Nieuw plein in Kortrijk is eerbetoon aan overleden belleman: het Bellemanplein

In Kortrijk krijgt een nieuw pleintje de naam Bellemanplein. De naam is gekozen als eerbetoon aan Peter Caesens, de vorige belleman van de stad die 4 jaar geleden overleed bij een brand in zijn huis vlak bij het nieuwe plein. Het pleintje maakt deel uit van een groot bouwcomplex op de hoek van de Boerderijstraat en de Doorniksewijk. 

Meer krantenkoppen in België

Facteurs winnen 50ste editie Vijfkamp Georges Desopper

Afgelopen zondag vond in taverne Moeder Lambiek in Bredene de finale van de Vijfkamp trofee Georges Desopper plaats. In die finale haalden de Facteurs het met 3-2 van de Reserven.
The post Facteurs winnen 50ste editie Vijfkamp Georges Desopper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remco Evenepoel spreekt voor het eerst over zware crash en plan voor de Tour: “Volgende week beginnen we al aan de voorbereiding”

Remco Evenepoel (24) herstelt goed van zijn blessures (sleutelbeenfractuur en breukje in het schouderblad), die hij twee weken geleden opliep bij een zware val in de Ronde van het Baskenland. In de podcast ‘The Wolfpack Howls’ van z’n eigen ploeg praat hij voor het eerst over de val en de impact ervan op zijn voorbereiding op de Tour: “We beginnen

Lees meer »

Bram Lucker niet langer aan de leiding met KVK Westhoek

Na de 0-2-thuisnederlaag in El Crackico tegen Eendracht Wervik moet KVK Westhoek nu Vigor Wuitens Hamme voor zich dulden. Er volgen nog twee speeldagen en de titeldroom lijkt wat verder weg. Zondag kan de ploeg van Bram Lucker de rug rechten tegen Wambeek-Ternat.
The post Bram Lucker niet langer aan de leiding met KVK Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse regering maakt 1,5 miljoen euro vrij voor geestelijk gezondheidscentrum in Lviv in Oekraïne

De Vlaamse regering trekt 1,5 miljoen euro uit voor de bouw van een geestelijk gezondheidscentrum in de stad Lviv, in het westen van Oekraïne. Het centrum moet mentale hulp bieden aan oud-krijgsgevangenen en personen die in het kader van de Russische bezetting te maken hebben gekregen met marteling of met gewelddadige behandeling. Dat maakt minister-president Jan Jambon (N-VA) zaterdag bekend.

Lees meer »

“Ik incasseerde in de ring, zij in hun zakken”: ex-bokser Sugar Jackson getuigt over “haaien” die al z’n geld afpakten

“Als je over geld praat, wordt iedereen wakker.” Sugar Jackson (43), meervoudig bokskampioen en lang de bekendste bokser van ons land, zag al zijn wedstrijdgeld verdwijnen door foute managers. Dat vertelt hij in het Play4-programma ‘Don’t Worry Be Happy’. “Ik incasseerde in de ring, zij incasseerden in hun zakken.” Hij en z’n vrouw Tania zagen lang zwarte sneeuw, nu gaat

Lees meer »

Geen evenementen in 2024 in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke

Het Schlagerfestival, Natalia, Bart Peeters, Cleymans & Van Geel, Frans Bauer, Jan Smit, Mama’s Jasje, ABBA Gold, #LikeMe…. Dat zijn allemaal events die in de voorbije drie jaar werden gehouden in de Proximus Pop-Up Arena in de Westendelaan in Middelkerke. Net voor de eerste editie kondigde Jan Van Esbroeck aan dat het voor drie jaar was. Zou er een vervolg

Lees meer »

Colruyt neemt minder winkels van Match en Smatch over

Supermarktgroep Colruyt gaat geen 57 maar 54 winkels overnemen van Louis Delhaize, uitgebaat als Smatch of Match. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) wilde de deal maar voor 54 winkels onmiddellijk goedkeuren, waardoor de winkels in Galmaarden, Munkzwalm en Nieuwpoort afvallen.

Lees meer »

Man moet toilet kuisen van zijn vrouw, raakt afgeleid en treft zo verborgen middeleeuws relikwie aan

De Britse Rory en Tracy Vorster troffen tijdens het kuisen afgelopen zondag iets bijzonders aan in de badkamer van hun eeuwenoude woning. Onder de vensterbank van het toilet zat namelijk een middeleeuwse waterspuwer verstopt, die volgens experten dateert van de 14e eeuw en werd gebruikt om water naar buiten af te voeren. Een unieke vondst, zegt Tracy, die niet had

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische raketaanval op Iran, ontploffingen gehoord in Isfahan

Iraanse en Amerikaanse media melden dat Israël raketten heeft afgevuurd op de stad Isfahan in Iran, waar zich een nucleaire onderzoeksfaciliteit bevindt. Het internationale vliegverkeer naar de Iraanse hoofdstad Teheran is volgens Iraanse media opgeschort. Ook zouden op verschillende plaatsen in het land batterijen van de luchtverdediging zijn afgevuurd. De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit

Lees meer »

Sundance Festival krijgt mogelijk nieuwe locatie

Het Amerikaanse Sundance Film Festival verhuist mogelijk na ruim 45 jaar naar een nieuwe locatie. De organisatie van het bekende evenement voor onafhankelijke films heeft steden die het filmfestival willen huisvesten uitgenodigd om te pitchen.

Lees meer »