Overbevolking duurt al veertig jaar

Overvolle gevangenissen, stakende cipiers, geïnterneerden die niet de juiste zorg krijgen… het zijn in dit land jammer genoeg vertrouwde toestanden. Nu staken de cipiers voor onbepaalde duur. Nooit was de crisis zo diep en zo acuut.

 

Meer krantenkoppen in België

Fans stellen zich vragen bij ‘onherkenbare’ foto’s van Megan Fox: “Is dit zij zonder make-up of is dit gewoon iemand anders?

“Dit is niet Megan Fox.” De fans van Megan Fox (37) maken zich opnieuw grote zorgen om de Amerikaanse actrice. Ze deelde een nieuwe foto waarin ze poseert voor de spiegel op Instagram, die al snel viraal ging. Vooral het ‘onherkenbare gezicht’ van Megan gaat stevig over de tongen. “Is dit Megan Fox zonder make-up of is dit gewoon iemand

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 60% van de Vlamingen vindt dat bedrijfswagens afgeschaft mogen worden (maar alleen Groen is volmondig voor)

Fiscaal voordelige bedrijfswagens? Afschaffen die handel. Een rijbewijs met punten? Voer maar in. Geen druppel alcohol voor wie achter het stuur kruipt? Een goed idee. Althans: zo denkt een ruime meerderheid van de Vlamingen, zo blijkt uit een peiling van HLN en ‘VTM NIEUWS’. De meeste partijen hebben echter niet altijd de wil – of de durf – om dat

Lees meer »

Danscafé patron. bestaat één jaar: “En dat moet gevierd worden”

Vorig jaar, op dinsdag 18 april 2023, knipte gewezen burgemeester Ruth Vandenberghe het lint door tijdens de officiële opening van patron. in de Burgemeester Reynaertstraat. “Waarvan ik het meest heb genoten afgelopen jaar? Zien hoe de mensen zich hier amuseren”, zegt uitbater Ibn Demanet.
The post Danscafé patron. bestaat één jaar: “En dat moet gevierd worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dag van de Arbeid staat opnieuw in teken van koers in Tielt

Op woensdag 1 mei vormt het centrum van de stad opnieuw het decor van het traditionele ‘Inofec Kampioenschap van Tielt’. De lokale afdeling van Vooruit zorgt voor verschillende open wielerwedstrijden, waar iedereen zonder koerslicentie aan kan meedoen.
The post Dag van de Arbeid staat opnieuw in teken van koers in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volgende week mogelijk bemiddelaar aan de slag bij VRT

Mogelijk kan volgende week al een bemiddelaar worden aangesteld die het vertrouwen tussen personeel en directie bij de openbare omroep VRT moet helpen herstellen. Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aangekondigd in het Vlaams Parlement. Volgens de vakbonden heeft de directie al een “ernstige kandidaat” voorgesteld.

Lees meer »

INTERVIEW. Worden benzine, diesel en je winkelkar duurder na de aanval? En wat nu met aandelen? Hoofdeconoom schetst impact op je portemonnee

De Iraanse aanval op Israël kan de olieprijzen nog verder doen stijgen en dat zullen we aan de pomp voelen. Maar als de oorlog in het Midden-Oosten verder escaleert, zullen de negatieve gevolgen voor ons nog veel groter zijn. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, legt uit wat we mogen verwachten. “Dit maakt veel mensen nerveus.”

Lees meer »