Wetsdokter, specialist in beenderen en zelfs insectendeskundige: deze experts proberen raadsel rond dood Emile (2,5) op te lossen

Na de ontdekking van de overblijfselen van de verdwenen peuter Emile (2,5) in het Franse gehucht Haut-Vernet is een heel team van experts koortsachtig bezig om het raadsel rond zijn dood op te helderen. Onder hen onder meer een wetsdokter en een antropoloog die alles weet over menselijke beenderen, tot zelfs insecten- en plantendeskundigen. 

Meer krantenkoppen in België

Vier jaar cel gevorderd voor veroordeelde verkrachter die 10-jarig meisje betastte in zwembad van Bredene

Zestien jaar nadat hij een jarenlange celstraf kreeg voor de verkrachting van zijn eigen dochter, betastte Ronny D. (52) een 10-jarig meisje in het zwembad van Bredene. Naar eigen zeggen wou de Bruggeling haar enkel op een drijfmat helpen, maar was hij daarbij wat ‘onvoorzichtig’. Achter gesloten deuren eiste het parket maandagochtend vier jaar effectieve celstraf.

Lees meer »

Ouders in Sint-Truiden kunnen gemakkelijker opvangplaats vinden voor kind dankzij Opvang.Vlaanderen

In Sint-Truiden kunnen alle ouders vanaf nu makkelijker een opvangplaats vinden voor hun kinderen van 0 tot 3 jaar. De stad heeft zich aangesloten bij Opvang.Vlaanderen, een digitaal platform waar alle opvanginitiatieven gebundeld worden. "Er wonen veel gezinnen met jonge kinderen in Sint-Truiden en die kinderen moeten een plaats kunnen krijgen", vertelt schepen Peter Deltour (N-VA).

Lees meer »

DAVO Wevelgem B kroont zich tot kampioen in Promo 2 B

Zaterdagavond verzekerde Davo Wevelgem B zich van promotie naar Promo 1 door Damesvolley Waregem met 1-3 (15/25, 23/25, 25/21, 15/25) te verslaan. De ploeg van coach Andy Laperre wordt volgend seizoen meteen Davo A. De A-ploeg stopt in Nationale 3.
The post DAVO Wevelgem B kroont zich tot kampioen in Promo 2 B appeared first on KW.be.

Lees meer »

Xabi Alonso en Leverkusen zijn fan: net nu de Duitse top meekijkt, staat de beste El Khannouss op

Zijn afscheidstournee is sterk ingezet. Net op het moment én op het podium dat de topclubs Bilal El Khannouss (19) komen bekijken, neemt de Marokkaanse middenvelder Racing Genk bij de hand. RB Leipzig en met name Bayer Leverkusen volgen het met argusogen. Een van die twee Bundesliga-clubs lijkt een mogelijk goede keuze. Dat meent ook onze huisanalist Marc Degryse. Al

Lees meer »

Is koning Filip de ‘armoezaaier’ van Europa? Dit zijn dotaties van álle royals: “Kleinste monarchie behoort tot één van duurste in Europa”

Aanzien en macht zijn kenmerken die alle Europese royals bezitten. Maar als het om hun verloning aankomt, zijn er toch nog immense verschillen. Nu becijferd werd dat onze koninklijke familie de afgelopen drie decennia meer dan 69 miljoen euro aan dotaties heeft ontvangen, onderzoeken we hoeveel belastinggeld er jaarlijks naar ieder Europees vorstenhuis vloeit én hoeveel die royals precies verdienen.

Lees meer »

Tatianna start lessen ‘body & mind-wandelingen’ in Spiere: “We nemen mensen mee op wandel in de natuur”

Vanaf april start een nieuwe lessenreeks ‘body & mind-wandelingen’ met lesgever Tatianna Dejaegere. Deze lessenreeks combineert wandelen met invloeden uit de yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Er zijn tien outdoortrainingen voorzien. De start is op woensdag 10 april, aan de sluis in Spiere.
The post Tatianna start lessen ‘body & mind-wandelingen’ in Spiere: “We nemen mensen mee op wandel in

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in Kortrijk, Roeselare en Ieper: “Drugs zaten in brooddoos die onder wagen kleefde”

Twee mannen en een vrouw uit Noord-Frankrijk hebben voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf gekregen voor drugshandel. De drie werkten voor een bende die op grote schaal heroïne en cocaïne leverde in onze contreien. De manier waarop ze te werk gingen, was opmerkelijk.
The post Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in

Lees meer »

Jeugdfestival ‘Je Veux Du Soleil’ slaat dit jaar twintigste editie over: “Volgend jaar zijn we terug met een nieuwe formule”

Het jeugdfestival ‘Je Veux Du Soleil’, dat ondertussen aan een twintigste editie was aangebroken, gaat dit jaar niet door. De organisatoren kregen niet genoeg vrijwilligers bijeen om het festival op een correcte manier vorm te geven. “Volgend jaar zijn we terug, maar dan met een nieuwe formule.”
The post Jeugdfestival ‘Je Veux Du Soleil’ slaat dit jaar twintigste editie over:

Lees meer »

Marktkramers protesteren tegen genderongelijkheid in Mexico

Kleurrijke kraampjes vol sieraden en souvenirs vullen de trottoirs van Mexico-Stad. Maar de gezellige kraampjes voeren ook protest tegen de aanslepende genderongelijkheid in Mexico. De zogenoemde “Mercaditas Feministas” – oftewel “feministische markten” – verkopen stickers en slogans met boodschappen die vrouwenrechten verdedigen.

Lees meer »

Trossard, de beste invaller van Europa, voorkomt nederlaag voor Arsenal: “En nu moeten we het in München afmaken”

In Londen leek een verrassend sterk Bayern München lange tijd op weg naar een onverwachte en onverhoopte overwinning. Rode Duivel Leandro Trossard, een halfuur voor tijd in het veld gekomen bij Arsenal, tekende echter voor de 2-2-gelijkmaker. “De coach zei me om de match te doen keren. Gelukkig heb ik de ploeg opnieuw kunnen helpen.” In de andere kwartfinale hielden

Lees meer »