Scouts JFK Menen organiseert 8ste Jiggy Open Air-festival: “Alles draait dit jaar om Caïro”

Op zaterdag 6 april organiseert Scouts JFK Menen de achtste editie van het Jiggy Open Air-festival. De jeugdvereniging pakt op haar scoutsterrein op de Koekuitwijk uit met een goed gevulde affiche met tal van live-optredens en dj-sets.

De voorbije week waren de scoutsleiders, jin’s en verkenners van Scouts JFK Menen druk in de weer met houten palen en sjortouwen om het scoutsterrein ter hoogte van Ter Couter 18 om te toveren tot een sfeervolle festivalweide. “Ons festival staat elk jaar in het teken van een bepaalde stad of land. Na de Rome-editie van vorig jaar kozen we ditmaal voor Caïro. We zorgen voor piramides, sfinxen en Anubisfiguren als sfeerscheppende decoratie, en aan onze foodbar kan je zelfs een Caïroburger bestellen”, zegt hoofdorganisator Iebe Vandewalle.

“Voorafgaand aan het festival organiseren we op vrijdagavond een kampvoorstelling voor onze leden en hun ouders. Op zaterdag gaan we om 15 uur relaxed van start met een petanquetoernooi. Vanaf 16 uur zijn er opeenvolgende live-bands en dj-sets. We bemannen zelf een foodbar met frietjes en snacks, en er is een bar met tal van streekbieren. Voor de kleinsten is er een speeldorp met heel wat spelmateriaal.”

Pas aangelegde oprit

De Gentse singer-songwriter Rosie Stuart mag het festival openen. Room Service, ook uit Gent, staat garant voor ondeugende postpunk. Daarna is het tijd voor de springerige poprock van Koala Disco, halve finalisten van de Humo’s Rock Rally 2024. Het energetische duo La Jungle staat als laatste band op het podium. Van 23 tot 4 uur zorgen DJ Jellow (scouts Gullegem-Moorsele), DJ Mau (uit Menen), DJ Eagl (speelde op Pukkelpop, Rock-Werchter en Tomorrowland) en het energieke dj-duo TAPE uit Wevelgem voor stomende dj-sets.

Tickets in voorverkoop kosten 7 euro en zijn te verkrijgen via https://shop.stamhoofd.be/jiggy-open-air-8/. Aan de deur betaal je 9 euro.

“Met de opbrengst van deze achtste Jiggy Open Air willen we graag verwarming en ventilatie installeren in ons lokaal. Ook willen we spel- en kampmateriaal aankopen voor onze 210 leden. De opbrengst van de vorige festivaledities ging naar de recent aangelegde oprit naar ons lokaal.”

(CB)

The post Scouts JFK Menen organiseert 8ste Jiggy Open Air-festival: “Alles draait dit jaar om Caïro” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Journalist krijgt 6,5 jaar cel na schijnproces in Rusland – Oekraïne saneert deel schuldenlast

Oekraïne heeft een deal gesloten met private schuldeisers om de schuldenlast van het land te verlichten. Dat heeft Kiev maandag bekendgemaakt. Zo mag het land een lagere rente betalen en langer doen over terugbetaling van de schulden. Oekraïne heeft daarnaast zijn luchtafweer tegen Russische aanvallen versterkt. “De Duitse Patriot is aangekomen”, zei president Zelensky zondag in zijn traditionele avondboodschap. Lees

Lees meer »

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers”

Landelijke Gilden West-Vlaanderen pakt voor de 29ste keer uit met ‘t Vijfde Wiel. De organisatie van deze gezinsvriendelijke fietshappening op donderdag 15 augustus is deze keer in handen van de Landelijke Gilden van Gistel, Eernegem-Bekegem en Ichtegem.
The post Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Secret Service vraagt Trump geen buitenevenementen meer te houden – Trump-campagne dient klacht in tegen Harris vanwege overnemen “oorlogskas” Biden

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Nederlandse politie controleert opnieuw honderden feestende tieners in Knokke: “Het is alle hens aan dek”

Opnieuw duiken Nederlandse politieagenten op in de uitgaansbuurt van Knokke. Zij komen een week lang feestende tieners controleren die in ons land hun eerste pintjes drinken… en voor problemen zorgen. De versterking blijkt nodig: zondag werd een gemengde patrouille nog belaagd door een groep jongeren. “Wanneer we hier vertrekken, breken relletjes uit”, vertelt korpschef Steve Desmet.

Lees meer »

Smoefeltocht bij Landelijke Gilde

De Landelijke Gilde Staden organiseert na een onderbreking van vier jaar op zondag 4 augustus opnieuw een smoefeltocht.
The post Smoefeltocht bij Landelijke Gilde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koksijde baart een digitale drieling

Met trots kondigt het lokaal bestuur de geboorte aan van een mooie digitale drieling. Het gaat om de lancering van drie websites. De gemeentelijke webstek (www.koksijde.be) kreeg een make-over en ook de toeristische website (visitkoksijde.be) kreeg een nieuw jasje aangemeten. De gloednieuwe website www.jonginkoksijde.be is de go-to plek waar kinderen, jongeren (en hun ouders) informatie en inspiratie vinden.
The

Lees meer »

Slechte weer maakt sommige groenten en fruitsoorten duurder, andere net goedkoper: “Wat de consument momenteel betaalt, strookt niet met de productie”

Ondanks het donkere, natte voorjaar is het seizoensfruit nu minder duur dan een jaar geleden. Sterker nog: het is zelfs mede dankzij het slechte weer dat we ons fruit 8 procent goedkoper betalen. Voor verse groenten is de prijsdaling een stuk kleiner, slechts anderhalve procent. Jeroen Buyck van de federatie van groothandelaars legt uit hoe dat komt.

Lees meer »

Opgepakte terreurverdachten gelinkt aan ISKP: “Enige tak van IS die intentie en capaciteit heeft om hier aanslagen te plegen” 

De terreurverdachten die gisteren bij huiszoekingen over het hele land werden opgepakt, worden gelinkt aan ISKP, de IS-tak die vooral in Centraal-Azië actief is. Ook bij ons waarschuwde Staatsveiligheid al meerdere keren voor de terreurgroep, die wordt omschreven als de enige tak van IS die zowel de intentie als capaciteit heeft om bij ons aanslagen te plegen. Wat is die

Lees meer »