Standbeeld Suske en Wiske in Hasseltse winkelgalerij zwaar beschadigd: “Suske lag kapot op de grond”

In de winkelgalerij Albert in Hasselt hebben vandalen het standbeeld van Suske en Wiske zwaar beschadigd. De eigenaars van de galerij vonden Suske kapot terug op de grond. De ontwerper moet nu bekijken of het beeld nog hersteld kan worden. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe twee ratten uit een oud scheepswrak ons alles kunnen leren over de pest: “Ze ruiken zelfs nog naar de 14de eeuw”

Op een scheepswrak uit de 14de eeuw zijn twee intacte ratten aangetroffen, al die tijd bewaard in teer uit een omgevallen vat. Ze kunnen ons meer leren over het schip en zijn bemanning, maar vooral over de Zwarte Dood, hopen historici. Hoe dan? En waarom zijn twee dode ratten waardevoller dan het eten van de bemanning? “Hun staart beweegt zelfs

Lees meer »

“Dit afbreken zou schandalig zijn”: verzet tegen sloop van unieke artdeco-galerij in Sint-Jozefscollege

Er zijn plannen om het Sint-Jozefscollege in de Koestraat in Wervik te verbouwen en te renoveren. Blikvanger in het midden van het schoolgebouw is een galerij van bijna honderd jaar oud, in artdeco-stijl. De galerij zou worden afgebroken en dat stuit op verzet. “Die galerij is uniek voor de regio”, zegt oud-leerling Steven Masil. “Het is historisch en iconisch. Een

Lees meer »

Emma Meesseman wint voor zesde (!) keer de EuroLeague: “Blij om deel uit te maken van legendes”

Opnieuw een hoogdag voor Belgian Cat Emma Meesseman (30): eerst voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Later op de dag won ze met Fenerbahçe de finale van die EuroLeague. Tegen Villeneuve d’Ascq werd het 106-73. Meesseman was goed voor 22 punten. Voor de zesde

Lees meer »

LIVEBLOG PSG-BARCELONA (21u). Enrique over clash met ‘zijn’ Barça: “Ik hou van Barcelona, maar ik moet mijn job doen”

Vanavond staat de heenwedstrijd tussen PSG en FC Barcelona op het programma. Beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden, trok PSG aan het langste eind. Wie zet zichzelf in polepositie voor een mogelijke halve finale? Kijk vanavond live op VTM2 of VTM GO,

Lees meer »