Wielertoerist Marc (72) sterft na zondags ritje met zijn club: “Hij werd tijdens het fietsen onwel en kwam ten val”

Zondag overleed Marc De Vleeschauwer (72) tijdens een rit met de C-ploeg van WTC De Vlaamse Ardennen. In Vloesberg werd hij tijdens het fietsen onwel en kwam ten val. Hij overleed in het ziekenhuis van Ronse.

 

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. Waarom is onderzoek naar Russische omkoping in Europees Parlement nodig? “Meest geschifte boodschappen over oorlog doen ook de ronde bij Vlaams Belang en AfD”

Het federaal parket gaat Russische propaganda in het Europees Parlement onderzoeken. Pro-Russische spionagenetwerken hebben EU-parlementsleden benaderd en zelfs betaald om Russische propaganda te verspreiden in Europa. Professor Russische en Oost-Europese politiek Ria Laenen (KU Leuven) en professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent) peilen hoe ver die Russische infiltratie reikt en of we er krachtdadig tegen kunnen optreden. “Sluit je vandaag

Lees meer »

Cliënten hARTwerk maken potten voor Arreli Keukens

Tijdens het opendeurweekend van 20 en 21 april bij Arreli Keukens & Interieur in Roeselare pakt het bedrijf uit met handgemaakte attenties voor hun klanten.
The post Cliënten hARTwerk maken potten voor Arreli Keukens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emma Meesseman wint voor zesde (!) keer de EuroLeague: “Blij om deel uit te maken van legendes”

Opnieuw een hoogdag voor Belgian Cat Emma Meesseman (30): eerst voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Later op de dag won ze met Fenerbahçe de finale van die EuroLeague. Tegen Villeneuve d’Ascq werd het 106-73. Meesseman was goed voor 22 punten. Voor de zesde

Lees meer »

Dertig kilometer fietsplezier tussen Ieper en Poperinge

Van 21 april tot 8 september kun je fietsen tussen Ieper en Poperinge en verrassende weetjes en straffe verhalen ontdekken over de gedeelde geschiedenis van deze twee Westhoeksteden. Autoluwe landweggetjes en vrij liggende fietspaden leiden je langs acht infohaltes. De fietsroute is ongeveer 30 kilometer lang en bestaat uit twee lussen van 15 kilometer. Starten kan in de Brandhoek, Elverdinge

Lees meer »

Gemeentebestuur bekijkt eventuele komst van geldautomaat in Komen en Le Bizet: “En Waasten? Natuurlijk weer niet te bespeuren in de plannen”

De eventuele komst van een Batopin geldautomaat, blijft de gemoederen beroeren in Komen. Burgervereniging ‘Barjos Mountches’ uit Waasten heeft een petitie gelanceerd met een duidelijke boodschap. “Die geldautomaat? Die moet hier komen!”
The post Gemeentebestuur bekijkt eventuele komst van geldautomaat in Komen en Le Bizet: “En Waasten? Natuurlijk weer niet te bespeuren in de plannen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is een droom”: Joshua (29) mag optreden tijdens recordeditie van De Gevleugelde Stad in Ieper

Nooit eerder trok zoveel volk naar De Gevleugelde Stad voor circus en straattheater van internationaal niveau. Ook talent uit eigen stad zette de boel in vuur en vlam. “Een droom die uitkomt”, zegt Ieperling Joshua Van Bost.
The post “Dit is een droom”: Joshua (29) mag optreden tijdens recordeditie van De Gevleugelde Stad in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dieven gaan voor zijn eigen voordeur aan de haal met kunstwerk van Vincenzo Mennillo: “Ik had mijn hoofd nochtans maar enkele tellen afgewend”

Een schilderij van de Italiaanse architect en kunstenaar Vincenzo Mennillo (48) is afgelopen zondag aan zijn voordeur in Koekelberg gestolen toen het aan het drogen was van een laag vernis. Vrijdag start al een tentoonstelling, waar het werk van de Italiaanse kunstenaar een prominente plek zou krijgen. “Ik hoop dat door deze oproep het schilderij zal opduiken.”

Lees meer »

INTERVIEW. Vazquez en Angulo, de jokers van Anderlecht: “Het klikte meteen tussen ons”

“Als ik de titel win, zet ik een tatoeage van Anderlecht”, zegt Nilson Angulo. Luiz Vazquez lacht, maar maakt nog even voorbehoud: “Ik sluit het niet uit.” De Ecuadoriaanse winger en Argentijnse spits zien elkaar als twee broers bij Anderlecht. Een dubbelinterview voor het belangrijke duel tegen Union: hoe verliep als Zuid-Amerikaan hun integratie aan de cultuur bij paars-wit en

Lees meer »

De balans | Clara Cleymans, actrice

17:02 Op het Antwerp Spring Festival speelt zondag ‘De Lange Wapper’, het regiedebuut voor actrice Clara Cleymans (35). Ze schreef de familievoorstelling over de Antwerpse folklorereus ook zelf én staat op …

Lees meer »

Steenfabriek verbijsterd na verzet van milieugroep: “Eerlijk gezegd, we vielen een beetje van onze stoel”

De milieubeweging Dryade stapt naar de Raad van State om de uitbreiding van een baksteenfabriek in Lanaken tegen te houden. De voorlopige plannen van de groep Nelissen Steenfabrieken werden al goedgekeurd door de Vlaamse overheid, maar volgens Dryade zou de nieuwe fabriek te veel broeikasgassen uitstoten en zijn er betere alternatieven dan fossiele brandstoffen om de fabriek te doen draaien.

Lees meer »