Stichting Alzheimer Onderzoek reikt in stadhuis Antwerpen 4,4 miljoen euro uit voor dementieonderzoek

In het stadhuis in Antwerpen heeft de Stichting Alzheimer Onderzoek vandaag 4,4 miljoen euro aan beurzen uitgereikt voor dementieonderzoek. Het gaat in totaal om 21 onderzoeksprojecten die worden ondersteund. De peter en meter van de stichting – Hugo Sigal en Luka Cruysberghs – waren ook aanwezig op de plechtigheid. 

Meer krantenkoppen in België

“Zijn herinnering levendig houden”: nieuwe editie van King’s Cup voor overleden Simon

Familie en vrienden van Simon ‘The King’ Dequeker zetten opnieuw hun schouders onder een nieuwe editie van het voetbaltoernooi King’s Cup. De jongeman nam zijn eigen leven op 6 februari 2018. De derde editie vindt plaats op het stedelijk sportcomplex ‘Don Bosco’ in Poperinge op zaterdag 11 mei. De opbrengst wordt opnieuw verdeeld over vzw ’t Schildpad en Overkop Poperinge.<br

Lees meer »

Man in pyjama slaat medebewoner appartement neusbreuk: “Ik voelde gevaar en heb gereageerd”

Een discussie aan hun appartement in Heule bij Kortrijk ontaardde voor een koppel en een 41-jarige man uiteindelijk in een vuistslag. Het slachtoffer hield er een neusbreuk en een gebroken tand aan over. “Waarom deden ze moeilijk? Ik stond in mijn pyjama”, aldus de beklaagde.
The post Man in pyjama slaat medebewoner appartement neusbreuk: “Ik voelde gevaar en heb gereageerd”

Lees meer »

ANALYSE. “Overhaaste reacties op elke verontrustende boodschap maken van de overheid een speelbal voor labiele individuen”

“Ook al gaat het in 99 gevallen om een valse melding, je zal maar de pech hebben dat die 100ste keer wel een echte aanslag is”, zegt HLN-terreurexpert Faroek Özgünes, naar aanleiding van de reeks bommeldingen en terreurdreigingen de afgelopen week. “Maar als je als overheid op elke verontrustende boodschap preventief reageert, riskeer je een speelbal te worden van labiele

Lees meer »

Kevin De Bruyne en Kylian Mbappé vliegen uit: de controversiële relatie tussen de luchtvaart en de Champions League

Kevin De Bruyne is bij Manchester City promomodel voor Etihad Airways. Qatar Airways dekt het salaris van Kylian Mbappé bij PSG. Op het shirt van Axel Witsel bij Atlético prijkt een miljoenensponsor die nog niet van de grond kwam. Vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten stuwen vijf van de acht kwartfinalisten in de Champions League budgettair naar ongekende hoogtes. Wat zoekt de

Lees meer »

Gaetan (49) werd in elkaar geslagen in de Brusselse metro: “Het waren duidelijk druggebruikers, dat zag je aan hun gezicht”

Een onverzorgd uitziende man met zwarte krullen loopt zonder verpinken de sporen over in metrostation Louiza, in Brussel. Op het perron aan de overkant slaat ie vervolgens Gaetan (49), een reiziger, helemaal bont en blauw, samen met een kompaan. Alles is gefilmd door bewakingscamera’s. “Ik zag dat ze iemand probeerden te bestelen”, vertelt Gaetan. “Ik deed teken dat ze moesten

Lees meer »

PAOK-fans zorgen voor woelige avond in Brugge waarbij enkele agenten gewond raken: “Moesten ingrijpen om veiligheid te garanderen”

De doortocht van de 2.000 Griekse supporters in Brugge is niet zonder slag of stoot verlopen. Zoals vooraf gevreesd zorgden vooral de PAOK-fans zónder ticket voor problemen. In die mate zelfs dat de politie op een bepaald moment het waterkanon moest inzetten. “Er zijn supporters zonder ticket het stadion binnengeraakt”, beseft de politie. Enkele agenten raakten bij de schermutselingen gewond.<br

Lees meer »

Fluvius zoekt naar oorzaak gaslek in Kapellen

In Kapellen is gasnetbeheerder Fluvius begonnen met graafwerken om de oorzaak van een gaslek te zoeken. Het lek veroorzaakt al uren hinder in de stationsomgeving. De veiligheidsperimeter blijft behouden en het treinverkeer kan dus nog niet hervatten.

Lees meer »