Over 500 jaar hebben alle Japanners dezelfde achternaam als land huwelijkswetten niet wijzigt

In het jaar 2531 zullen alle Japanners de achternaam Sato hebben, blijkt uit een studie. En dat komt door de huidige huwelijkswetten, die volgens velen achterhaald zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

32 medewerkers verliezen job na faillissement ‘Labo Van Poucke’: “Zware klap, sommigen werken hier al ruim 30 jaar”

De Kortrijkse afdeling van eurofins Clinical Diagnostics – vroeger gekend als Labo Van Poucke – is recent failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Kortrijk. De faling betekent een zware klap voor de 32 betrokken medewerkers, die hun job verliezen. Al blijft er een kans op een herstart. “Zelfs buitenlandse groepen dienen zich aan”, stelt medecurator Carmen Matthijs.

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Stad Antwerpen regulariseert bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary, Groen verontwaardigd

Oppositiepartij Groen in Antwerpen is er niet over te spreken dat de bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary zijn geregulariseerd door de stad. Het luxehotel diende een nieuwe vergunningsaanvraag in om de overtredingen te regulariseren, en de stad heeft de aanvraag goedgekeurd. "Een onbegrijpelijke beslissing", vindt Groen-fractieleidster Ilse Van Dienderen.

Lees meer »

Twee weken was wandelaar Scott (48) vermist zonder eten of drinken. En dan plots is er die schoenafdruk en dat ene nauwelijks hoorbare woord uit de kloof: ‘Help’

De Amerikaann Scott Hern liet het laatst van zich horen op 5 juli toen hij door de Red River Gorge in Kentucky wandelde op zoek naar watervallen. Daarna bleef het twee weken stil en werd bijna de hoop opgegeven om de man, die het al die tijd moest stellen zonder eten en drinken, nog levend te vinden. Maar zaterdag gebeurde

Lees meer »

Bedrijven maken deal om samen glasvezel te leggen in Vlaanderen: “Snellere uitrol met minder werken”

Telecombedrijven Telenet, Proximus, Wyre en Fiberklaar, die elk bezig zijn met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vlaanderen, hebben een document ondertekend met daarin de belangrijkste voorwaarden voor een mogelijke samenwerking. Dat maken ze donderdagavond bekend in een persbericht. Volgens de bedrijven kan dit leiden tot “een bredere en snellere fiberuitrol, met minder openbare werken”.

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger en trekt grote ogen: “Zou iemand hierop ooit het foute antwoord gegeven hebben en toch militair geworden zijn?”

Georges Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR, is de bekendste reservist van het Belgisch leger. Hij slaagde in zijn toelatingsproeven nadat hij in het VTM-programma ‘Special Forces’ was afgegaan als een gieter. Onze reporter Kasper Goossens weet hoe dat kan. Ook hij mag zich sinds kort reservist noemen. In juni volgde hij met succes een tiendaagse opleiding bij Defensie, en erg

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

Oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi in grootste geheim vanuit Dubai naar Nederland gevlogen

Faissal Taghi (23), de oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai alsnog uitgeleverd aan Nederland. Het Nederlandse gerecht beschouwt hem als een sleutelspeler in de organisatie van zijn vader. Faissal Taghi, die volgens goed geïnformeerde bronnen vrijdag is aangekomen in Nederland, wordt onder andere in verband gebracht met het witwassen van het familievermogen.

Lees meer »

“Ik wil een gesprek met hem”: Man die ‘theatrale’ stadsgids Pascal (31) in Brugse reien duwde, meldt zich bij politie

De man die begin deze maand de Brugse stadsgids Pascal Gerritsen (31) in het water duwde heeft zich aangemeld bij de politie. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. De man, een Bruggeling, stapte maandag het politiekantoor binnen om een verklaring af te leggen. Het is nu de vraag of de zaak nog een staartje krijgt. Pascal zelf wil graag in gesprek

Lees meer »