Doorbraak in onderzoek naar ontvoering 16-jarige jongen in Kessel-Lo

In het onderzoek naar de ontvoering van een minderjarige jongen in Kessel-Lo op 28 oktober 2022, is een verdachte opgepakt. Het gaat om een 23-jarige man uit Nederland. Hij is momenteel vrij onder voorwaarden in Nederland in afwachting van zijn uitlevering naar België. 

Meer krantenkoppen in België

“De overwinning van VB en PVDA in 2019 bracht de andere partijen zo van hun melk, dat ze nooit meer gestopt zijn met campagnevoeren”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de partijen al jarenlang in een permanente campagnemodus zitten, hoewel we dat twaalf dagen voor de verkiezing niet zouden denken. “Het is een vruchteloze poging geweest om het

Lees meer »

Voorlopig geen muzikale comeback, maar Céline Dion wil haar grootste hits wel zingen in een concertfilm: “Ze geeft niet op”

Al twee jaar vecht Céline Dion (56) tegen het zeldzame Stiff-Personsyndroom (SPS), een ongeneeslijke neurologische aandoening die spasmes veroorzaakt. Een muzikale comeback zit er voorlopig niet meer in, maar wel wil de Canadese zangeres nog een keer haar grootste hits zingen in een concertfilm. “Céline geeft niet zomaar op”, klinkt het bij een bron aan ‘The Sun’.

Lees meer »

Waarom ook de jongste generatie weet wat “Protput” betekent

Twintig jaar geleden loste scenarist Jan Eelen ‘Het eiland’, een zogezegde blik achter de schermen van een doodgewoon kantoor langs de zoveelste steenweg. Het werd een schot in de roos, niet enkel bij TV-kijkers van toen maar ook bij de nieuwe generatie streamers. “Het is bijna ongezond hoe goed ik de volledige reeks vanbuiten ken en hoeveel ik het al

Lees meer »

Ooggetuigen gezocht van fietsongeval door voetganger op Meenseweg in Ieper: “Mijn heupkom en bekken zijn gebroken, er volgt nog een zware operatie”

De politie zoekt ooggetuigen van een ongeval tussen een fietser en een voetganger donderdagavond op de Meenseweg in Ieper. De voetganger zou zonder kijken overgestoken hebben, waardoor de fietser de man probeerde te ontwijken en hem nipt raakte. De fietser kwam zwaar ten val, waarna de voetganger in zijn auto stapte en weg reed. De fietser werd met de ambulance

Lees meer »

“Situatie is volledig geëscaleerd”: protest tegen geweld in Gaza mondt uit in geweld tegen personeel UGent

Het protest aan de UGent tegen het geweld in Gaza wordt grimmiger. Het Oost-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar een incident van afgelopen vrijdag, toen een tiental studenten het rectoraat met geweld binnendrongen. Een beveiligingsagent kreeg een elleboogstoot, een personeelslid werd op de grond geduwd. Medewerkers vertellen wat er zich precies heeft afgespeeld: “Sommige collega’s hebben zich verschanst om

Lees meer »

Koelbloedige chauffeur voorkomt erger nadat band van oplegger vuur vat

Dinsdagmorgen even over 7 uur merkte de chauffeur van een autotransport, die op de A11 richting Knokke reed, dat een band van zijn oplegger hevig begon te roken. Hij kon zijn truck op de pechstrook parkeren en ging de rokende band met poederblussers te lijf.
The post Koelbloedige chauffeur voorkomt erger nadat band van oplegger vuur vat appeared first

Lees meer »

Uitgegroeid tot de beste op het veld én in de strijd tegen racisme: hoe Vinícius de wereld wil bestormen en beter maken

Straks wordt hij 24. Real Madrid-vedette Vinícius Júnior is dé publiciteitsposter van de Champions League-finale van zaterdag op Wembley. Zo mogelijk ’s werelds beste voetballer, ontegensprekelijk ’s werelds grootste voorvechter van een maatschappij zonder racisme. Soms is het veel om te dragen voor een Braziliaans straatjochie van 23. Een blik in het hoofd van ‘Vini’, estafetteloper in het team van

Lees meer »

De U15 B van Divo Ingelmunster

De meisjes U15 van Divo Ingelmunster B kwamen dit seizoen uit in niveau 2 reeks C en legden daar beslag op de zevende plaats, met 39 punten uit 20 wedstrijden. Op de foto zien we bovenaan Tiëssa Coucke, Elodie Meyfroidt, Reneé Windels, Laure Dujardin en trainer-coach Kurt Verfaillie. Onderaan Jolien Verschoot, Bo Vandenbussche, Eowyn Belaen
The post De U15

Lees meer »