Netanyahu’s brokkenparcours wordt ondraaglijk, toch blijft hij overeind

Geen plan voor na de oorlog, een dreigende hongersnood in Gaza en een “onbedoelde” precisieaanval op hulpverleners. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu blundert en oogst kritiek, maar zijn regering valt niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Eenzaamheid schaadt fysieke en mentale gezondheid

Eenzaamheid kan leiden tot een slechte fysieke en mentale gezondheid. Dat bewijst recent onderzoek in vakblad Nature. Gisteren nog raakte bekend dat een Antwerpse man een jaar lang dood in zijn woning lag, vermoedelijk ging het om een schrijnend geval van eenzaamheid. Sociologe Anja Declercq: "De beste preventie voor hersenziektes is niet puzzels oplossen, maar sociaal contact".

Lees meer »

Vrouw (37) leent rekening uit om vervalste overschrijvingen te innen

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel riskeert zes maanden cel wegens valsheid in geschrifte en oplichting. Uit brievenbussen in Koksijde werden overschrijvingen gestolen waarvan de betaalgegevens vervalst werden zodat het geld op de rekening van C.B. terechtkwam. “Maar zij zelf zat niet achter de feiten. Het was een andere man uit Wemmel aan wie ze haar bankkaart uitleende”, zegt haar advocaat.<br

Lees meer »

Debat over schadevergoedingen na aanslagen Brussel start in rechtbank

Het debat over de burgerlijke belangen op het proces over de terreuraanslagen in Brussel van 22 maart 2016 start dinsdag om 14 uur in het Justitia-gebouw in Haren. Zeven maanden na de veroordeling van de acht daders zien de advocaten van de burgerlijke partijen en van de verdediging elkaar zo terug voor het hof van assisen, om het te hebben

Lees meer »

102-jarige Maria Snauwaert gaat zus Rachel (104) achterna

Maria Snauwaert mocht begin deze week liefst 102 kaarsjes uitblazen. De naaister op rust deed dat in het woonzorgcentrum Klaverveld. “We mogen stellen dat een lang leven in de genen zit, want Maria’s zus Rachel is 104 jaar geworden”, vertelt burgemeester Annick Vermeulen.
The post 102-jarige Maria Snauwaert gaat zus Rachel (104) achterna appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klaus Van Isacker nieuwe hoofdredacteur BRUZZ

Klaus Van Isacker wordt de nieuwe hoofdredacteur van het Vlaams-Brusselse nieuwsmedium BRUZZ. Van Isacker komt over van Flanders Technology & Innovation (FTI) en neemt de fakkel over van Kristof Pitteurs. Dat meldt BRUZZ op zijn website.
The post Klaus Van Isacker nieuwe hoofdredacteur BRUZZ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We moeten blijven bewegen”: parkinsonpatiënten Heidi en Kaat uit Lo en Hoogstade trekken naar Nepal voor wandelavontuur

Heidi Capoen (52) uit Lo en Kaat Markey (45) uit Hoogstade hebben allebei de ziekte van Parkinson. In oktober trekken ze samen met achttien lotgenoten en enkele begeleiders naar Nepal voor een trektocht naar de top van de Himalaya. Op zondag 5 mei organiseren Heidi en Kaat in het Noord-Franse Bray-Dunes de wandeling ‘Let’s walk for parkinson’ ten voordele van

Lees meer »

Erfgoeddag ‘thuis’ in Ravenhof

Al zowat 20 jaar komt de culturele erfgoedsector tijdens de Erfgoeddag prominent in beeld op de eerste zondag na de paasvakantie. Dit jaar staat het thema ‘Thuis’ voorop. In Torhout kun je op zondag 21 april van 10 tot 16 uur in het Kasteel Ravenhof terecht. Met bijzondere aandacht voor de kinderen.
The post Erfgoeddag ‘thuis’ in Ravenhof appeared first

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Israël valt waarschijnlijk pas na Pesach aan” – EU komt met extra sancties tegen Iraanse drones en raketten

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de

Lees meer »