburgemeester Patrick Moenaert

In een volle Sint-Salvatorskathedraal heeft Brugge zaterdag afscheid genomen van voormalig burgemeester Patrick Moenaert. Vrienden en familie portretteerden hem als hardwerkende en ambitieuze burgemeester, maar vooral ook als goedlachse vriend en liefdevolle echtgenoot, vader en grootvader. “Je hebt gevochten als een leeuw en je hebt je rust meer dan verdiend.”

Lees meer »

Nerdland Festival: “Ideaal voor mensen die wetenschap ademen of gewoon eens willen genieten van lezingen, workshops…”

Hoewel de weergoden hun wispelturig karakter lieten zien, werd er tijdens Nerdland Festival volop genoten. Nieuwe kennis werd opgestoken, nieuwe passies werden aangewakkerd en er werd hard gelachen met wetenschapsjokes van hoog niveau. De nerds lieten zich duidelijk niet afschrikken door een beetje regen. Meer dan 20.000 nieuwsgierigen zakten af naar Domein Puyenbroeck in Wachtebeke voor een weekend vol wetenschap

Lees meer »