Vrede op aarde brengt moederdagspecial en zoekt moeders die gevierd moeten worden

Op zondag 12 mei, ter gelegenheid van Moederdag, viert presentator Sven de Leijer alle moeders in een bijzondere aflevering van het VRT 1-programma ‘Vrede op aarde’. Voor de special is hij op zoek naar moeders, groot-, pleeg- en schoonmoeders uit alle hoeken van het land, die het verdienen om in de bloemetjes gezet te worden. 

Meer krantenkoppen in België

“Het front kraakt, als het barst zou het snel kunnen gaan”: journalist Arnaud De Decker doorkruiste maand lang Oekraïne

“De situatie aan het front in Oekraïne is heel moeilijk. De linie houdt stand, maar kraakt.” Dat zegt freelancejournalist Arnaud De Decker, die pas weer in het land is na een maand lang Oekraïne te hebben doorkruist. Oekraïners doen hun best om hun leven op de rails te houden tussen de vele bombardementen en stroompannes door: “Ik heb in Charkiv

Lees meer »

“Ze oogt zo fragiel in haar rolstoel”: wat is er aan de hand met filmlegende Liza Minnelli?

Het regende bezorgde reacties nadat filmlegende Liza Minnelli (78) afgelopen week voor het eerst sinds lang nog eens in het openbaar verscheen. “Ze ziet er erg fragiel uit in haar rolstoel”, klonk het. Over haar slechte gezondheidstoestand doen al jarenlang verschillende theorieën de ronde. Het is de zoveelste klap voor de actrice, nadat haar leven eerder al getekend werd door

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president: Iraanse aanval op ons land was een “oorlogsverklaring” – VS willen geen “escalatie” of “oorlog”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »

Waar staat PVDA voor?

PVDA ontstaat uit een politieke beweging in de jaren 70 die uitgroeit tot de Partij van de Arbeid. Waar staat deze uiterst linkse partij voor? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

7 jaar cel voor gijzeling en diefstal in juwelierszaak in Knokke-Heist

Een Nederlandse gangster moet voor 7 jaar de gevangenis in voor een gijzeling en een diefstal in een juwelierszaak in Knokke-Heist ruim een jaar geleden. Samen met 2 andere gangsters gijzelde hij eerst in Brugge een vrouw die in de winkel werkte. Daarna stalen voor ze zowat 1 miljoen euro aan juwelen. Maar na een spectaculaire achtervolging kon de politie

Lees meer »

Ongezond veel PFAS in 1 op de 6 Vlaamse drinkwaterstalen

1 op de 6 drinkwaterstalen in Vlaanderen voldoet niet aan de strengste PFAS-normen. Dat schrijft de krant De Tijd op basis van het rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) over de drinkwaterkwaliteit in Vlaanderen in 2022. In de regio’s Halle, Leuven, Oost-Limburg en grote delen van Oost-Vlaanderen zijn de PFAS-concentraties te hoog.

Lees meer »

Bom onder paardenevents in paardenstad Waregem? “Als het aan ons ligt, worden alle wedstrijden hier afgeblazen”

Het conflict tussen een buurman en Sport Vlaanderen over evenementen op terreinen naast recreatiedomein De Ster in Waregem escaleert. Vorig jaar dwong de buurman met succes de annulering van jumpingwedstrijden af wegens geluidsoverlast. Nu staat een dressuurwedstrijd gepland, terwijl de vergunning nog ontbreekt. Volgens zijn advocate Griet Cnudde zijn de activiteiten storend en illegaal. “Maar telkens onze aanvraag wordt goedgekeurd,

Lees meer »