Politie Oostende organiseert fotoshoot voor kinderen

Woensdagmiddag kwamen een tiental kinderen en hun ouders foto’s nemen bij Politie Oostende. Zo konden ze leuke beeldjes maken met het oog op de bekende kinderfeesten later dit voorjaar, zoals bijvoorbeeld lentefeesten, plechtige communies en andere. “Een mooie kans om kinderen en hun ouders van dichtbij te laten kennismaken met Politie Oostende”, legt korpschef Philip Caestecker uit.

Het was de eerste keer dat Politie Oostende met het initiatief uitpakte. “Het viel ons op dat tijdens onze tweejaarlijkse Politiedag heel wat kinderen maar wat graag op de foto gingen bij een politiecombi, op een motorfiets of met politiemateriaal, zoals een helm, schild of kepie. En omdat de periode van 6- en 12-jarigenfeesten opnieuw eraan zit te komen, denk aan lentefeesten, communies en andere vieringen, legden we de link om een fotoshoot in te richten”, zegt korpschef Philip Caestecker.

Drempel verlagen

“Als politieorganisatie staan we dicht bij de burger en werken we drempelverlagend. Hulpverlening en veiligheid blijven onze absolute kerntaken, al zijn initiatieven als deze fotoshoot wel mooie gelegenheden om iedereen van dichtbij te laten kennismaken met Politie Oostende.”

De politie plaatste enkele voertuigen op een mooie locatie op Oosteroever, nabij vuurtoren Lange Nelle. Ook enkele accessoires kwamen netjes van pas, zoals kepies en een uitrusting van openbare orde. De politie voorzag louter de locatie, voertuigen – waaronder een motorfiets en strandbuggy – en accessoires. De ouders dienden zich vooraf in te schrijven en brachten een fotograaf mee of namen zelf kiekjes.

Per deelnemer werd zo’n twintig minuutjes voorzien om de nodige beelden te maken. “Een mooi initiatief: het levert leuke foto’s op en zet ook de politiewerking in de kijker”, zegt Maarten, papa van Roel (6) die straks z’n eerste communie doet. “Welk voertuig ik het leukste vond om bij te poseren? De moto!”, is Roel enthousiast. “Maar mocht ik kunnen, ik zou ook met de strandbuggy willen rijden.”

The post Politie Oostende organiseert fotoshoot voor kinderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Staande ovatie voor Netanyahu in Capitool: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas is het een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Vlaanderen gaat bloed van 400 volwassenen onderzoeken naar PFAS

Dit najaar start Vlaanderen een bloedonderzoek naar PFAS bij 400 volwassenen. Met het onderzoek wil Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits (CD&V) de verspreiding van de schadelijke chemicaliën in kaart brengen over heel Vlaanderen. Eerdere onderzoeken spitsten zich enkel toe op specifieke vervuilde locaties, zoals de 3M-site in Zwijndrecht.

Lees meer »

Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen”

Momenteel komt de Lamsoor, ook wel de ‘zwinneblomme’ genoemd in de volksmond, tot bloei in de Zwinvlakte. Deze plant is typisch voor de schorren en vormt gedurende enkele weken, tot eind augustus een groot paars bloementapijt.
The post Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse rapper Snoop Dogg draagt vrijdag olympische vlam

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg (52) zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

“Knettergek is het. Wéér een scoutsjongen, wéér een zwemongeval”: exact 7 jaar geleden verloren ook Vincent en Ingrid hun zoon (15) in meer

“Knettergek. Weer een scoutsjongen, weer een zwemongeval.” Vincent Vandommele (56) en Ingrid Verhaegen (54) kunnen het amper geloven dat oud-scoutsleider Daan (25) verdronk in het meer van Vielsalm. Precies zeven jaar eerder, op 22 juli 2017, overleed ook hun zoon Sebastiaan (15) in het meer van Bütgenbach, vlakbij. Ook hij was er op scoutskamp. De papa vertelt openhartig hoe ze

Lees meer »

Johan Verminnen wil carrière waardig afsluiten met laatste tournee: “Eindigen door afscheid te nemen van een publiek”

Zanger en liedjesschrijver Johan Verminnen gaat volgend jaar op afscheidstournee. Dat bevestigt hij in ‘Op stap met Michaël’ op Radio 1. Met die tour, die hij de naam ‘De laatste ronde’ wil geven, hoopt hij zijn carrière waardig af te sluiten. "Het is een weloverwogen beslissing. Ik heb de laatste jaren veel collega’s, medestrijders met groot talent, zien verdwijnen zonder

Lees meer »

Vrouw (54) rijdt vitrine van gereedschapswinkel binnen

In de Torhoutsesteenweg in Oostende gebeurde woensdagavond een verkeersongeval. Een 54-jarige automobiliste reed daar met haar wagen de vitrine van gereedschapswinkel Toolstation binnen. “De winkel is nog maar een jaar geopend”, vertelt een van de medewerkers.

Lees meer »