Vanaf maandag alle verkeer over één rijstrook aan afrit Hoog Kortrijk langs E17

Op maandag 8 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een nieuwe persleiding naast de E17 in de rijrichting Frankrijk, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk. Het einde van de werken is voorzien vóór de start van het bouwverlof.

Niet ver van ‘t Ei, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk, staat er een pompstation naast de E17. Het water wordt daar nu afgevoerd richting Kortrijk centrum.

Er wordt nu een nieuwe persleiding geïnstalleerd die het water zal afvoeren naar het nieuwe bufferbekken dat werd aangelegd in ‘t Ei. Op die manier laten we het water vertraagd afvoeren en geven we het de kans te infiltreren in het bufferbekken.

Beperkte hinder

De aannemer heeft in februari al voorbereidende werken uitgevoerd in de berm. Vanaf maandag 8 april starten de eigenlijke werken. Daarbij zal er 1 rijstrook worden ingenomen op de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk. Er blijft 1 rijstrook beschikbaar.

De werken duren tot 19 juli. Er zal gedurende 1 weekend bijkomende hinder zijn waarbij de afrit nr. 2 volledig zal afgesloten zijn. Die datum is nog niet bekend. Verdere communicatie daarover volgt.

The post Vanaf maandag alle verkeer over één rijstrook aan afrit Hoog Kortrijk langs E17 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spaanse kustplaats Calpe wil komaf maken met asociale ‘handdoek-leggers’: boetes tot 250 euro, spullen worden weggehaald

Het kan behoorlijk druk zijn op het strand van de Spaanse kustplaats Calpe in de provincie Alicante. Om het beste plekje te ‘claimen’, zijn sommige strandgangers er wel erg vroeg bij. Ze leggen hun handdoek op de gewenste plaats en keren pas uren later terug. “Asociaal gedrag”, zo vindt het gemeentebestuur van Calpe. De zogenaamde asociale ‘handdoek-leggers’ riskeren er voortaan

Lees meer »

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot de Belgische olympiërs. De sporters mogen altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwoners Veurne beloond na stappenclash

Tussen 1 en 31 mei namen 12.000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. In totaal hebben 12.000 Vlamingen hun stappen geregistreerd en bijna 2,5 miljoen km afgelegd. Dat komt neer op iets meer dan 3,5 miljard stappen.
The post Inwoners Veurne beloond na stappenclash appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Het is bouwverlof, dus ook de aannemers genieten van vakantie. Al is het voor hen soms moeilijk loslaten…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »