Nieuw plein in Kortrijk is eerbetoon aan overleden belleman: het Bellemanplein

In Kortrijk krijgt een nieuw pleintje de naam Bellemanplein. De naam is gekozen als eerbetoon aan Peter Caesens, de vorige belleman van de stad die 4 jaar geleden overleed bij een brand in zijn huis vlak bij het nieuwe plein. Het pleintje maakt deel uit van een groot bouwcomplex op de hoek van de Boerderijstraat en de Doorniksewijk. 

Meer krantenkoppen in België

Atleten ontvluchten eigen feestje in Parijs

Er werd gevreesd voor een aanslag of een politieke manifestatie, maar het werd uiteindelijk een aanhoudende regenbui die de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het water deed vallen. Duizenden atleten, onder wie de Belgische, ontvluchtten hun eigen feestje. Ook koning Filip en premier De Croo hielden het na een half uur voor gezien.

Lees meer »

Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo

De stadswandelroute in en rond het centrum van Lo kreeg een upgrade. Langs het traject van enkele kilometers zijn acht nieuwe luisterzuilen geplaatst. Ook de toegankelijkheid van de wandelroute is sterk verbeterd.
The post Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een jaar na haar overlijden voelt Wim De Vilder nog steeds de invloed van Martine Tanghe: “Ze was als mijn professionele oudere zus”

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries straft foutjes ‘MVG’ af en duikt met dubbele voorsprong kleedkamer in

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »