Vernieuwde Velodroom in Blankenberge krijgt heel de wereld over de vloer: “Pure nostalgie”

Het zonnetje liet het de eerste dagen van de paasvakantie nog een beetje afweten. Maar dat betekent wel goed nieuws voor attracties als de Lustige Velodroom beter bekend als ‘de gekke fietsjes’ op de Blankenbergse zeedijk. Na negentig jaar en drie generaties in dezelfde familie te zijn gebleven, wisselden die recent nog van eigenaar.

“Zaterdag was het onze allereerste dag, en de weergoden waren ons inderdaad niet zo gunstig gezind. Toch konden we qua opkomst zeker niet klagen. De mensen zijn allemaal blij dat de velodroom is blijven bestaan, en we kregen de afgelopen dagen ook al heel veel positieve reacties op de vernieuwingen die we brengen”, klonk het woensdagnamiddag.

Pure nostalgie

Ook dan speelt de zon een beetje verstoppertje, maar dat laten bezoekers Wendy Bryssinck en haar zoon Robbe De Bruyne niet aan hun hart komen. “Straks probeert hij nog een gek fietsje, maar hij wou eerst een rondje maken op zo’n elektrische squad”, zegt Wendy.

Ze komt met haar zoon een paar dagen uitwaaien in Blankenberge. “Gisteren zijn we in het Zeebos gaan wandelen, en straks gaan we nog naar het Belle Epoque Centrum. Maar een rondje op de Lustige Velodroom mag natuurlijk ook niet ontbreken als je in Blankenberge bent. Da’s pure nostalgie, én het ideale tijdverdrijf bij dit typische Belgische weertje”, glimlacht Wendy.

Jeugd herbeleven

Kara Danneels is in Blankenberge op bezoek bij haar nicht, en heeft een Argentijn meegebracht. “Onvergetelijke ervaring”, geniet Luis Orellana nog na. Voor Kara was het niet de eerste keer op de piste. “Ik kom hier mijn jeugd nog eens herbeleven”, klinkt het.

Mark en Leanne komen dan weer uit Sheffield in het Verenigd Koninkrijk. “Dit is onze eerste keer in Blankenberge en zoiets hebben we echt nog nooit gezien. Eigenlijk is het een zonde dat die gekke fietsjes nergens vermeld worden op TripAdvisor, want het is de verrassing van ons leven”, glundert het stel.

Alles gehoord

Ondertussen bescheuren de kinderen het zich op de piste. “We namen de ‘twinbike’, maar dat bleek toch iets te optimistisch”, lachen Jamie en zijn vriendin Emily. Thuis vertellen ze het zeker voort, zo beloven ze. “The best 3 euros we’ve ever spent!” En ondertussen horen we ook nog Duitsers op de piste. “In die vijf dagen dat we open zijn, hebben we hier werkelijk al àlles gehoord”, klinkt het.

(WK)

The post Vernieuwde Velodroom in Blankenberge krijgt heel de wereld over de vloer: “Pure nostalgie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer redt ree uit vijver

Brandweerpost Brakel moest vrijdag een speciale reddingsoperatie uitvoeren. Een ree was in de vijver van het domein aan de Topbronnen aan de Brusselsestraat gesukkeld en raakte er niet op eigen krachten uit. “Hier zetten veel reeën, maar het is de eerste keer dat er eentje in de vijver viel”, vertellen de omwonenden. “We belden snel de brandweer, waardoor het reetje

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen deelt eerste prik uit aan Humphries vlak voor eerste pauze

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

“3 doden en 87 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker3 doden en 87 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon

Lees meer »

Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen”

Na bijna negen jaar Francis Gevaert heeft de toeristische dienst van Damme een nieuwe coördinator. De Oost-Vlaamse Charlotte Fouquet mag voortaan het toeristische beleid uitwerken. “Ik kijk ernaar uit om ook met de mensen uit de horeca en middenstand samen te werken”, klinkt het.
The post Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen” appeared first on

Lees meer »

Uitbraak Nipah-virus in India lijkt voorlopig onder controle, Marc Van Ranst: “Dit virus komt niet naar Europa”

Nadat het Nipah-virus eerder deze week dood van een 14-jarige jongen had veroorzaakt in India en de gezondheidsautoriteiten aan de alarmbel trokken, lijkt de situatie in het onmetelijke land vooralsnog onder controle. Al 17 testen uit de omgeving van de jongen zijn negatief teruggekomen. “Tot nu toe zijn er geen onverklaarde uitbraken”, zo stelt viroloog Marc Van Ranst gerust.

Lees meer »

Ondanks dreiging voor luchtaanvallen gaat grootste Oekraïense muziekfestival door

Hoewel Oekraïense steden nog wekelijks worden bestookt met Russische drones en raketten, gaat dit weekend in de hoofdstad Kiev ‘Atlas United’ van start. Het festival, dat een capaciteit heeft van 25.000 bezoekers, wordt verplaatst naar de parking van een shoppingcentrum in Kiev, en kan zelfs binnen doorgaan als er gevreesd wordt voor een luchtaanval. Door de oorlog bestaat de volledige

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »