Visma-directeur Merijn Zeeman ruilt wielrennen voor voetbal

17:35 Met Merijn Zeeman verliest de wielersport een van zijn bepalende figuren. De sportief directeur van Team Visma-Lease a Bike wordt eind dit jaar algemeen directeur van de Nederlandse voetbalclub AZ. 

Meer krantenkoppen in België

Inclusief cohousingproject in voormalig klooster op Sint-Jozef in Brugge

Oranje vzw start nog dit jaar met de renovatie van het voormalige klooster van de zusters Maria van Pittem in de Ronsaardbekestraat. Stad Brugge verleende hiervoor onlangs de omgevingsvergunning. Bedoeling is er een inclusief cohousingproject te realiseren.
The post Inclusief cohousingproject in voormalig klooster op Sint-Jozef in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze ondernemer legt (West-)Vlaanderen vol met skateparken: “Olympische erkenning zorgt voor een enorme boost”

Kurt Farrazijn heeft nog nooit een voet op een skateboard gezet, maar toch klinkt zijn naam als een klok in het wereldje. Met zijn bedrijf Public Partners is hij marktleider in België in het bouwen van skateparken en heeft hij al enkele honderden projecten – tot in Noorwegen – op zijn palmares. “Er zijn maar weinig Vlaamse gemeenten waar onze

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Luchtalarm en explosies klinken in meerdere Israëlische steden

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Het land waarschuwt tevens dat elk land dat het luchtruim of grondgebied opent voor een Israëlische tegenaanval kan rekenen op een “gedecideerd antwoord”. Ook de Houthi’s vanuit Jemen en

Lees meer »

Minstens 172 doden door zelfdodingmiddel X sinds 2015 in Nederland

Minstens 172 mensen zijn sinds 2015 in Nederland overleden na gebruik van het zelfdodingsmiddel ‘X’. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting 113 Zelfmoordpreventie en GGD Amsterdam, waarover de krant ‘NRC’ woensdagavond berichtte. De twee organisaties onderzochten vorig jaar, naar eigen zeggen voor het eerst, hoeveel mensen in Nederland stierven door het gebruik van het poeder.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Wie zegt dat je niets kan bijleren van een stripverhaal?”

Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235′ in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En

Lees meer »