Mandel United gelooft erin: “Twee zeges in vijf matchen volstaan voor het behoud”

Mandel United heeft nog vijf wedstrijden om definitief het behoud af te dwingen. Zaterdagavond trekt de ploeg naar KSV Oudenaarde.

Mandel United speelt geen onaardig seizoen, maar omdat er noch langs boven, noch langs onder uitschieters zijn, is het uitermate spannend. Mandel United neemt het zaterdag op tegen KSV Oudenaarde, dat in de middenmoot staat, maar slechts drie punten meer telt. Bij winst komen ze dus op gelijke hoogte.

“Voor het seizoen was het behoud onze doelstelling, we hadden daarvoor veertig punten in gedachten. Nog vier punten en we hebben dat doel bereikt.” Maar om helemaal zeker te zijn van het behoud rekent men op nog twee overwinningen in de resterende vijf matchen. “We staan nog vijf punten boven de degradatieplaatsen; daar staat RC Harelbeke. Maar het is niet louter een strijd tussen ons en Harelbeke. Zelzate en RC Gent hebben evenveel punten als wij, enkel een iets beter doelsaldo. En twee punten boven ons heb je KM Torhout en Olsa Brakel. Er zijn dus heel wat ploegen die nog iets hebben om voor te spelen, en dat is een goede zaak.”

‘Kleine’ kwaaltjes

De wedstrijd op KSV Oudenaarde kondigt zich niet als makkelijk aan. “Thuis verloren we met 1-2, het is een goede ploeg. Ik apprecieer het werk dat coach Stefan Leleu daar levert. Hij past ook heel wat jonge elementen in, alleen hebben ze nog wat meer ervaring dan wij.”

Feit is dat er wel wat ‘oude bekenden’ rondlopen. Kapitein Niels Mestdagh verdedigde nog de kleuren van Mandel United. Jerome Mezine viel in de vorig match in voor Matt Demets. Mezine is een gewezen spits van Mandel, Matt Demets komt volgend seizoen in Izegem voetballen. En dan is er nog het jonge talent Guillaume Cnudde, zoon van Lieven, ex-speler van KFC Izegem.

Mandel is ook wel wat gehavend. Er is de langdurig geblesseerde Puskas en daar lijkt nu ook Gillian Vervacke bij te komen: die is out met een knieprobleem. Jules De-sot en Jaron Dumortier kregen nog een extra speeldag schorsing na de match tegen VK Ninove en zijn ook onbeschikbaar. “En dan zijn er nog de kleine kwaaltjes. Maar het is wat het is, we blijven strijdvaardig. Dat voel ik ook in de groep, we gaan het doen met de jongens die wel beschikbaar zijn.”

Na KSV Oudenaarde volgen voor Mandel nog wedstrijden tegen Jong Essevee (thuis), KSC Dikkelvenne (uit), RC Gent (thuis) en Sparta Petegem (uit). (WVS)

Zaterdag 6 april om 19.30 uur: KSV Oudenaarde – Mandel Un.

The post Mandel United gelooft erin: “Twee zeges in vijf matchen volstaan voor het behoud” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewonde bij steekpartij in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is donderdagmiddag een persoon gewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar, maar de precieze omstandigheden van het incident zijn nog niet duidelijk.

Lees meer »

LIVEBLOG WESTERLO-STANDARD. Frigan kopt de bordjes weer gelijk!

Zowel Westerlo als Standard wisten deze play-offs nog niet te winnen. Standard speelde vorige week 3-3 gelijk tegen STVV. Westerlo ging dan weer met 3-2 de boot in tegen KV Mechelen. Allebei de ploegen zijn dus uit op hun eerste overwinning. Wie pakt zijn eerste overwinning van het seizoen? Volg het op de voet in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Nooit eerder vielen zoveel tranen in één aflevering van ‘Boer zkt vrouw’: boerin Sanne moet hart luchten bij boer Martijn

Emoties alom in ‘Boer zkt vrouw’ deze week. Vooral bij boerin Sanne (33), die moet kiezen tussen drie mannen die voluit voor haar gaan. Voor die hartverscheurende keuze zoekt Sanne steun bij jeugdvriend en ‘Boer zkt vrouw’-collega Martijn (35). Die kan haar met een brede glimlach weer wat opbeuren, maar krijgt het achteraf minstens even moeilijk. Er lijkt maar geen

Lees meer »