Twaalf doden en dertig gewonden bij droneaanval in oosten van Soedan

Bij een droneaanval in het oosten van Soedan zijn dinsdag minstens twaalf doden en dertig gewonden gevallen. Dat hebben getuigen en medewerkers van de gezondheidsdiensten gemeld aan het Franse nieuwsagentschap AFP.

 

Meer krantenkoppen in België

Organisatie kerstmarkt zoekt standhouders: “Mogelijk terug écht ijs voor piste en vanaf 2026 nieuwe kerstunits”

Het Brugs Handelscentrum doet een oproep voor standhouders op de Markt en het Simon Stevinplein op de kerstmarkt. “We zoeken in eerste instantie mensen die inzetten op lokale of ambachtelijke producten”, zegt voorzitter Dirk Vanhegen. Schepen van Toerisme Mieke Hoste liet dan weer verstaan dat er vanaf 2026 nieuwe kerstunits komen én hintte op de terugkeer van écht ijs voor

Lees meer »

“Mijn dochter was open, spontaan en een knuffelaar, dat is compleet veranderd”: papa van meisje van 10 dat via Snapchat is misbruikt, doet zijn verhaal

"Open, creatief, spontaan, een knuffelaar: hoe mijn dochter voorheen was, dat is allemaal veranderd." Dat getuigt een vader nadat zijn dochter van 10 is gedwongen tot het maken van naaktbeelden via Snapchat door een man van 27 uit Kontich. De vader is tevreden dat de dader voor 7 jaar naar de gevangenis moet en hij is vooral blij dat de

Lees meer »

Psychiatrisch centrum, begeleiding overdag of gewoon thuis: internering van misdadigers kan op verschillende manieren

Wanneer een dader wordt geïnterneerd, moet zij of hij niet altijd naar een (gesloten) psychiatrische instelling. Dat is onder meer zo voor de man die met wapens onderweg was naar de Miss België-verkiezing, die zich thuis mag laten begeleiden. Wat zijn de opties bij een internering en hoe ziet die begeleiding van thuis er uit? 4 vragen voor gerechtspsychiater Rudy

Lees meer »

INTERVIEW. “Rusland is niet tot bezetting in staat”: het obstakel voor een Oekraïense verovering volgens kolonel Roger Housen

“De kans is groot dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland in 2024 verliest.” Dat zegt de Britse generaal Richard Barrons. Hoe realistisch is een totale overgave van het Oekraïense leger? Betekent dit dat er nog dit jaar een einde komt aan de oorlog? We vroegen het aan kolonel en defensie-expert Roger Housen: “Poetin zal na zijn militair succes willen onderhandelen.”

Lees meer »

“De rust lijkt nu teruggekeerd”: KFC Poperinge A gaat met nieuw trainersduo Saeremans/Lelong voor het behoud in tweede provinciale

Het werd een korte passage van twee wedstrijden voor Didier Bargibant bij KFC Poperinge A. Vanuit de spelersgroep kwam de vraag om terug te keren naar de vertrouwde situatie onder Glen Saeremans. Aangezien Glen nog geschorst is, komt er een trainerduo en zal Wannes Lelong deel uitmaken van de staf.
The post “De rust lijkt nu teruggekeerd”: KFC Poperinge A

Lees meer »

Ouders in Sint-Truiden kunnen gemakkelijker opvangplaats vinden voor kind dankzij Opvang.Vlaanderen

In Sint-Truiden kunnen alle ouders vanaf nu makkelijker een opvangplaats vinden voor hun kinderen van 0 tot 3 jaar. De stad heeft zich aangesloten bij Opvang.Vlaanderen, een digitaal platform waar alle opvanginitiatieven gebundeld worden. "Er wonen veel gezinnen met jonge kinderen in Sint-Truiden en die kinderen moeten een plaats kunnen krijgen", vertelt schepen Peter Deltour (N-VA).

Lees meer »

Ontmoet de ‘maffiafamilie’ van Bianca Censori, de vrouw van Kanye West: “Haar oom is de Australische Al Capone”

Vaderlief is er niet mee opgezet, met Bianca Censori (29) die op dagelijkse basis naast haar man Kanye West paradeert in niets verhullende outfits. Maar Elia – bijnaam Leo – Censori is zelf geen heilig boontje. De Australiër met Italiaanse roots heeft een zwaar crimineel verleden, net als Bianca’s andere familieleden. De Censori’s staan bekend als een notoire maffiafamilie. Wat

Lees meer »

“Hij kan dan gaan bedelen aan stoplicht”: Movistar breekt met analist na ongepaste opmerking over Barça-wonderkind Yamal

Daar sta je dan, als tv-zender. Door een opmerking over wonderkind Lamine Yamal (16) weigerden FC Barcelona én PSG na hun spektakel in de Champions League interviews te geven aan ‘Movistar Plus’, de exclusieve rechtenhouder in Spanje. Terwijl Lewandowski en co. hun zegje deden tegenover de concurrerende media, moest de zender voor enkele miljoenen kijkers door het stof. De zender

Lees meer »