Over 500 jaar hebben alle Japanners dezelfde achternaam als land huwelijkswetten niet wijzigt

In het jaar 2531 zullen alle Japanners de achternaam Sato hebben, blijkt uit een studie. En dat komt door de huidige huwelijkswetten, die volgens velen achterhaald zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. “Ik wou het proces niet, de dames hebben zich burgerlijke partij gesteld”: Bart De Pauw geeft eerste interview in ‘De Tafel van Gert’

“Ik heb die vrouwen nooit bewust pijn willen doen.” Bart De Pauw (55) geeft dinsdagavond zijn eerste interview in zeven jaar. Dat doet de televisiemaker in een open en uitgebreid gesprek met Gert Verhulst in ‘De Tafel van Gert’. Volg hier live de hoogtepunten van de uitzending. “Mijn grootste fout? Ik heb heel veel vervelende berichtjes gestuurd.”

Lees meer »

Heraanleg Grote Markt Sint-Niklaas start dan toch

De Grote Markt van Sint-Niklaas wordt vanaf 13 mei heraangelegd. De stad heeft een aannemer aangesteld. Het was lange tijd onzeker dat de werken dit voorjaar zouden starten omdat een eerder plan te duur was en moest gewijzigd worden. In de plaats van 2 jaar zullen de werken 1 jaar duren.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Op buitenspeeldag is het de bedoeling dat de gsm even aan de kant gaat. Maar dit jaar valt dat mogelijk in het water…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volgende week mogelijk bemiddelaar aan de slag bij VRT

Mogelijk kan volgende week al een bemiddelaar worden aangesteld die het vertrouwen tussen personeel en directie bij de openbare omroep VRT moet helpen herstellen. Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aangekondigd in het Vlaams Parlement. Volgens de vakbonden heeft de directie al een “ernstige kandidaat” voorgesteld.

Lees meer »

West-Vlaamse zorgorganisaties in de prijzen op Zorgwerkgever van het Jaar

Naar jaarlijkse gewoonte staat april voor de zorgsector in het teken van de awarduitreiking Zorgwerkgever van het Jaar. Want ja hoor, ook in 2024 beet een jury balpennen kapot over de indrukwekkende dossiers die allerhande zorgorganisaties indienden. Het werd een spannende avond – dat kan moeilijk anders, met zoveel geëngageerde zielen in de sector. Toch bleken bepaalde zorgorganisaties weer nét

Lees meer »

Jonas De Beir van VK Dudzele bergt voetbalschoenen definitief op: “Gaan kijken zou me te veel pijn doen”

In een prestigetreffen, bijgewoond door ettelijke sponsors, speelde VK Dudzele 3-3 gelijk tegen kersvers kampioen SV Loppem. Coach Sören Maenhout is voor zijn eerste seizoen geslaagd met grote onderscheiding, kwam nooit in degradatiegevaar en staat, op twee duels van het einde, op positie tien.
The post Jonas De Beir van VK Dudzele bergt voetbalschoenen definitief op: “Gaan kijken zou me

Lees meer »