Rusland beschuldigt Israël ervan “het conflict te voeden” na aanval in Damascus

De aanvallen van Israël in Syrië zijn “bedoeld om het conflict te voeden” in de regio. Dat heeft de Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties dinsdag verklaard in de VN-Veiligheidsraad, die werd bijeengeroepen na de dodelijke aanval van maandag tegen het Iraanse consulaat in Damascus.

 

Meer krantenkoppen in België

Belangrijke uitspraak in Zwitserse klimaatzaak: landen die onvoldoende klimaatbeleid voeren, schenden mensenrechten

Een land dat onvoldoende doet om zijn eigen klimaatdoelstellingen waar te maken, schendt de mensenrechten van zijn burgers. Dat zegt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vandaag. Het spreekt zich uit over een Zwitserse klimaatzaak waarin 2.500 oudere Zwitserse vrouwen naar het Hof trokken tegen de Zwitserse overheid. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor volgende klimaatzaken,

Lees meer »

DE INSIDER. Exorcisme in Vlaanderen: “Er zijn zó veel aanvragen dat de Kerk het wel serieus moet nemen”

Exorcisme, of het “uitdrijven der duivelse krachten”: het lijkt iets uit de middeleeuwen, maar vergis je niet. Vandaag krijgen priesters nog altijd héél veel aanvragen, ook in Vlaanderen. Wie zijn die mensen? Kan zo’n uitdrijving hen effectief helpen? En heeft het iets te maken met het beeld dat we kennen uit de films? Onze reporter Kristof Bohez trok op onderzoek.

Lees meer »

Biologische zelkpluktuin’t Oostgoed start vijfde seizoen: “We waken over de kwaliteit en de versheid”

In de zelfpluktuin ’t Oostgoed ontwaken ze uit hun wintermodus om de lente te verwelkomen. Boer Thijs Demeulenaere en zijn echtgenote die de zelfpluktuin oprichtten, staan inmiddels aan hun vijfde seizoen en zorgen ervoor dat men op dit kleinschalig landbouwbedrijf in de Oosthoekstraat 11 groenten kan ophalen, vers van het veld.
The post Biologische zelkpluktuin’t Oostgoed start vijfde seizoen: “We

Lees meer »

INTERVIEW. “Nog niet alle alarmbellen gaan af, maar toch”: hoofdeconoom legt impact uit op onze portemonnee na spanningen Midden-Oosten

De Iraanse aanval op Israël kan de olieprijzen nog verder doen stijgen en dat zullen we aan de pomp voelen. Maar als de oorlog in het Midden-Oosten verder escaleert, zullen de negatieve gevolgen voor ons nog veel groter zijn. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, legt uit wat we mogen verwachten. “Dit maakt veel mensen nerveus.”

Lees meer »

Oppositie wint parlementsverkiezingen in Zuid-Korea

In Zuid-Korea heeft de sociaalliberale Democratische Partij (DP) haar meerderheid in het parlement aanzienlijk vergroot bij de parlementsverkiezingen van woensdag. Dat blijkt uit de exitpolls. Daarmee stevent de conservatieve partij PPP van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol af op een nederlaag.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar de Cerclesupporters: “Dit seizoen is de bekroning voor meer dan een eeuw hard werken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot de Cercle-supporter. De vereniging mocht dinsdag namelijk 125 kaarsjes uitblazen. Reageren kan via mail naar: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar de Cerclesupporters: “Dit seizoen is de bekroning voor meer dan een eeuw hard werken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelheid in Waaslandtunnel gaat van 50 naar 30 kilometer per uur 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verlaagt vanaf 23 april de snelheidslimiet in de Antwerpse Waaslandtunnel, ook bekend als de ‘Konijnenpijp’, van 50 naar 30 kilometer per uur. Die snelheidsverlaging is volgens AWV nodig om de verkeersveiligheid te kunnen blijven garanderen, in afwachting van een grootschalige renovatie.

Lees meer »

Westdiep en Seashop uit Nieuwpoort hebben ambitieuze Europese plannen: “We willen een filiaal oprichten in Duinkerke”

Axel De Cock (59), de eigenaar van Seashop en sinds 1 juli 2023 ook mede-eigenaar van Westdiep samen met Geert Lecat (56), belichaamt niet alleen ondernemerschap, maar ook een diepe passie voor de watersport. “Al vanaf mijn vijfde jaar ben ik gefascineerd door de zee”, vertelt hij.
The post Westdiep en Seashop uit Nieuwpoort hebben ambitieuze Europese plannen: “We willen

Lees meer »