Scouts JFK Menen organiseert 8ste Jiggy Open Air-festival: “Alles draait dit jaar om Caïro”

Op zaterdag 6 april organiseert Scouts JFK Menen de achtste editie van het Jiggy Open Air-festival. De jeugdvereniging pakt op haar scoutsterrein op de Koekuitwijk uit met een goed gevulde affiche met tal van live-optredens en dj-sets.

De voorbije week waren de scoutsleiders, jin’s en verkenners van Scouts JFK Menen druk in de weer met houten palen en sjortouwen om het scoutsterrein ter hoogte van Ter Couter 18 om te toveren tot een sfeervolle festivalweide. “Ons festival staat elk jaar in het teken van een bepaalde stad of land. Na de Rome-editie van vorig jaar kozen we ditmaal voor Caïro. We zorgen voor piramides, sfinxen en Anubisfiguren als sfeerscheppende decoratie, en aan onze foodbar kan je zelfs een Caïroburger bestellen”, zegt hoofdorganisator Iebe Vandewalle.

“Voorafgaand aan het festival organiseren we op vrijdagavond een kampvoorstelling voor onze leden en hun ouders. Op zaterdag gaan we om 15 uur relaxed van start met een petanquetoernooi. Vanaf 16 uur zijn er opeenvolgende live-bands en dj-sets. We bemannen zelf een foodbar met frietjes en snacks, en er is een bar met tal van streekbieren. Voor de kleinsten is er een speeldorp met heel wat spelmateriaal.”

Pas aangelegde oprit

De Gentse singer-songwriter Rosie Stuart mag het festival openen. Room Service, ook uit Gent, staat garant voor ondeugende postpunk. Daarna is het tijd voor de springerige poprock van Koala Disco, halve finalisten van de Humo’s Rock Rally 2024. Het energetische duo La Jungle staat als laatste band op het podium. Van 23 tot 4 uur zorgen DJ Jellow (scouts Gullegem-Moorsele), DJ Mau (uit Menen), DJ Eagl (speelde op Pukkelpop, Rock-Werchter en Tomorrowland) en het energieke dj-duo TAPE uit Wevelgem voor stomende dj-sets.

Tickets in voorverkoop kosten 7 euro en zijn te verkrijgen via https://shop.stamhoofd.be/jiggy-open-air-8/. Aan de deur betaal je 9 euro.

“Met de opbrengst van deze achtste Jiggy Open Air willen we graag verwarming en ventilatie installeren in ons lokaal. Ook willen we spel- en kampmateriaal aankopen voor onze 210 leden. De opbrengst van de vorige festivaledities ging naar de recent aangelegde oprit naar ons lokaal.”

(CB)

The post Scouts JFK Menen organiseert 8ste Jiggy Open Air-festival: “Alles draait dit jaar om Caïro” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Martijn uit ‘Boer zkt vrouw’ blikt terug op dramatisch namiddagje shoppen: “Mijn ogen zijn opengegaan”

Wat een onschuldig namiddagje shoppen moest worden, eindigde met bitsige discussies en tranen in de ogen. De concurrentiestrijd op het erf van Martijn (36) bereikte zondagavond een nieuwe climax in ‘Boer zkt vrouw’. Lynnsie (32) en Lisanne (32) kibbelden tegen de sterren op, Martijn keek het tafereel met lede ogen aan. In dit interview blikt hij uitgebreid terug op die

Lees meer »

30 miljoen of helemaal niks: waarom zelfs de derde van de Champions’ play-offs mogelijk niet zeker is van een Europees ticket

De Belgische competitie op z’n best. Door een speling van het lot is er een scenario mogelijk waarbij de derde van de Champions’ play-offs naast Europees voetbal kan grijpen. Zeker zijn van 30 miljoen of helemáál niets krijgen. Nooit eerder waren de financiële belangen zo groot voor onze topclubs. Daarom zal de zenuwachtigheid de komende weken alleen maar toenemen.

Lees meer »

PORTRET. Antwerp 10 Miles-baas Bob Verbeeck (63) en bedrijf Golazo: zij verdienen stevig aan jouw zweetdruppels

Regen, wind en kou: zelfs dat voorspelde trio zal zondag 31.000 sportievelingen niet weghouden van de Antwerp 10 Miles. Zij willen de belangrijkste loopwedstrijd van Vlaanderen voor geen geld ter wereld missen. En dat mag letterlijk worden genomen. Achter zoveel zweetdruppels schuilen immers ook heel wat centen. Een inkijk in het zakenmodel van Bob Verbeeck en zijn sportbedrijf Golazo, dat

Lees meer »

Minstens 160 jongeren zitten zonder school in Antwerpen

Zeker 160 jongeren zitten al weken of maanden thuis omdat er geen plaats meer is voor hen in het secundair onderwijs, nadat ze hadden moeten vertrekken van hun huidige school. “Die jongeren komen in een carrousel terecht die uiteindelijk niet meer op een school eindigt. Dat is bijzonder pijnlijk.”

Lees meer »

Waarom New Yorkers hun voormalige stadsgenoot Trump haten

Woensdagnamiddag aan de Trump Tower op Fifth Avenue, New York. Het kruispunt is met dranghekken afgezet. Donald Trump heeft als presidentskandidaat grote privileges, zelfs al woont hij hier enkele maanden omdat hij de beschuldigde is in een strafproces. Toeristen krijgen een glimp te zien van Trump die thuiskomt. Maar tientallen New Yorkers jouwen luidkeels naar de stoet geblindeerde limousines.

Lees meer »

Eredeken Gabriël Buyse overleden: “Een zeer belezen man die de gave van het woord had”

Eredeken Gabriël Buyse is dinsdag 16 april overleden in het Sint-Andriesziekenhuis. Gabriël – Gaby in de omgang – was maar liefst 21 jaar actief als pastoor-deken op de Sint-Pietersparochie in Tielt, na een eerdere carrière in het onderwijs. Hij werd 90 jaar.
The post Eredeken Gabriël Buyse overleden: “Een zeer belezen man die de gave van het woord had” appeared

Lees meer »

Directeur Pakawi Park riskeert 4 jaar cel voor aanranding 11 vrouwen: “Eerst won hij je vertrouwen, dan zat hij aan je lijf”

“Hij is iemand die zich – toepasselijk voor een dierentuin – gedroeg als een roofdier.” Elf slachtoffers zou Tommy P. (51), medezaakvoerder van Pakawi Park in Olmen, gemaakt hebben. Hij staat terecht voor aanranding én bezit van kinderporno. Het Openbaar Ministerie vorderde een celstraf van vier jaar voor de directeur van de dierentuin. Vandaag krijgt hij zijn straf te horen

Lees meer »

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE. Fans van blauw-zwart verzamelen voor ticket- en paspoortcontrole

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

“Vernederingen en martelingen erger dan in Guantanamo”: Palestijn Munther Amira (53) verloor in 3 maanden tijd 33 kilo in Israëlische gevangenis

"Voortdurende vernederingen, afranselingen en seksueel geweld door Israëlische soldaten." Dat is wat Munther Amira heeft meegemaakt in een Israëlische gevangenis. De Palestijnse activist werd bijna 3 maanden vastgehouden, zonder aanklacht en zonder proces. Hij getuigt aan VRT NWS over mensenrechtenschendingen en ongezien geweld tegen Palestijnse gevangenen sinds 7 oktober.

Lees meer »