NASA onderzoekt of afval uit ISS op huis in Florida is gevallen

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA zal “een object” analyseren dat volgens een inwoner van de Amerikaanse staat Florida op zijn huis terechtkwam. Mogelijk gaat het om afval dat gedropt werd uit het Internationaal Ruimtestation (ISS).

 

Meer krantenkoppen in België

Minister Crevits maakt kennis met het project Beeldzorg in Middelkerke

Minister Crevits bracht dinsdagnamiddag een bezoek aan het project Beeldzorg ervaren bij een klant in Middelkerke. Thuiszorg heeft een nieuwe dimensie gekregen met het succesvolle experiment genaamd ‘beeldzorg’. Sinds 2021 hebben toonaangevende thuiszorgorganisaties zoals i-mens, Familiehulp en Zorgband Leie & Schelde geëxperimenteerd met digitale zorggesprekken via beeld, en dit heeft veelbelovende resultaten opgeleverd. Het experiment, dat als doel had de

Lees meer »

Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

Meerdere agenten gewond na Club-PAOK, waar ook na de wedstrijd rellen uitbraken: “Vandaag meten we de schade op”

De Europese wedstrijd tussen Club Brugge en het Griekse PAOK draaide uit op rellen en een zenuwslopende avond voor de ordediensten. Zowel voor als na de match braken rellen uit met Griekse supporters. Honderden fans probeerden (soms met succes) zonder ticket in het stadion te geraken. En dat leidde tot meerdere agenten met verwondingen én een hoop vernielingen rond Jan

Lees meer »

Het eerste dubbelinterview van Noa en mama Magali Planckaert: “Noa heeft altijd kritiek op hoe ik mij schmink”

“Vroeger droegen wij zelfs elkaars kleren.” Ze lijken op elkaar als twee druppels water. Sterker nog: Noa Planckaert (15) en haar moeder Magali (38) zouden zussen kunnen zijn. Niet enkel hun uiterlijk, ook hun karakter vertoont heel wat gelijkenissen. ‘Dag Allemaal’ kon moeder en dochter strikken voor een allereerste dubbelinterview. “Bij mensen die we niet kennen, kijken wij altijd de

Lees meer »

Extra maatregelen om overlast uitgaansbuurt Malle aan te pakken

In Malle komen er bijkomende maatregelen om de overlast aan enkel uitgaansgelegenheden te beperken. Dat is beslist na overleg met buurtbewoners. Er zullen meer lichten branden op straat. De gemeente zal aan de horeca vragen om extra vuilnisbakken te zetten en er wordt bekeken of de politie nog extra kan patrouilleren.

Lees meer »

Na zijn nieuwste bod op Van Hool: hoe rijk is Guido Dumarey nu echt?

Nadat hij afgelopen vrijdag schijnbaar afhaakte, heeft Guido Dumarey (65) alsnog een nieuw en – naar eigen zeggen – beter bod op de failliete busbouwer Van Hool uitgebracht. Met zijn terugkeer zorgt Dumarey voor een zoveelste plottwist in de Van Hool-saga. Zijn de zakken van de flamboyante West-Vlaamse ‘bedrijvendokter’ dan dieper dan velen denken?

Lees meer »

Tractorzegening opnieuw schot in de roos

Op zondag 7 april organiseerden de parochieraad van Houtave, Landelijke Gilde Nieuwmunster-Houtave en KLJ Oostende-Houtave voor de vierde keer een tractorzegening met aansluitend een rondrit door de polders.
The post Tractorzegening opnieuw schot in de roos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdharmonie Jong Eendracht Aalbeke en Roeselaarse Jeugdharmonie brengen samen één concert

Op zaterdag 13 april vanaf 18 uur brengen de muzikale jongeren van Aalbeke en Roeselare in het ontmoetingscentrum in Aalbeke een toegankelijk dubbelconcert. “Het plan is om later opnieuw een samenwerking op te zetten en om het samengesmolten orkest ook in Roeselare aan het publiek te presenteren”, zegt Filip Santy, voorzitter van de Koninklijke Harmonie Eendracht Kortrijk-Aalbeke.
The post Jeugdharmonie

Lees meer »

Boonen en Van Avermaet waren ooit even onklopbaar als Van der Poel: “Eens je in die ‘flow’ geraakt, worden dingen makkelijker”

E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix. Komt daar zondag de Gold Race bij? En, dromen mág: volgende zondag ook nog Luik-Bastenaken-Luik? Mathieu van der Poel (29) klopt op de poort van een prominente Hall of Fame. Ook Tom Boonen en Greg Van Avermaet weten hoe het voelt om minstens vier grote eendagskoersen te winnen in één voorjaar. “Een truc

Lees meer »