Nergens zonder weg in Nossegem

22:00 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert. 

Meer krantenkoppen in België

Chiro Don Bosco Kortrijk is met 90-jarig bestaan oudste Chiro-groep van Vlaanderen: “We keren met geldcheque terug naar onze roots”

De prachtige omgeving langs Sint-Anna en het Don Boscocollege is al sinds jaar en dag de thuisbasis van Chiro Don Bosco Kortrijk. Naar aanleiding van hun 90-jarig jubileum organiseerden ze dit jaar een quiz en gaat de groep in Turijn hun roots achterna, waar ze met de opbrengst een geldcheque doneren aan Oratorio San Luigi. “De plaats waar priester Don

Lees meer »

Drie studenten Vives nemen deel aan Budapest Rally: “Liefhebbers van auto’s en avontuur”

Studenten autotechnologie Loïc Desimpelaere uit Roeselare, Victor Van de Veire uit Eeklo en Jules Teerlinck uit Ieper leerden elkaar bij de start van het academiejaar kennen in Vives en staan over enkele maanden voor het avontuur van hun leven. De drie 18-jarigen nemen met een Mercedes uit 1992 deel aan de Boedapest Rally, de roadtrip die de deelnemers langsheen tal

Lees meer »

“Onze band zal alleen maar sterker worden”: Ploegmaats en vriendinnen Justine Ghekiere en Julie Van de Velde klaar voor Luik-Bastenaken-Luik

Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke luik van het voorjaar neergelegd. Bij de mannen is het vooral uitkijken naar Mauri Vansevenant. Bij de vrouwen kijken we als West-Vlamingen dan weer reikhalzend uit naar het duo Justine Ghekiere (27) en Julie Van de Velde (30). Een gesprek met twee ploegmaats en vriendinnen.
The post “Onze band zal alleen maar sterker worden”:

Lees meer »

Cruciale reis of campagnestunt? Waarom premier De Croo en vier federale ministers op missie zijn in Marokko

Ruim acht jaar na het laatste serieuze bezoek, keert de federale regering terug naar het geplaagde Noord-Afrikaanse land. De Belgische boodschap blijft dezelfde: de terugkeer van illegalen en criminelen naar het herkomstland moet strenger. Vooral justitieminister Paul Van Tigchelt zit met de handen in het haar, want bijna 1.000 van de 12.000 gevangenen in België zijn Marokkanen. Waarom verloopt die

Lees meer »

Jeugdensemble Jorko brengt koffieconcert: “Er staan muziek, taart en koffie op het programma”

Het jeugdensemble Jorko staat klaar om op zondag 5 mei om 15 uur in de zaal van cultuurcentrum De Balluchon een geweldig koffieconcert te verzorgen. Voor de liefhebbers van muziek en zoete lekkernijen belooft het een onvergetelijke namiddag te worden.
The post Jeugdensemble Jorko brengt koffieconcert: “Er staan muziek, taart en koffie op het programma” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Partij van Russisch-gezinde president haalt dan toch geen meerderheid bij Kroatische verkiezingen

Bij de Kroatische parlementsverkiezingen heeft de regerende conservatieve partij Kroatische Democratische Unie (HDZ) van premier Andrej Plenkovic (54) woensdag de meeste zetels behaald, maar geen meerderheid. De Russisch-gezinde Zoran Milanovic (57), die eigenlijk niet mocht deelnemen aan de verkiezingen, heeft dan toch geen politieke ommezwaai in het land veroorzaakt.

Lees meer »