Billie Eilish kondigt langverwacht derde studioalbum ‘Hit me hard and soft’ aan

De geruchten zijn waar: Billie Eilish (22) zal op 17 mei haar langverwachte derde studioalbum uitbrengen. Vorige week begonnen mysterieuze teasers plotseling op sociale media te verschijnen, terwijl ze al haar volgers toevoegde aan haar persoonlijke ‘beste vrienden’-verhaal op Instagram. 

Meer krantenkoppen in België

‘Samsara’: in deze film mág je je ogen dichtdoen    

‘Samsara’ van de Spaanse regisseur Lois Patiño is een hoogst originele film, een zinderende trip voor je ogen en oren die je doet stilstaan bij leven en dood. Patiño filmde in Laos en in Zanzibar en nodigt je uit om een kwartier lang je ogen te sluiten. Een bijzondere ervaring in de filmzaal.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch grondoffensief bij Charkiv gestopt volgens Kiev – “Poetin bereid tot staakt-het-vuren”

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een onderhandeld staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Dat melden vier Russische bronnen aan persagentschap Reuters. Tegelijk zou Poetin ook “bereid zijn om door te vechten als Kiev of het Westen niet reageren”. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv

Lees meer »

Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Vanaf 2028 zullen de Brugse brandweermannen uitrukken vanuit een gloednieuwe zonale kazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge. Zeventien gemeenten uit de Hulpverleningszone 1 hoesten hiervoor samen 29,5 miljoen euro op. Eerstdaags wordt voor het duurzaam ontwerp van de Brugse aannemersgroep Artes een omgevingsvergunning aangevraagd.
The post Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Lees meer »

Ist al?

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post Ist al? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frituur Carlos in Sint-Andries installeert opnieuw prikkeldraad zodat voetbalfans niet op dak kunnen kruipen

Steven Derynck, uitbater van frituur Carlos op De Platse in Sint-Andries, heeft vrijdagmiddag opnieuw prikkeldraad laten installeren op het dak van zijn zaak. Zo wil hij vermijden dat zondag uitzinnige Clubsupporters na de derby op het dak klimmen en schade aanrichten aan zijn frituur.
The post Frituur Carlos in Sint-Andries installeert opnieuw prikkeldraad zodat voetbalfans niet op dak kunnen

Lees meer »

Oktay en Sharon zijn de nieuwe uitbaters van bistro Maison 3 in Staden: “We zijn nog jong en vonden dit het ideale moment”

Guanaël Caigny en Jill Vannieuwenhuyse maakten in februari bekend dat ze op zoek waren naar een overnemer voor bistro Maison 3. Die hebben ze ondertussen gevonden bij souschef Oktay Cevik en diens echtgenote Sharon Demaesschalck.
The post Oktay en Sharon zijn de nieuwe uitbaters van bistro Maison 3 in Staden: “We zijn nog jong en vonden dit het ideale

Lees meer »

Israël verbiedt Spaanse consulaat diensten te leveren aan Palestijnen op Westelijke Jordaanoever na erkenning Palestina

Het Spaanse consulaat in Jeruzalem mag van Israël geen diensten meer leveren aan de Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz gezegd op X. De beslissing van Israël is een reactie op de erkenning van Palestina als staat door Spanje en de oproep van de Spaanse vicepremier Yolanda Díaz om "Palestina

Lees meer »

Op de Mercator met dichter en ruimtelijk planner Arno Braet: “Ik probeer een ‘homo universalis’te zijn”

Arno Braet (32) is van vele markten thuis. Als ruimtelijk planner bij het stadsbestuur van Oostende wil hij meer natuur in de stad brengen, maar Arno is ook dichter, danser en fotograaf. “Ik probeer een homo universalis te zijn”, vertelt hij. “Een generalist, die niet in één iets de beste is, maar meerdere kunstvormen combineert.”
The post Op de

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël: offensief in Rafah “geen risico” voor burgers – Internationaal Gerechtshof beveelt aanval te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Minister

Lees meer »