Vanaf maandag alle verkeer over één rijstrook aan afrit Hoog Kortrijk langs E17

Op maandag 8 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een nieuwe persleiding naast de E17 in de rijrichting Frankrijk, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk. Het einde van de werken is voorzien vóór de start van het bouwverlof.

Niet ver van ‘t Ei, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk, staat er een pompstation naast de E17. Het water wordt daar nu afgevoerd richting Kortrijk centrum.

Er wordt nu een nieuwe persleiding geïnstalleerd die het water zal afvoeren naar het nieuwe bufferbekken dat werd aangelegd in ‘t Ei. Op die manier laten we het water vertraagd afvoeren en geven we het de kans te infiltreren in het bufferbekken.

Beperkte hinder

De aannemer heeft in februari al voorbereidende werken uitgevoerd in de berm. Vanaf maandag 8 april starten de eigenlijke werken. Daarbij zal er 1 rijstrook worden ingenomen op de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk. Er blijft 1 rijstrook beschikbaar.

De werken duren tot 19 juli. Er zal gedurende 1 weekend bijkomende hinder zijn waarbij de afrit nr. 2 volledig zal afgesloten zijn. Die datum is nog niet bekend. Verdere communicatie daarover volgt.

The post Vanaf maandag alle verkeer over één rijstrook aan afrit Hoog Kortrijk langs E17 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse pastoor stapt op door lastercampagne: “Het begon toen ik de avances van een collega afwees”

Een jaar nadat hij onverwacht ontslag nam, zegt de Nederlandse ex-priester Frits Ouwens dat hij werd lastiggevallen door een andere pastoor die hem “op een zeer ongepaste en gênante manier zijn liefde had verklaard”. Maar omdat hij niet op die avances was ingegaan, begon hij een lastercampagne tegen hem. “Met de steun van de ‘bruine ridders’ binnen de kerk”,

Lees meer »

Bekende West-Vlamingen Lize Feryn, Robin Keyaert en Kurt Van Eeghem versterken cast van ‘Chantal’

Na het grote succes van het tweede seizoen van Chantal slaan VRT 1 en Streamz de handen in elkaar voor het derde seizoen. De opnames zijn afgelopen week gestart in Lo-Reninge. Er versterken dit seizoen best wat bekende West-Vlamingen de cast: Lize Feryn, Robin Keyaert, Kurt Van Eeghem en Ilse De Koe.
The post Bekende West-Vlamingen Lize Feryn, Robin Keyaert

Lees meer »

“Manon en ik willen allebei in West-Vlaanderen wonen”: Rik Verheye over het succes van ‘Nonkels’ en de terugkeer naar z’n roots

Na vijftien jaar in Antwerpen keert Rik Verheye (37) terug naar de roots. In het groen, op een boogscheut van de zee. “Heerlijk rustig tussen de koeien en de paarden”, lacht hij. Een groot contrast met z’n drukke agenda. Zo is er ‘Nonkels’, waarvan het tweede seizoen volgende week start op Play4. Vol passie praat Verheye over de opnames, pannenkoeken

Lees meer »

Voorbijganger en hulpdiensten redden vrouw uit zinkende auto in kanaal in Adinkerke

Een Franse vrouw dankt wellicht haar leven aan een heldhaftige voorbijganger en de hulpdiensten. De vrouw reed met haar wagen rechtdoor op een jaagpad en belandde in het kanaal in Adinkerke. Haar wagen zonk meteen, maar eerst sprong een voorbijganger het water in, daarna meteen een ambulancier die snel ter plaatse was en meteen daarna de politie-inspecteur. Daarna namen duikers

Lees meer »

Izegems oud-schepen Erik Vandewalle overleden op 86-jarige leeftijd

Oud-schepen Erik Vandewalle uit Izegem is zaterdagmorgen 13 april thuis overleden. Hij was 86 jaar. Erik was politiek een groot figuur in Izegem. Hij was schepen voor de toenmalige Volksunie van 1982 tot 1994.
The post Izegems oud-schepen Erik Vandewalle overleden op 86-jarige leeftijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ziekenhuizen kunnen 4.000 overlijdens per jaar vermijden

Als de 25 slechtst presterende Belgische ziekenhuizen het even goed zouden doen als het mediane ziekenhuis op vlak van mortaliteit, kunnen jaarlijks 4.083 overlijdens vermeden worden. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid.

Lees meer »

Drie fervente Mollenjagers onthullen hun verdachte: “Alleen de mol kan zo’n actie verantwoorden”

Ze hebben hun eigen Mollenboekje, bekijken iedere aflevering zeker drie keer, delen hun geheime tips op sociale media, en zoeken met tienduizenden Vlamingen samen naar wie dit jaar dé saboteur is. Marc (54), Femke (23) en Davy (40) — ‘s Vlaanderens doorgewinterde Mollenjagers — onthullen wie volgens hun ‘De mol’ is én waarom. Opvallend: Er is één gemeenschappelijk kenmerk bij

Lees meer »

Veldwachters beschermen broedende ooievaars in Dilsen-Stokkem tegen loslopende honden en drones

In het natuurgebied Negenoord in Dilsen-Stokkem zijn bijzondere veldwachters ingezet om een koppel ooievaars te beschermen dat er onlangs is neergestreken om te broeden. Dat staat in het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. Voorbijgangers maakten dronebeelden van de ooievaars, maar de drones zouden hen kunnen verjagen. Ook loslopende honden kunnen de rust verstoren.

Lees meer »