VS wil tijdzone op de maan invoeren voor veilig en nauwkeurig ruimteverkeer

De VS stelt een referentietijd op de maan voor nu steeds meer landen en privébedrijven missies lanceren. Op het hemellichaam tikt de tijd sneller dan op aarde en met een eigen tijdzone kan ruimteverkeer veilig en nauwkeurig verlopen. 

Meer krantenkoppen in België

Waar komt de diepgewortelde haat tussen Israël en Iran vandaan?

Iran heeft afgelopen nacht bijna 300 drones en raketten op Israël afgevuurd. Die zwerm werd zowat helemaal onderschept door de Israëlische luchtverdediging. De massieve aanval is tekenend voor de diepgewortelde vijandschap tussen de Joodse staat aan de ene kant en het sjiitische regime aan de andere kant van het Midden-Oosten. Afgelopen nacht werd – alweer – geoogst wat 45 jaar

Lees meer »

“Was me dat schrikken bij z’n flashinterview”: Michel Wuyts zag zéér scherpe Dylan Teuns, die op interesse kan rekenen van Jayco AlUla

In de Ronde zat een podiumplek – z’n kinderdroom – er net niet in voor Dylan Teuns. In de Brabantse Pijl werd hij tweede. Dan maar scoren in de Amstel? Michel Wuyts ziet alleszins een scherpe Teuns, die straks einde contract is bij Israël-Premier Tech en ook rijdt voor z’n toekomst. “Het is nu dat de cijfers opgekrikt kunnen worden.”

Lees meer »

“Weekend vol entertainment voor jong en oud”: Den Couter Festival trapt het festivalseizoen af

De dertiende editie van Den Couter Festival vindt dit weekend plaats op en rond de jeugdhuissite van Poperinge. Het festival belooft opnieuw een onvergetelijk weekend te worden. “Een indrukwekkende line-up van artiesten, een leuke mix van festivaldrankjes en -foodtrucks én een feestelijke sfeer zoals enkel Poperinge dat kan”, zegt Jerry Lippinois van Den Couter Festival.
The post “Weekend vol entertainment

Lees meer »

“Doping voor het haar”: Mathieu van der Poel wint en wast er zijn kruin mee, maar wat is Alpecin nu precies?

Wereldwijd kwam geen enkel merk de voorbije weken zó vaak in beeld als Alpecin. Met dank aan Mathieu van der Poel (29), natuurlijk. Al weten zelfs de grootste wielerfans nauwelijks waar die merknaam op zijn onklopbare regenboogborst nu precies voor staat. Daarom: portret van een Duits cosmeticabedrijf dat de controverse niet schuwt en zijn cafeïnehoudende shampoo jarenlang promootte als ‘doping

Lees meer »

Restaurant De Foyer viert 30ste verjaardag: “Toen Herman Van Rompuy een tafel wilde reserveren, dachten we dat het een flauwe grap was”

Al drie decennia lang is restaurant De Foyer een vaste culinaire waarde op de Zeedijk in Oostende. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan, blikken zaakvoeders Natascha Kemel (56) en Luc Van Caenegem (60) terug op de hoogtepunten van hun carrière. “Of we al aan ons pensioen denken? Helemaal niet, we doen zeker nog wat jaren voort”, lacht het koppel.
The

Lees meer »