Zwaarste aardbeving in 25 jaar treft Taiwan: zeker 4 doden, meer dan 100 gewonden

Voor de oostkust van Taiwan heeft woensdag een krachtige aardbeving plaatsgevonden, waarbij minstens vier mensen zijn omgekomen en meer dan 50 gewonden zijn gevallen. De beving had een kracht van 7,4. Hualien, de stad die het dichtst bij het epicentrum ligt, lijkt het zwaarst getroffen. Er zijn momenteel op meerdere plaatsen reddingswerkzaamheden aan de gang. De aardbeving werd gevoeld tot in China. 

Meer krantenkoppen in België

‘Factcheckers’ ondervindt de gevolgen van personeelstekort in woonzorgcentra, Zorgnet-Icuro pleit voor verhoging van de personeelsnorm

"Bewoners van een woonzorgcentrum verdienen beter dan de wettelijke norm", dat is de conclusie van VRT1-programma ‘Factcheckers’. De presentatoren werkten 24 uur in een woonzorgcentrum en ondervonden de gevolgen van het personeelstekort: “Alles is een race tegen de klok.” Zorgnet-Icuro pleit ervoor de personeelsnorm te verhogen naar 0,9 mensen per bewoner.

Lees meer »

Zedelgem lanceert nieuwe toeristische en recreatieve kaart: “Sluit perfect aan op onze nieuwe digitale tool”

In navolging van het digitaal platform Visit Zedelgem, lanceert de gemeente nu ook een nieuwe toeristische en recreatieve kaart. “De kaart is ideaal om bij te hebben op de fiets of tijdens het wandelen”, zegt toerismeschepen Ann Devriendt.
The post Zedelgem lanceert nieuwe toeristische en recreatieve kaart: “Sluit perfect aan op onze nieuwe digitale tool” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Piepjong duo trekt spoor van vernieling door Knokke tijdens ‘dronken avondje uit’: “Porsche Panamera moest eraan geloven”

Twee 21-jarige mannen riskeren voor de Brugse rechtbank zes maanden cel voor het beschadigen van een hele resem wagens in Knokke. En daar zaten dure exemplaren tussen.
The post Piepjong duo trekt spoor van vernieling door Knokke tijdens ‘dronken avondje uit’: “Porsche Panamera moest eraan geloven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joost Klein voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium

De Nederlandse artiest Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden weer op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in het Nederlandse Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël vraagt ‘beschaafde landen’ om Netanyahu niet te arresteren – Biden: Israëlisch offensief is geen genocide

Israël heeft dinsdag bondgenoten opgeroepen om al bij voorbaat te verklaren dat ze eventuele arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant zullen negeren. De twee worden – samen met drie Hamasleiders – geviseerd door het Internationaal Strafhof. Het tribunaal in Den Haag wil hen vervolgen wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. “Jullie zouden deze stap moeten veroordelen”,

Lees meer »

Directeur Rebekka Buyse van De Klimtoren uit Jabbeke herstelt na val met fiets

Rebekka Buyse (55), directeur van De Klimtoren, kwam vorige week woensdag zwaar ten val toen ze ‘s morgens met de fiets naar haar school reed. Ze is even buiten strijd, maar het team van De Klimtoren neemt haar taken over zodat het schoolleven geen hinder ondervindt van haar afwezigheid. “Ik heb mijn lesje geleerd”, zegt Rebekka. “Vanaf nu ben ik

Lees meer »