Stalker nu ook veroordeeld voor smaad en slagen aan politie in Blankenberge: 50 uur werkstraf

Een 47-jarige man uit Malle heeft voor de Brugse rechtbank 50 uur werkstraf gekregen voor smaad en onopzettelijke slagen aan een politieagente. Tim K. liep in het verleden al tientallen veroordelingen op, onder meer voor belaging.

Op 15 september 2022 werd K. geboeid uit een woning in Blankenberge gehaald. Hij zette plots een grote stap naar voren en plaatste zijn rechterschouder tegen de rug van een politieagente, die hij ook nog de huid volschold. De vrouw liep daarbij verwondingen op aan haar hoofd en linkerschouder en was zes dagen werkonbekwaam.

Niet met opzet

Tijdens zijn verhoor gaf K. het verbaal geweld toe, maar hij ontkende met klem dat hij de agente met opzet had aangevallen. Uit bodycambeelden bleek dat de veertiger zich gewillig liet boeien.

Bewijs voor een gerichte slag zag de rechtbank evenwel niet. De feiten werden daarom als onopzettelijk beschouwd. Als K. zijn werkstraf niet correct uitvoert, hangt hem vier maanden cel boven het hoofd. Aan de agente moet hij ruim 382 euro schadevergoeding betalen.

Al 36 veroordelingen

Het strafregister van K. telde al 36 veroordelingen, onder meer voor geweld, drugs, diefstal en wapens. Eind 2023 kreeg hij bij verstek twee jaar effectief voor stalking en vernielingen. Tot zestien keer toe stak hij de banden lek van voertuigen aan een Brugs advocatenkantoor en een Blankenbergs vastgoedkantoor. Tegen dit vonnis tekende hij intussen verzet aan. De zaak komt in juni terug voor.

(AFr)

The post Stalker nu ook veroordeeld voor smaad en slagen aan politie in Blankenberge: 50 uur werkstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man (20) steekt zonder kijken over en wordt overreden door vrachtwagen: “Hopelijk kan zijn been gered worden”

Een 20-jarige jongeman is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij in Zarren (Kortemark) onder een vrachtwagen belandde. Dat gebeurde toen hij plots zijn bus zag naderen, een spurtje trok en zonder te kijken de straat op het zebrapad overstak. Een traag rijdende trucker kon hem niet meer ontwijken. “Hopelijk kan zijn been gered worden, want de vrachtwagen stond erop”, zegt een

Lees meer »

KDC Ruddervoorde verliest vrouwenploeg

KDC Ruddervoorde verliest volgend seizoen haar vrouwenploeg in de hoogste provinciale reeks aan Hertsberge. Trainer Wim De Wispelaere en alle speelsters stappen over naar de buren en hervatten in derde provinciale.
The post KDC Ruddervoorde verliest vrouwenploeg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verschillende doden bij brand in appartementsgebouw in Hongkong

Bij een brand in een appartementsgebouw in Hongkong zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Meer dan vijftien anderen zijn woensdagochtend lokale tijd gewond geraakt bij de brand en naar het ziekenhuis gebracht, meldden verschillende media zoals de South China Morning Post, die de politie citeerde.

Lees meer »

Voetbalclub PAOK Saloniki dient een klacht in na tumult in Brugge: “Ongeziene en willekeurige haat tegen Grieken”

Na de onrust bij de Europese voetbalwedstrijd in Brugge dient voetbalclub PAOK Saloniki een klacht in bij de UEFA en bij de Griekse ambassade in België. De club heeft het over "gevallen van ongeziene en willekeurige haat tegenover de Grieken in de stad Brugge door lokale autoriteiten". De Brugse politie ontkent de beschuldigingen en burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zegt

Lees meer »