Noord-Korea bevestigt test met nieuwe hypersonische middellangeafstandsraket

Noord-Korea heeft dinsdag met succes “een nieuw type ballistische middellangeafstandsraket op vaste brandstof getest met een nieuw ontwikkelde hypersonische wendbare kop”. Dat hebben de Noord-Koreaanse staatsmedia woensdag gemeld, nadat Zuid-Korea en Japan dinsdag melding maakten van een raketlancering door Pyongyang.

 

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk haalt families van diplomaten terug uit Iran

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné raadt Franse burgers af om de komende dagen naar Iran, Libanon, Israël en de Palestijnse gebieden te reizen. Families van Franse diplomaten in Iran worden teruggehaald. Hij riep ook op om reizen naar deze landen te verbieden voor Franse ambtenaren.

Lees meer »

Xabi Alonso en Leverkusen zijn fan: net nu de Duitse top meekijkt, staat beste El Khannouss op (en dat zien ze bij Genk graag gebeuren)

Zijn afscheidstournee is sterk ingezet. Net op het moment én op het podium dat de topclubs Bilal El Khannouss (19) komen bekijken, neemt de Marokkaanse middenvelder Racing Genk bij de hand. RB Leipzig en met name Bayer Leverkusen volgen het met argusogen. Een van die twee Bundesliga-clubs lijkt een mogelijk goede keuze. Dat meent ook onze huisanalist Marc Degryse. Al

Lees meer »

Oostende grijpt in Challenger Pro League drie levensbelangrijke punten tegen Patro Eisden in strijd om behoud

KV Oostende heeft zondagavond op de voorlaatste speeldag van de Challenger Pro League drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het behoud. De kustploeg won op bezoek bij topzesclub Patro Eisden met 2-3 en staat zijn degradatieplek zo weer af aan Seraing, dat eerder op de dag een zege boekte tegen SL16.
The post Oostende grijpt in Challenger Pro

Lees meer »

Ze heeft een fortuin van 200 miljoen en vergeet hoeveel vastgoed ze heeft: het leven en werk van ‘momager’ Kris Jenner

Toegewijde moeder, gewiekste zakenvrouw en Hollywoods beste vriendin: zo kan je Kris Jenner (68) nog het best omschrijven. De mater familias van de succesvolle Kardashian-kliek is dan ook een bezig bijtje. Alleen vraagt die drukke agenda ook heel wat opofferingen van haar. Dat werd recent – toen haar zus overleed – nog maar eens pijnlijk duidelijk. “Ze is veranderd sinds

Lees meer »

Journalist Marc Helsen schrijft reisboek over motortocht langs Zijderoute: “Soms wil ik schrijven: blijf hier weg en laat die mensen met rust”

Journalist en auteur Marc Helsen maakte vorig jaar samen met zijn kompaan Frank Peeters een reis op een enduromotor doorheen het onbekende en deels nog onherbergzame Centraal-Azië. Een reis van 20.000 kilometers waarvoor beide Kempenaars gedurende vier maanden van huis waren. Zijn reisverslag Met de motor langs de zijderoute ligt vanaf vandaag in de boekhandel. “Het is geen toeristische gids”,

Lees meer »

Meesteroplichter Piet Van Haut krijgt twintig maanden cel omdat hij vriendin 56.000 euro afhandig maakte

De bekende meesteroplichter Piet Van Haut (56) is in beroep veroordeeld tot twintig maanden cel en een boete van 3.000 euro. Hij gaf via een bankkaart van een Knokse vriendin 56.000 euro uit. “Maar we hebben die kaart samen aangevraagd en ik mocht ze gebruiken”, beweerde hij.
The post Meesteroplichter Piet Van Haut krijgt twintig maanden cel omdat hij vriendin

Lees meer »

Veerpontjes over de Maas varen vanaf dit weekend weer uit

Vanaf zaterdag kunnen voetgangers en fietsers weer gebruik maken van de veerponten van Rotem, Ophoven en Uikhoven. Sinds vorig vaarseizoen zijn de veerpontjes gratis, wat ze populair maakt voor de reizigers. "In 2023 hebben meer dan 300.000 gebruikers de overzet gemaakt. Een extra boost voor het toerisme in de Maasvallei", vertelt Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD).

Lees meer »

Uitzonderlijk jobstudenten aan de slag in werkplaats gevangenissen van Merksplas en Wortel door staking cipiers 

In de gevangenissen van Merksplas en Wortel werken er deze paasvakantie uitzonderlijk jobstudenten. In de gevangenis is een bedrijf gevestigd dat houten palletten en kisten maakt, maar door de staking van de cipiers kunnen de gedetineerden dat werk niet meer zelf doen. Om de productie draaiende te houden, schakelt het bedrijf dus jobstudenten en tijdelijke arbeiders in.

Lees meer »