Rechtenhouder Eleven/DAZN wint rechtszaken tegen cafés zonder uitzendlicentie, Horeca Vlaanderen: “Laat cafés per wedstrijd betalen”

Rechtenhouder DAZN, het bedrijf achter zender Eleven Sports, heeft een juridische slag thuisgehaald. Het won rechtszaken tegen drie horecazaken die voetbal uitzonden zonder licentie. Los daarvan doet Horeca Vlaanderen nu een oproep: “Laat cafés betalen per wedstrijd.” 

Meer krantenkoppen in België

Minderbegaafde zestiger gekneveld en beroofd in zijn woning in De Haan: dader krijgt vier jaar voorwaardelijke celstraf

Een 41-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank vier jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor een brutale overval op een zestiger. Kenny P. maakte daarbij een aanzienlijke som geld buit.
The post Minderbegaafde zestiger gekneveld en beroofd in zijn woning in De Haan: dader krijgt vier jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie en vrienden van vermoorde Nicole Brown en Ron Goldman “rouwen niet” om O.J. Simpson: “Zijn dood is een opluchting”

Familie en vrienden van Nicole Brown, de ex-vrouw van O.J. Simpson, en haar vriend Ron Goldman “rouwen niet” om de American football-speler. Voor hen is het overlijden van Simpson, die verdacht werd van de moord op Brown en Goldman, “een opluchting”. “Eindelijk is er een soort van gerechtigheid: dat hij van de aardbol is verdwenen”, klinkt het.

Lees meer »

Hij was de laatste man die vrede bracht: wat is er gebeurd met de ‘gevallen’ koning van Afghanistan?

Sinds de talibanrevolutie in 2021 zijn moslimfundamentalisten aan de macht in Afghanistan. Maar eeuwenlang, tot 1973, was het land een koninkrijk, waar de Sjah de plak zwaaide. Wat is er gebeurd met Mohammed Zahir Sjah, die door zijn eigen neef van de troon werd gestoten om de monarchie te doen vallen? In de reeks ‘Gevallen koningshuizen’ onderzoeken we het lot

Lees meer »

Lindsay De Vylder verovert olympisch ticket met Belgische achtervolgingsploeg na tweede plaats op Nations Cup baanwielrennen in Milton

De Belgische achtervolgingsploeg in het baanwielrennen bij de mannen heeft op de slotmanche van de Nations Cup in het Canadese Milton zilver veroverd. Daarmee verzekerden ze zich van hun ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. Bij dat team zit ook één West-Vlaming: Lindsay De Vylder uit Anzegem.
The post Lindsay De Vylder verovert olympisch ticket met Belgische achtervolgingsploeg na

Lees meer »

Ziekenhuizen kunnen 4.000 overlijdens per jaar vermijden

Als de 25 slechtst presterende Belgische ziekenhuizen het even goed zouden doen als het mediane ziekenhuis op het vlak van mortaliteit, zouden jaarlijks 4.083 overlijdens vermeden kunnen worden. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid, waarover Zorgwijzer, de Artsenkrant en Het Belang Van Limburg eerder berichtten.

Lees meer »

Waarom de meest grofgebekte Nederlander op tv mag blijven zeggen wat hij denkt

Ongenuanceerd. Niet empathisch. Ronduit racistisch. En ook: lomp, bot, stompzinnig, platvloers. Alweer ligt Johan Derksen onder vuur en sparen de Nederlanders geen woord om hun bekende presentator te omschrijven. De incidenten die hij ‘meetorst’ zijn intussen niet meer op één hand te tellen. Maar toch is Derksen nog altijd op tv en mag hij blijven zeggen én tonen wat hij

Lees meer »

Man in pyjama slaat medebewoner appartement neusbreuk: “Ik voelde gevaar en heb gereageerd”

Een discussie aan hun appartement in Heule bij Kortrijk ontaardde voor een koppel en een 41-jarige man uiteindelijk in een vuistslag. Het slachtoffer hield er een neusbreuk en een gebroken tand aan over. “Waarom deden ze moeilijk? Ik stond in mijn pyjama”, aldus de beklaagde.
The post Man in pyjama slaat medebewoner appartement neusbreuk: “Ik voelde gevaar en heb gereageerd”

Lees meer »