De helaasheid der dingen door de ogen van schilder Yann Freichels

14:56 De Belgische kunstenaar Yann Freichels groeide op in de Oostkantons. De turbulente geschiedenis van zijn geboortestreek is prominent aanwezig in zijn eerste grote solotentoonstelling in het IKOB in E… 

Meer krantenkoppen in België

Pastorie in Rotem wordt kinderdagverblijf en opent in juni

De pastorie van Rotem in Dilsen-Stokkem wordt een kinderdagverblijf en zal eerst plaats bieden aan 15 kindjes en op termijn aan 24 kindjes. De pastoor ging eind vorig jaar op pensioen en dus kwam het gebouw leeg te staan. Omdat er in Dilsen-Stokkem nood was aan extra kinderopvang, zag de gemeente hier een ideale oplossing. FERM zal de uitbating doen

Lees meer »

Nostalgie+ krijgt boete van 7.500 euro voor te veel non-stopmuziek: “Nauwelijks variatie”

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft SBS Media Belgium, een joint venture tussen mediabedrijven Mediahuis en Play Media, een boete van 7.500 euro opgelegd. Radiozender Nostalgie+ zendt te veel non-stopmuziek uit. De meerderheid van de programma’s bovendien bevat “nauwelijks presentatie of variatie” en is “grotendeels onderling inwisselbaar”, zegt de VRM woensdag. Nostalgie+ vervangt NRJ sinds 29 september op

Lees meer »

Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete

Een 49-jarige man uit Diksmuide moet een geldboete van 1.600 euro, de helft met uitstel, betalen, omdat hij zich zonder erkenning uitgaf als boekhouder of accountant. Het bedrijf waar hij bij werkte krijgt daar nog eens een geldboete bovenop.
The post Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als mijn zoon ze niet had verkocht hadden we 100.000 euro in handen”: Lotus-aandeelhouders getuigen na overschrijding magische grens

Het aandeel van Lotus Bakeries, de Belgische koekjesfabrikant die twee maanden geleden nog zijn entree maakte in de BEL 20, heeft afgelopen week voor het eerst de kaap van de 10.000 euro overschreden. Sinds het begin van deze eeuw vermenigvuldigde de aandelenkoers met een factor 145 (!). Twee kopers van het eerste uur getuigen over een mooi, maar soms ook

Lees meer »

Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Hier kan je terecht

Wie hulp nodig heeft met het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte, kan op verschillende plaatsen en kanalen terecht. Dat kan in de meeste gevallen gratis. Vandaag kan je tussen 9 en 17 uur terecht in het callcenter van het Radio2 – consumentenprogramma ‘WinWin’. De experts van de FOD Financiën beantwoorden jouw vragen de hele dag lang op 078 35 34

Lees meer »

Cerclespelers op bezoek in basisschool De Zessprong

Wanneer drie spelers van Cercle Brugge naar je school komen, wil uiteraard niemand deze belangrijke gebeurtenis missen. Het was dan ook gezellig druk op het grasveld naast de Sint-Willibrorduskerk in Sint-Andries waar de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool De Zessprong een tornooi speelden onder het toeziend oog van Nils Dewilde, Edgaras Utkus en
The post Cerclespelers op

Lees meer »

“Heb altijd benadrukt dat ik hier graag werk”: de opvolger van Besnik Hasi bij KV Mechelen wordt wellicht… Hasi zelf

Verrassing bij KV Mechelen. Een paar weken nadat hij zijn afscheid aankondigde, blijft Besnik Hasi (52) dan toch de trainer van Malinwa. Althans, zo ziet het ernaar uit. Beide partijen zijn naar mekaar toegegroeid, eerstdaags komt er duidelijkheid. “Het is nog steeds de bedoeling dat ik maandag op vakantie vertrek”, aldus Hasi na Mechelen-Standard.

Lees meer »

Grondverzakking in Riemst door zware regenval

In Zussen (Riemst) is opnieuw een grondverzakking vastgesteld in de Misweg, dit keer in de berm. De vermoedelijke oorzaak is de zware regenval van afgelopen week. Dat schrijft Het Belang van Limburg en dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie. Vandaag gaat de gemeente de verzakking verder onderzoeken.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Italië kant zich tegen inzet van geleverde wapens tegen doelen op Russisch grondgebied

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv kwamen zaterdag minstens zestien mensen om het leven, laat de gouverneur

Lees meer »

Loïc (11) uit Lummen vindt bijltje van minstens 3.000 jaar oud: “Iemand heeft er uren over gedaan om die steen mooi glad te krijgen”

Hij zoekt al zo lang als hij zich kan herinneren naar interessante stenen. Maar dat Loïc Peeters (11) uit Lummen uitgerekend in zijn eigen woonwijk een archeologische vondst zou doen, kwam toch wel als een verrassing. De gepolijste vuursteen die hij op een pleintje van de grond raapte, blijkt namelijk deel te zijn van een bijltje uit het stenen tijdperk.

Lees meer »

CD&V Brugge pakt op haar lokale kieslijst uit met een blinde kandidate en met een boekhoudster uit Oekraïne

CD&V Brugge pakt op haar lokale kieslijst uit met een blinde kandidate en met een boekhoudster uit Oekraïne. Monique Van den Abbeel en Elena Piskun vervoegen huidig schepen van cultuur Nico Blontrock (61) als kandidaten uit Sint-Kruis voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Naar analogie met Barack Obama hoopt laatstgenoemde op: “Six more years!”.
The post CD&V Brugge pakt

Lees meer »