VC OG Stasegem staat voor het uur van de waarheid: “Heb er een goed oog in”

Derde provincialer Stasegem beleeft een eerder moeizaam seizoen. Na een desastreuze start kon het zich wat herpakken. Toch blijft het harken en wil het zo snel mogelijk van die derde laatste plek in het klassement weg. Daar lijkt de wedstrijd van zaterdag een mogelijkheid voor. Stasegem trekt naar VV Emelgem-Kachtem, die slechts 2 punten meer telt. Het kan de match van de ‘redding’ worden.

“Ik heb er wel een goed oog in”, weet coach Jörn Christiaens. “Dit wordt een heel belangrijke. De laatste weken zijn we wel niet slecht bezig. Laten we de match tegen de kampioen KFC Aalbeke nu nog daar laten (5-0 red.), daarvoor haalde we wel 10 punten uit 12.”

“Jammer genoeg haalden de concurrenten rond ons ook veel punten. Dan schiet je daar weinig mee op. We zijn nu veel beter aan het spelen, maar toch houd ik er rekening mee dat het tot de laatste dag zal duren eer we zekerheid krijgen rond het behoud. Misschien is een barrageplaats wel het hoogst mogelijke. Veel zal te bezien zijn hoe het afloopt in de derde afdeling reeks A. Ik zie daar geen West-Vlaamse ploegen in moeilijkheden, dat zou een goede zaak kunnen zijn voor ons.”

In eigen voet schieten

“De oorzaak voor deze penibele situatie ligt in de eerste ronde. We telden daar veel geblesseerde spelers en bovendien strooiden we met de punten. Zoals bij KVK Avelgem waar we een kwartier voor affluiten nog 0-1 voorstaan en alsnog verliezen met 2-1, of nog in SV Kortrijk tot 10 minuten voor tijd nog leiden met 1-2 en toch de boot in gaan met 3-2. Ook thuis tegen Otegem schoten we onszelf in de voet. Tja, dan wordt het moeilijk natuurlijk. Ik bedoel maar: het kon dat we 9 punten méér telden dan we we nu hebben, en daarmee stonden we netjes in de middenmoot.”

Gelukkig herpakte de ploeg zich goed, vindt Jörn. “We gaan nu proberen opnieuw een reeksje neer te zetten. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat het kan. Emelgem-Kachtem is dan wel een rechtstreekse concurrent voor ons, maar alles hangt daar onderaan nog bij elkaar. Onze komende tegenstander scoort gemakkelijk, maar pakken ook wel veel goals. We gaan geen bus parkeren, wel in blok spelen, en toch voluit onze kans gaan. Schrik is een slechte raadgever.”

(MVA)

Zaterdag 6 april om 19u: V.V. Emelgem-Kachtem – OG Stasegem

The post VC OG Stasegem staat voor het uur van de waarheid: “Heb er een goed oog in” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biologische zelkpluktuin’t Oostgoed start vijfde seizoen: “We waken over de kwaliteit en de versheid”

In de zelfpluktuin ’t Oostgoed ontwaken ze uit hun wintermodus om de lente te verwelkomen. Boer Thijs Demeulenaere en zijn echtgenote die de zelfpluktuin oprichtten, staan inmiddels aan hun vijfde seizoen en zorgen ervoor dat men op dit kleinschalig landbouwbedrijf in de Oosthoekstraat 11 groenten kan ophalen, vers van het veld.
The post Biologische zelkpluktuin’t Oostgoed start vijfde seizoen: “We

Lees meer »

Xabi Alonso en Leverkusen zijn fan: net nu de Duitse top meekijkt, staat de beste El Khannouss op

Zijn afscheidstournee is sterk ingezet. Net op het moment én op het podium dat de topclubs Bilal El Khannouss (19) komen bekijken, neemt de Marokkaanse middenvelder Racing Genk bij de hand. RB Leipzig en met name Bayer Leverkusen volgen het met argusogen. Een van die twee Bundesliga-clubs lijkt een mogelijk goede keuze. Dat meent ook onze huisanalist Marc Degryse. Al

Lees meer »

Het begon met een simpele cake, nu bakt hij spectaculaire taarten: Younes (13) toont zijn baktalent in Junior Bake Off

“Als ik me verveel, dan ga ik bakken”, zegt Younes. De 13-jarige Lauwenaar schittert binnenkort in Junior Bake Off. In het programma op Play4 toont hij zijn passie voor patisserie. “Het begon met een receptje van mijn oom.”
The post Het begon met een simpele cake, nu bakt hij spectaculaire taarten: Younes (13) toont zijn baktalent in Junior Bake Off

Lees meer »

Geplande trajectcontrole in Diksmuide zorgt voor frustraties bij bestuur: “In die straat heeft het geen enkele zin”

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is vorige week op plaatsbezoek geweest in Diksmuide nadat het stadsbestuur zich in de media negatief had uitgelaten over de geplande trajectcontrole in de De Breyne Peellaertstraat in het centrum van de stad. “Jullie hebben die zelf goedgekeurd”, haalt oppositieraadslid Kurt Vanlerberghe (Vooruit) uit. “Ja, maar wel met een plan in het achterhoofd en

Lees meer »

Zwevezeelse slager Cris (53) scoort opnieuw zilver met klassieke picon in London Spirit Competition: “Alles is hier puur natuur”

‘Finesse’ is niet alleen de naam van zijn slagerij in Zwevezele, het tekent ook de passie waarmee slager Cris Algoedt (53) al een aantal jaar met succes fijnzinnig uitgebalanceerde likeuren op de markt brengt. Dit jaar haalde hij in de London Spirit Competition opnieuw een zilveren medaille met de ‘Robust’, een fijnzinnige versie van de klassieke picon. Zijn geheim? “Ik

Lees meer »