Met een fonds van 100 miljard euro moet Oekraïne zelfs een tweede keer Trump overleven

Met zijn voorstel om voor Oekraïne een fonds van 100 miljard euro op te richten, probeert Navo-baas Jens Stoltenberg Kiev meer zekerheid te geven.

 

Meer krantenkoppen in België

Halve Maan investeert fors in nieuwe ‘bierbeleving’ en verduurzaming

De Brugse brouwerij De Halve Maan investeert fors in de vernieuwing van het onthaal van de bezoekers op het Walplein. ‘Bierbeleving 2.0’ bevat onder meer een virtuele toepassing om kennis te maken met de bekende ondergrondse bierpijplijn. Bovendien zal de brouwerij met restwarmte ook gebouwen in de buurt mee verwarmen.
The post Halve Maan investeert fors in nieuwe ‘bierbeleving’ en

Lees meer »

Kortrijks zonnepanelenbedrijf failliet: tientallen klanten zijn centen wellicht kwijt, ook hoevewinkel ‘t Dunehof uit Nieuwpoort bij gedupeerden

De faillietverklaring van Eltex, een zonnepanelenbedrijf gevestigd in Kortrijk en actief in Spanje en Italië, heeft niet alleen geleid tot het verlies van 35 banen, maar heeft ook tientallen klanten in onzekerheid achtergelaten, waarvan velen vrezen dat ze hun voorschotten op de installaties zullen verliezen. Amedée Sesier en Steffi Nowé, zaakvoerders van hoevewinkel ’t Dunehof uit Nieuwpoort, behoren tot de

Lees meer »

Davo Wevelgem A doekt ploeg in Nationale 3 op: “Zullen er alles aan doen om in schoonheid te eindigen”

Nadat Davo Wevelgem twee seizoenen geleden promoveerde naar derde nationale komt een einde aan dit avontuur. De club ziet al zijn grootste talenten zo vertrekken. Toch blijven de dames van coach Frederic Carrein gemotiveerd om dit verhaal in schoonheid af te sluiten.
The post Davo Wevelgem A doekt ploeg in Nationale 3 op: “Zullen er alles aan doen om in

Lees meer »

Aline Herman zit 10 jaar achter het stuur bij Herman & Vandamme: “Allerbelangrijkste is mensen blij maken”

Herman & Vandamme is een begrip in de autocarwereld. Sinds 2006 heeft het bedrijf zijn hoofdkwartier in de Meense Bruggestraat van waaruit elke dag bussen vertrekken naar alle uithoeken van Europa. Samen met haar man Steven is Aline Herman zaakvoerster. Ze nam het bedrijf over van haar ouders die het in 1983 uit de grond stampten.
The post Aline Herman

Lees meer »

OPROEP. Heb jij vragen over klusjes in huis?

Hoe krijg je het best een terras algenvrij? Kun je een lekkende dakgoot zelf herstellen? En wat als de afvoer verstopt is? Elke week beantwoorden onze experten jouw vragen, deze week over klusjes in huis. Stel jouw vraag hieronder.

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-ATLÉTICO. Tweede helft begonnen: Atletico maakt meteen aansluitingstreffer na owngoal van Hummels (2-1)

In de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League wist het Atlético Madrid van Axel Witsel en Arthur Vermeeren met 2-1 te winnen van Borussia Dortmund. Momenteel staat het 2-1, na goals van Julian Brandt en Ian Maatsen. De goal van Madrid kwam er na een owngaol van Mats Hummels. Duwen de Madrilenen door, of krijgen we verlengingen? Volg

Lees meer »

West-Vlaamse bedenker van De Columbus lanceert opvallend nieuw programma: “Ik voelde mij een onnozelaar toen ik die BV’s uitnodigde”

In het gloednieuwe ‘Door de bomen’ op VRT 1 worden zes bekende Vlamingen zonder voorkennis, doel of presentator in een bos gedropt. Het was de West-Vlaamse televisiemaker Laurens Verbeke die samen met compagnon Bart Goossens met het gedurfde concept op de proppen kwam.
The post West-Vlaamse bedenker van De Columbus lanceert opvallend nieuw programma: “Ik voelde mij een onnozelaar toen

Lees meer »

“Kolonel Vandesijpe was een beetje een onnozelaar”: Ron Cornet bevorderd tot generaal in Studio 100-musical ‘14-18’

Studio 100 kondigt met trots de nieuwste leden van de hoofdcast aan voor de nieuwe versie van de spektakelmusical ‘14-18′, die vanaf 2 juni te zien zal zijn in het Pop-Up Theater in Puurs. Charlotte Timmers (35) zal de rol van Céline vertolken, de toegewijde verpleegster aan het front. Ron Cornet (65) voegt zich bij Marc Peeters in de rol

Lees meer »

Dit is hoe Israël meer dan 300 Iraanse drones en raketten kon neerhalen

Bijna alle drones en raketten die Iran in de nacht van zaterdag op zondag op Israël lanceerde, konden onderschept worden en misten hun doel. Dat lieten de Israëlische en Amerikaanse autoriteiten kort na de aanval weten. Maar hoe is Israël er precies in geslaagd om de meer dan 300 projectielen neer te halen? Wij leggen het even uit.

Lees meer »

Luchtvaartmaatschappijen betalen voor minder dan kwart van hun CO2-uitstoot in Europa: “Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven”

Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens op een jaar tijd. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport. “Passagiers betalen meer voor hun koffie op

Lees meer »