Mensen van middelbare leeftijd slapen slechter volgens studie

Steeds meer mensen van middelbare leeftijd lijden aan slapeloosheid, blijkt uit een recent onderzoek van de Arizona State University waarbij de slaapgewoonten van meer dan 200.000 Amerikanen werden onderzocht. 

Meer krantenkoppen in België

Belg (17) die vriendin verloor in overstromingen 2021, klaagt TotalEnergies aan wegens klimaatgevolgen: “Ze moeten gestopt worden”

Acht klimaatslachtoffers, waaronder de Belg Benjamin Van Bunderen Robberechts (17), hebben de top van TotalEnergies aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, schuldig verzuim, het niet voorkomen van rampen en het vernielen van biodiversiteit. “Sinds de dood van mijn vriendin Rosa kan ik niet anders dan me voor deze zaak inzetten”, verklaart Benjamin.

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

De vormelingen van De Verrekijker

Elf kinderen van vrije basisschool De Verrekijker in Alveringem hebben op zaterdag 4 mei het vormsel ontvangen. Vooraan staan Camille Creton, Vic Boone, Sam Decaestecker, Mats Pysson en Raphaël Tanghe. Achteraan staan Darcy Decock, Iris Vermeire, Andreas Verschave, Louis Trienpont, Ana Vanbleu en Margaux Depyper. (AB/foto AB)
The post De vormelingen van De Verrekijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichaamstaalexpert analyseert gedrag van De Wever, Van Grieken en Rousseau in ‘Het conclaaf’: “Hij doet vaak zijn ogen dicht. Hij wil daar weg”

Ogen die lang dichtgaan, wenkbrauwen die fronsen, lippen die op elkaar gedrukt worden: het gesprek tussen Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit) in VTM-programma ‘Het conclaaf’ was meer dan een verbale confrontatie. Experte Dana Ketels analyseerde de lichaamstaal van de drie met een onbevangen en apolitieke blik. “Normaal heeft hij veel minder mimiek

Lees meer »

Cristiano Ronaldo dé grootverdiener, maar kent u de opvallende nummer twee ook? Dit zijn de bestbetaalde sporters ter wereld

Cristiano Ronaldo is nog steeds de bestbetaalde sporter ter wereld. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is de 39-jarige Portugese superster van het Saoedische Al Nassr goed voor een jaarinkomen van 260 miljoen dollar (ruim 239 miljoen euro). Daarmee blijft hij golfer Jon Rahm 218 miljoen euro en Lionel Messi 124 miljoen voor. Max Verstappen staat met een inkomen van 74,5

Lees meer »

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

Aantal woninginbraken in Leuven spectaculair gedaald in 2023: “40 procent minder inbraken, op 1 na laagste cijfer in 15 jaar tijd”

In Leuven is het aantal woninginbraken in 2023 met zo’n 40 procent gedaald ten opzichte van 2022. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van de Leuvense politie. "In totaal werden 285 woninginbraken gemeld, het op 1 na laagste cijfer in 15 jaar tijd", zegt korpschef Jean-Paul Mouchaers. Hij verklaart de spectaculaire daling aan de hand van de vele preventie- en sensibiliseringscampagnes

Lees meer »

Waarom worden meerderjarigen die riooldeksel van brug gooiden niet verdacht van moord?

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Open VLD zet 70 meter lange ‘Muur van AI’ in Ieper: “Tonen dat we artificiële intelligentie omarmen”

Op een kruispunt in Ieper heeft Open VLD een 70 meter lange muur met verkiezingsaffiches geplaatst. Niet alleen als stunt, maar ook om het geloof in artificiële intelligentie te prediken. “AI is een van de technologieën van de toekomst”, zeggen lijsttrekkers Jasper Pillen en Vincent Van Quickenborne.
The post Open VLD zet 70 meter lange ‘Muur van AI’ in

Lees meer »