“Het kan een half jaar duren voor er opnieuw werknemers aan de slag kunnen”: dit moet je weten nu het doek over Van Hool gevallen is

Na bijna een maand onduidelijkheid is busbouwer Van Hool nu officieel failliet verklaard. Dat oordeelde de ondernemingsrechtbank van Mechelen maandagochtend. Maar wat brengt de toekomst nu voor het bedrijf? Wat gebeurt er met de werknemers? Wie kan weer aan de slag? Wat gebeurt er met de fabrieken in Lier en Noord-Macedonië? Blijft de merknaam ‘Van Hool’ bestaan? En heeft het ultieme bod van West-Vlaams ondernemer Guido Dumarey kans op slagen? 

Meer krantenkoppen in België

Ook in West-Vlaanderen past De Lijn dienstregeling aan vanaf 1 juli

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn voert op 1 juli een beperkt aantal aanpassingen aan haar aanbod door, onder meer om het af te stemmen op de beschikbare voertuigen en chauffeurs. Die aanpassingen gelden ook voor onze provincie. Dat heeft De Lijn woensdag aangekondigd.
The post Ook in West-Vlaanderen past De Lijn dienstregeling aan vanaf 1 juli appeared first on

Lees meer »

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »

“Wij zijn een serviceclub vol traditie én evolutie”: Lionsclub De Panne-Westkust bestaat 70 jaar

Lionsclub De Panne-Westkust werd opgericht op 19 juni 1954, als zesde Lionsclub in België. “Het was de eerste club buiten een grootstad, in navolging van Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi”, weet Alain Deschryvere, die fungeert als penningmeester en past district gouverneur. “Door de jaren heen ontstond de perceptie dat wij een elitaire club met een gesloten karakter zijn, maar

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Record aantal stewards op Wembley voor CL-finale om nieuwe supporterschaos te vermijden

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

WTC De Globetrotters brengt de 30ste Baekelandt Rally

Zaterdag 1 en zondag 2 juni organiseert WTC De Globetrotters uit Lendelede de 30ste Baekelandt Rally. “Een tweedaags wielerevenement waar we toch een 800-tal wielertoeristen uit de hele provincie verwachten”, zegt Maurits Dehaene.
The post WTC De Globetrotters brengt de 30ste Baekelandt Rally appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eenrichtingsverkeer werd afgeschaft in Nieuwland

Het stadsbestuur van Gistel kondigt “een belangrijke verandering aan in het verkeersbeleid om de veiligheid en leefbaarheid van de gemeenschap te verbeteren”, zo laat burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld) weten.
The post Eenrichtingsverkeer werd afgeschaft in Nieuwland appeared first on KW.be.

Lees meer »