Vernieuwde Velodroom in Blankenberge krijgt heel de wereld over de vloer: “Pure nostalgie”

Het zonnetje liet het de eerste dagen van de paasvakantie nog een beetje afweten. Maar dat betekent wel goed nieuws voor attracties als de Lustige Velodroom beter bekend als ‘de gekke fietsjes’ op de Blankenbergse zeedijk. Na negentig jaar en drie generaties in dezelfde familie te zijn gebleven, wisselden die recent nog van eigenaar.

“Zaterdag was het onze allereerste dag, en de weergoden waren ons inderdaad niet zo gunstig gezind. Toch konden we qua opkomst zeker niet klagen. De mensen zijn allemaal blij dat de velodroom is blijven bestaan, en we kregen de afgelopen dagen ook al heel veel positieve reacties op de vernieuwingen die we brengen”, klonk het woensdagnamiddag.

Pure nostalgie

Ook dan speelt de zon een beetje verstoppertje, maar dat laten bezoekers Wendy Bryssinck en haar zoon Robbe De Bruyne niet aan hun hart komen. “Straks probeert hij nog een gek fietsje, maar hij wou eerst een rondje maken op zo’n elektrische squad”, zegt Wendy.

Ze komt met haar zoon een paar dagen uitwaaien in Blankenberge. “Gisteren zijn we in het Zeebos gaan wandelen, en straks gaan we nog naar het Belle Epoque Centrum. Maar een rondje op de Lustige Velodroom mag natuurlijk ook niet ontbreken als je in Blankenberge bent. Da’s pure nostalgie, én het ideale tijdverdrijf bij dit typische Belgische weertje”, glimlacht Wendy.

Jeugd herbeleven

Kara Danneels is in Blankenberge op bezoek bij haar nicht, en heeft een Argentijn meegebracht. “Onvergetelijke ervaring”, geniet Luis Orellana nog na. Voor Kara was het niet de eerste keer op de piste. “Ik kom hier mijn jeugd nog eens herbeleven”, klinkt het.

Mark en Leanne komen dan weer uit Sheffield in het Verenigd Koninkrijk. “Dit is onze eerste keer in Blankenberge en zoiets hebben we echt nog nooit gezien. Eigenlijk is het een zonde dat die gekke fietsjes nergens vermeld worden op TripAdvisor, want het is de verrassing van ons leven”, glundert het stel.

Alles gehoord

Ondertussen bescheuren de kinderen het zich op de piste. “We namen de ‘twinbike’, maar dat bleek toch iets te optimistisch”, lachen Jamie en zijn vriendin Emily. Thuis vertellen ze het zeker voort, zo beloven ze. “The best 3 euros we’ve ever spent!” En ondertussen horen we ook nog Duitsers op de piste. “In die vijf dagen dat we open zijn, hebben we hier werkelijk al àlles gehoord”, klinkt het.

(WK)

The post Vernieuwde Velodroom in Blankenberge krijgt heel de wereld over de vloer: “Pure nostalgie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeven jaar celstraf voor pedofiel (27) met wansmakelijk ‘naaktfotospel’: “Minderjarige meisjes waren makkelijk te domineren”

De 27-jarige Jens H. uit Kontich is veroordeeld tot 7 jaar effectieve celstraf voor het seksueel misbruik en/of de verkrachting van een twintigtal meisjes tussen 10 en 16 jaar. De rechtbank beveelt ook de onmiddellijke aanhouding van Jens H. die niet opdaagde voor het vonnis. Hij lokte minderjarige meisjes in de val via chatkanaal Snapchat. “Level 1 in zijn spel:

Lees meer »

Proper Strand Lopers willen museum met gevonden retro-afval oprichten: “Met Samo chips, Raiders, en zelfs Treets uit de jaren ‘60”

Tim Corbisier, bezieler van de Proper Strandlopers, wil volgend jaar een museum oprichten of minstens een tentoonstelling organiseren met gevonden retro-afval. Het gaat dan om blikjes en verpakkingen uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. “Het toont meteen ook aan hoelang afval bewaard kan blijven”, zegt Tim.
The post Proper Strand Lopers willen museum met gevonden retro-afval oprichten: “Met

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Vinkt Kopecky er nóg eentje af? “Niet heel veel getraind, maar het voelde wel goed aan”

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race, die al om 9u55 start, op

Lees meer »

Spyro belandde in asiel, nu leidt inspecteur Vincent hem op tot politiehond: “Hij werd van jongs af aan geslagen door zijn vorige baasje”

De Mechelse herder Spyro zal in september de politiezone Montgomery vervoegen als patrouillehond. Opvallend is dat de Mechelse herder eerder werd gered uit een asiel door politie-inspecteur Vincent (46). “Aangezien het met Spyro zo goed klikte, heb ik besloten om voor hem te kiezen als volgende politiehond”, aldus Vincent.

Lees meer »

De échte Ferry Bouman doet zijn verhaal: “Belgische politicus en Peter Gillis tipten mij over undercoveroperatie op camping”

Als drugshandelaar opereerde hij bij voorkeur in de luwte, maar aan die anonimiteit kwam een einde met de Netflix-serie Undercover. Acteur Frank Lammers maakte hem toen wereldberoemd als Ferry Bouman. In het boek Drugsbaron, van misdaadjournalist Vico Olling, vertelt Janus van Wesenbeeck (62) nu zijn verhaal. “Ik heb twaalf jaar van mijn leven vastgezeten. Al die tijd heb ik vrouw

Lees meer »

Toekomstfestival Over Morgen met Piet Goddaer: “We verkopen onszelf niet goed”

Hoe leven we in 2050? Op die vraag wil ‘Over Morgen’ een antwoord geven. Het toekomstfestival laat inwoners van West-Vlaanderen aan het woord over identiteit en over hoe zij leven en werken hier ervaren. Muzikant en producer Piet Goddaer verricht vanuit het poldergehucht Wulpen pionierswerk dat wereldwijd wordt opgevolgd.
The post Toekomstfestival Over Morgen met Piet Goddaer: “We verkopen onszelf

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar de Cerclesupporters: “Dit seizoen is de bekroning voor meer dan een eeuw hard werken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot de Cercle-supporter. De vereniging mocht dinsdag namelijk 125 kaarsjes uitblazen. Reageren kan via mail naar: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar de Cerclesupporters: “Dit seizoen is de bekroning voor meer dan een eeuw hard werken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ultra’s Club Brugge verkopen t-shirts om hooligan ‘monsterboete’ te helpen betalen aan slachtoffer Guido: “For the club, for the city, for the boys”

Een t-shirtverkoop, een benefiet en een stickerverkoop. De Ultra’s van Club Brugge hebben een actie op poten gezet voor het ‘goede doel’, zijnde: een hooligan helpen een schadevergoeding te betalen aan slachtoffer Guido De Pauw (65). De man – supporter van Manchester City – belandde in coma na supportersgeweld. De t-shirts die de schadevergoeding van 50.000 euro nu mee moeten

Lees meer »