Stichting Alzheimer Onderzoek reikt in stadhuis Antwerpen 4,4 miljoen euro uit voor dementieonderzoek

In het stadhuis in Antwerpen heeft de Stichting Alzheimer Onderzoek vandaag 4,4 miljoen euro aan beurzen uitgereikt voor dementieonderzoek. Het gaat in totaal om 21 onderzoeksprojecten die worden ondersteund. De peter en meter van de stichting – Hugo Sigal en Luka Cruysberghs – waren ook aanwezig op de plechtigheid. 

Meer krantenkoppen in België

“Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon zoekt financiële steun en therapeuten

Deze zomer trekt een dertigtal kinderen en jongeren op rouwkamp dankzij de vzw Saying Goodbye – Papillon, waar ze groepstherapie combineren met typische kampactiviteiten en -spelletjes. Een nobele organisatie, maar geen sinecure om op poten te zetten. De organisatie zoekt daarom financiële steun én therapeuten.
The post “Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon

Lees meer »

Geen uitspraak in kortgeding van Marc Coucke over tribune KV Oostende

Er is geen uitspraak in het kortgeding tussen ondernemer Marc Coucke en de stad Oostende over het voetbalstadion van KV Oostende. De rechtbank van eerste aanleg in Brugge verklaart zich onbevoegd en verwijst de zaak door naar de ondernemingsrechtbank. Marc Coucke spande het kortgeding aan omdat hij nog geld wil voor de tribune die hij bouwde voor KV Oostende toen

Lees meer »

Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams: “We werken met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”

Na een geslaagde tweede deelname aan het culinair event Kok@Zee mocht bakkerij Petris uit Wenduine het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ op zak steken. “Het label betekent voor ons wel wat: we drukken onze naam in West-Vlaanderen, met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”, zegt zaakvoerder Tristan van bakkerij Petris.
The post Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams:

Lees meer »

Schade aan 20.000 woningen en 1.100 voertuigen door onweer van 9 juli

Bijna 20.000 woningen hebben schade opgelopen door het zware onweer, met hevige rukwinden en soms ook hagel, van dinsdag 9 juli. Ook werd voor meer dan 1.100 voertuigen, verzekerd in omnium, een aangifte gedaan bij de verzekeraar. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging van verzekeraars Assuralia bij de verzekeringsondernemingen. De extreme weersomstandigheden veroorzaakten onder meer in de regio

Lees meer »

“Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”: wat is het ophefmakende ‘Project 2025’ waartegen Kamala Harris van leer trekt?

Democratisch presidentskandidate Kamala Harris trok tijdens haar eerste verkiezingsrally gisteravond al meteen ten strijde tegen ‘Project 2025′, een ophefmakend draaiboek voor een mogelijke tweede ambtstermijn van Donald Trump. “Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”, vroeg ze zich luidop af. Maar wat staat er precies in dat plan?

Lees meer »

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »