VC OG Stasegem staat voor het uur van de waarheid: “Heb er een goed oog in”

Derde provincialer Stasegem beleeft een eerder moeizaam seizoen. Na een desastreuze start kon het zich wat herpakken. Toch blijft het harken en wil het zo snel mogelijk van die derde laatste plek in het klassement weg. Daar lijkt de wedstrijd van zaterdag een mogelijkheid voor. Stasegem trekt naar VV Emelgem-Kachtem, die slechts 2 punten meer telt. Het kan de match van de ‘redding’ worden.

“Ik heb er wel een goed oog in”, weet coach Jörn Christiaens. “Dit wordt een heel belangrijke. De laatste weken zijn we wel niet slecht bezig. Laten we de match tegen de kampioen KFC Aalbeke nu nog daar laten (5-0 red.), daarvoor haalde we wel 10 punten uit 12.”

“Jammer genoeg haalden de concurrenten rond ons ook veel punten. Dan schiet je daar weinig mee op. We zijn nu veel beter aan het spelen, maar toch houd ik er rekening mee dat het tot de laatste dag zal duren eer we zekerheid krijgen rond het behoud. Misschien is een barrageplaats wel het hoogst mogelijke. Veel zal te bezien zijn hoe het afloopt in de derde afdeling reeks A. Ik zie daar geen West-Vlaamse ploegen in moeilijkheden, dat zou een goede zaak kunnen zijn voor ons.”

In eigen voet schieten

“De oorzaak voor deze penibele situatie ligt in de eerste ronde. We telden daar veel geblesseerde spelers en bovendien strooiden we met de punten. Zoals bij KVK Avelgem waar we een kwartier voor affluiten nog 0-1 voorstaan en alsnog verliezen met 2-1, of nog in SV Kortrijk tot 10 minuten voor tijd nog leiden met 1-2 en toch de boot in gaan met 3-2. Ook thuis tegen Otegem schoten we onszelf in de voet. Tja, dan wordt het moeilijk natuurlijk. Ik bedoel maar: het kon dat we 9 punten méér telden dan we we nu hebben, en daarmee stonden we netjes in de middenmoot.”

Gelukkig herpakte de ploeg zich goed, vindt Jörn. “We gaan nu proberen opnieuw een reeksje neer te zetten. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat het kan. Emelgem-Kachtem is dan wel een rechtstreekse concurrent voor ons, maar alles hangt daar onderaan nog bij elkaar. Onze komende tegenstander scoort gemakkelijk, maar pakken ook wel veel goals. We gaan geen bus parkeren, wel in blok spelen, en toch voluit onze kans gaan. Schrik is een slechte raadgever.”

(MVA)

Zaterdag 6 april om 19u: V.V. Emelgem-Kachtem – OG Stasegem

The post VC OG Stasegem staat voor het uur van de waarheid: “Heb er een goed oog in” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit klaagt stadsbestuur Sint-Truiden aan voor gebruik van skybox bij STVV

Oppositiepartij Vooruit in Sint-Truiden heeft een klacht ingediend bij de Limburgse gouverneur tegen het stadsbestuur. Voor Vooruit is het bestuur niet transparant genoeg over het gebruik van een skybox, waar volgens hen meer dan 180.000 euro per jaar voor betaald wordt. Het stadsbestuur spreekt dat tegen en heeft het over een sponsor-overeenkomst die ook met andere sportclubs in de stad

Lees meer »

“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.”

Lees meer »