“Je zou weleens een haan kunnen horen kraaien”: zeven vragen over de Noord-Amerikaanse zonsverduistering

In Mexico, de Verenigde Staten en Canada staan miljoenen mensen te popelen om de zon vanavond even te zien verdwijnen achter de maan. Wat krijgen ze precies te zien? En wanneer is de volgende? Met deze zeven vragen bent u volledig mee.

 

Meer krantenkoppen in België

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt: passagiers zagen drama gebeuren

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden. Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of medewerker gaat, maar passagiers zagen het drama gebeuren, bevestigt de Nederlandse rijkswacht. Bij het ongeluk is een toestel van KLM Cityhopper betrokken, een dienst van de luchtvaartmaatschappij KLM voor vluchten

Lees meer »

Advocaat van Joost Klein wil meer getuigen verhoren in Nederland

De advocaat van Joost Klein (26) wil dat er in Nederland nieuwe getuigen worden verhoord in het onderzoek naar de mogelijke bedreiging van een cameravrouw tijdens het Songfestival in Malmö. Het gaat om omstaanders die in Nederland wonen, bevestigt de Zweedse officier van justitie Fredrik Jönsson aan het ANP.

Lees meer »

Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere

Morgen woensdag wordt afscheid genomen van André Lacoere, voormalig gemeenteraadslid en schepen. Hij is op 22 mei op 90-jarige leeftijd overleden. Lacoere was behalve lokaal politicus ook de drijvende kracht achter diverse Bredense verenigingen. Hij was getrouwd met Jeannine Willaert en vader van Wilfried en Liliane Lacoere.
The post Vlaggen halfstok voor overlijden oud-schepen André Lacoere appeared first on

Lees meer »

Twee Tunesische ministers plots vervangen

De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Sociale Zaken zijn zaterdag plots afgedankt en vervangen. De kabinetswissel gebeurde tegen een achtergrond van een golf aan arrestaties in het maatschappelijk middenveld, waardoor de vrees groeit voor een verdere afkalving van de vrijheden in de jonge democratie Tunesië.

Lees meer »

De beelden die fans Club nog deden huiveren: “Vreemd dat de videoref Lardot nog naar het scherm liet gaan”

De voet van Da Silva Lopes (rugnummer 22) nét buitenspel. Door scheidsrechter Lardot na een minutenlange interventie beoordeeld. Zeven minuten voor tijd leek de middenvelder er nochtans 0-1 van gemaakt te hebben voor Cercle Brugge. De bal net achter de lijn. Ongezien Brugs titelscenario. Maar uiteindelijk wel een volledig reglementair, zo luidt het oordeel van onze huisref Tim Pots: “Het

Lees meer »

Operameisje Marjolein Acke wint ‘Sing Again’: “Een duet met Helmut Lotti? Hij mag mij altijd bellen”

Gezegend met een stem die zelfs de grootste criticasters imponeert. En voortaan ook de eerste winnares van ‘Sing Again’. Marjolein Acke (17) uit Gent liet in de finale haar drie concurrenten moeiteloos achter zich. “Ik had niet verwacht dat het publiek voor mij zou kiezen”, zegt ze in haar eerste gesprek na haar overwinning. Daarin vertelt ze ook over haar

Lees meer »

“Vorig jaar wandelde ik naar Compostela, vandaag kan ik niet meer normaal stappen”: Josse (13) lijdt aan zeldzame aandoening

In Bikschote woont de dappere Josse Vangheluwe. Wat ongeveer een jaar geleden begon met een rode plek op haar knie resulteerde na een lange zoektocht tot de diagnose van CRPS, het Complex Regionaal Pijnsyndroom. Nu doet ze openhartig haar verhaal over hoe haar leven in een jaar tijd een plotse wending kreeg.
The post “Vorig jaar wandelde ik naar

Lees meer »

Hoe Booking.com je een loer draait wanneer je een hotelkamer wilt boeken

Nepkortingen, onvolledige prijzen, gefoefel met beoordelingen en zorgen dat het lijkt alsof er amper nog een hotelkamer vrij is. Booking.com ligt onder vuur na een kritisch onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. Hoe probeert Booking u om de tuin te leiden? En wat moet je doen om niet in hun val te trappen? Een consumentenpsycholoog legt uit. “Hoe ze omspringen met

Lees meer »

Waren al haar K3-collega’s er? Achter de schermen bij het huwelijksfeest van Hanne Verbruggen en Jorn

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Wij achterhaalden alle details, van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische luchtaanvallen op westen Oekraïne” – Minstens 6 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv vielen zaterdag al zeker zes doden en 40 gewonden. Volg hier

Lees meer »

Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen”

Op vrijdag 31 mei nemen Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq afscheid van ‘hun’ nachtrestaurant Brasserie ’t Anker. “We gaan een beetje van het leven genieten”, luidt het. Op zaterdag1 juni heropent ’t Anker alweer, met zaakvoerder Jennifer Bogaert, die al twee jaar meewerkt in de zaak.
The post Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1

Lees meer »

Steeds meer tandartsen met Roemeense diploma’s komen naar ons land, maar vermoedens van fraude: “Universiteiten zijn corrupt”

Maar liefst 1 op de 6 nieuwe tandartsen in ons land had vorig jaar een Roemeens diploma. België is populair bij buitenlandse tandartsen door ons groot artsentekort, maar rond heel wat Roemeense tandartsendiploma’s hangt een zweem van fraude, vertelt een Roemeense klokkenluidster aan VRT NWS. Bovendien blijkt uit nieuwe cijfers dat heel wat buitenlandse tandartsen in ons land mogelijk onder

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Leger Israël zegt grens tussen Gaza en Egypte helemaal te beheersen – Ondermijnen Internationaal Strafhof door Israël is mogelijk misdrijf

De bommen die Israël gebruikte voor de luchtaanvallen op een tentenkamp bij Rafah afgelopen zondag, zijn van Amerikaanse makelij. Dat schrijft ‘The New York Times’, op basis van video’s van munitieafval die de krant heeft geanalyseerd en voorgelegd aan wapenexperts. En volgens een onderzoek van onder meer ‘The Guardian’ blijkt dat Israël de vervolging (voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de

Lees meer »

Pastorie in Rotem wordt kinderdagverblijf en opent in juni

De pastorie van Rotem in Dilsen-Stokkem wordt een kinderdagverblijf en zal eerst plaats bieden aan 15 kindjes en op termijn aan 24 kindjes. De pastoor ging eind vorig jaar op pensioen en dus kwam het gebouw leeg te staan. Omdat er in Dilsen-Stokkem nood was aan extra kinderopvang, zag de gemeente hier een ideale oplossing. FERM zal de uitbating doen

Lees meer »