Van Tigchelt houdt geen troeven achter de hand in strijd tegen overbevolking

16:48 Minister van Justitie Paul Van Tigchelt zit donderdag opnieuw samen met de cipiersvakbonden in een poging het conflict over de volle gevangenissen te ontmijnen. Veel quick wins lijken er niet te zijn…. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse regering maakt 1,5 miljoen euro vrij voor geestelijk gezondheidscentrum in Lviv in Oekraïne

De Vlaamse regering trekt 1,5 miljoen euro uit voor de bouw van een geestelijk gezondheidscentrum in de stad Lviv, in het westen van Oekraïne. Het centrum moet mentale hulp bieden aan oud-krijgsgevangenen en personen die in het kader van de Russische bezetting te maken hebben gekregen met marteling of met gewelddadige behandeling. Dat maakt minister-president Jan Jambon (N-VA) zaterdag bekend.

Lees meer »

Kampioen zonder te spelen: Beerschot heeft titel in 1B beet nadat eerste achtervolger Dender verliest van Zulte Waregem

Feest op ’t Kiel, want Beerschot is kampioen. De Antwerpenaren moesten rekenen op winst van Zulte Waregem tegen dé revelatie van dit seizoen, Dender. Jelle Vossen, Abdoulaye Traoré (2x) en Ruud Vormer scoorden voor de West-Vlamingen. Zulte Waregem wint zo niet alleen drie punten, maar schenkt Beerschot dus ook de titel in de Challenger Pro League. Het werd 1-4.

Lees meer »