Politie Oostende organiseert fotoshoot voor kinderen

Woensdagmiddag kwamen een tiental kinderen en hun ouders foto’s nemen bij Politie Oostende. Zo konden ze leuke beeldjes maken met het oog op de bekende kinderfeesten later dit voorjaar, zoals bijvoorbeeld lentefeesten, plechtige communies en andere. “Een mooie kans om kinderen en hun ouders van dichtbij te laten kennismaken met Politie Oostende”, legt korpschef Philip Caestecker uit.

Het was de eerste keer dat Politie Oostende met het initiatief uitpakte. “Het viel ons op dat tijdens onze tweejaarlijkse Politiedag heel wat kinderen maar wat graag op de foto gingen bij een politiecombi, op een motorfiets of met politiemateriaal, zoals een helm, schild of kepie. En omdat de periode van 6- en 12-jarigenfeesten opnieuw eraan zit te komen, denk aan lentefeesten, communies en andere vieringen, legden we de link om een fotoshoot in te richten”, zegt korpschef Philip Caestecker.

Drempel verlagen

“Als politieorganisatie staan we dicht bij de burger en werken we drempelverlagend. Hulpverlening en veiligheid blijven onze absolute kerntaken, al zijn initiatieven als deze fotoshoot wel mooie gelegenheden om iedereen van dichtbij te laten kennismaken met Politie Oostende.”

De politie plaatste enkele voertuigen op een mooie locatie op Oosteroever, nabij vuurtoren Lange Nelle. Ook enkele accessoires kwamen netjes van pas, zoals kepies en een uitrusting van openbare orde. De politie voorzag louter de locatie, voertuigen – waaronder een motorfiets en strandbuggy – en accessoires. De ouders dienden zich vooraf in te schrijven en brachten een fotograaf mee of namen zelf kiekjes.

Per deelnemer werd zo’n twintig minuutjes voorzien om de nodige beelden te maken. “Een mooi initiatief: het levert leuke foto’s op en zet ook de politiewerking in de kijker”, zegt Maarten, papa van Roel (6) die straks z’n eerste communie doet. “Welk voertuig ik het leukste vond om bij te poseren? De moto!”, is Roel enthousiast. “Maar mocht ik kunnen, ik zou ook met de strandbuggy willen rijden.”

The post Politie Oostende organiseert fotoshoot voor kinderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CAMILLE lanceert magische make-upcollectie vanaf woensdag 24 april

Goed nieuws voor de fans van Camille en/of voor wie van make-up houdt, want vanaf woensdag 24 april is de uitgebreide ‘Camille by Cent Pur Cent’ make-uplijn beschikbaar. De razend populaire artieste kondigde afgelopen weekend het goede nieuws aan op haar eigen Instagrampagina en werkt hiervoor samen met de Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo (RiGorgeous).
The post CAMILLE lanceert magische make-upcollectie

Lees meer »

Bestuurder (43) onder invloed rijdt apotheek in Blankenberge binnen en pleegt nadien vluchtmisdrijf

Een 43-jarige man heeft vrijdagnacht ravage veroorzaakt in een apotheek op de hoek van de De Smet De Naeyerlaan en de K. Deswertlaan in Blankenberge. Hij reed onder invloed van alcohol met zijn wagen dwars door de gevel, om daarna vluchtmisdrijf te plegen. “Uiteindelijk konden onze collega’s van een andere politiezone de man klissen”, zegt commissaris Jan Maertens.

Lees meer »

“Lederen jurken, stoute teksten en zweepslagen? Dat was even wennen”: Hanne, Marthe en Julia na hun ‘Liefde voor muziek’-avontuur

K3-fans hebben dinsdag 9 april in het rood omcirkeld in hun agenda staan. Vandaag brengt het VTM-programma ‘Liefde voor muziek’ namelijk opnieuw hulde aan onze bekendste meidengroep. De vierde keer ondertussen, na de eerdere deelnames van Josje Huisman, Karen Damen en de huidige K3 Hanne, Marthe en Julia. Aan reporter Jarne verklappen ze hoe ze het allemaal beleefd hebben én

Lees meer »

Spaanse politie plukt gewapende en gezochte Belg van bus

In de Spaanse hoofdstad Madrid is dinsdag een gewapende Belg die verdacht wordt van banden met de georganiseerde misdaad, van een bus geplukt. De 25-jarige man zou op weg zijn geweest naar Frankrijk en was bij zijn arrestatie onder andere in het bezit van een aanvalsgeweer. Dat meldt de politie woensdag. Tegen de jongeman werd in ons land een arrestatiebevel

Lees meer »

Hond van buren bijt alpaca Tikka dood in weide: “Mijn dochter loopt hier soms ook gewoon rond hé”

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een hond van de buren alpaca Tikka van Sharon Schillewaert uit Ledegem doodgebeten. Alpaca Garam kwam er met enkele verwondingen vanaf, maar overleefde het wel. Het was al de tweede keer dat de hond een aanval op de dieren uitvoerde. “Er moet toch eerst niet nog iets ergers gebeuren vooraleer wordt ingegrepen?”,

Lees meer »

Caprinehoeve in Gits opent eigen ijssalon: “18 smaken gemaakt van geitenmelk”

In de Caprinehoeve in de Gryspeerdstraat in Gits kan je sinds kort genieten van verse ambachtelijke ijsjes. Brecht Dewulf (23), sinds begin dit jaar de zaakvoerder van de geitenboerderij, heeft namelijk versterking gekregen van zijn zus Delphine (19). Zij serveert in de Caprinehoeve voortaan artisanaal hoeve-ijs, gemaakt van de melk van de geitjes van haar broer. Wij gingen proeven.
The

Lees meer »