Man aangehouden na aanwijzingen van brandstichting bij brand waarbij zijn vrouw stierf

De onderzoeksrechter heeft een man uit Ronse aangehouden voor brandstichting waarbij zijn vrouw omkwam. Hij moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen. Een buurvrouw kreeg een kwartier voor de brand een telefoon van het slachtoffer. “Godelieve belde me in paniek dat haar man haar zou vermoorden.”

 

Meer krantenkoppen in België

Pochettino waarschuwt “kinderen” van Chelsea na ontluisterend tafereel: “Wie dit nog eens doet, buiten”

Is de Premier League in de ban van Cole Palmer (21) na zijn vier goals maandagavond tegen Everton (6-0), dan smult de media van de even opzienbarende als wansmakelijke penaltyrel die de match ontsierde. Zowel Nicolas Jackson als Noni Madueke eisten de bal op, terwijl Palmer de vaste penaltynemer van de Chelsea is. Mauricio Pochettino reageerde na afloop furieus. “Dit

Lees meer »

Suggestie van Thomas Guillemyn (CD&V) op Harelbeekse gemeenteraad om meer te posten op sociale media wordt lauw onthaald

Op de laatste Harelbeekse gemeenteraad deed CD&V-politicus Thomas Guillemyn tijdens het vragenkwartiertje een suggestie aan het stadsbestuur. Hij suggereerde om via de sociale mediakanalen van de stad meer uit te pakken met de grote evenementen die Harelbeke rijk is, zoals de E3 en het BK Lange Baan van vorige week.
The post Suggestie van Thomas Guillemyn (CD&V) op Harelbeekse gemeenteraad

Lees meer »

Koen Wauters heeft al 10 jaar innige band met Laura Tesoro: “Iemand als Laura wil je gewoon in je leven”

Exact 10 jaar geleden – in 2014 – draaide Koen Wauters (56) voor een toen piepjonge Laura Tesoro (27) in ‘The voice van Vlaanderen’. Winnen deed ze niet, maar Wauters nam haar wel onder zijn mediavleugels. Met succes. Want na menig tv-programma delen ze nu zelfs samen het podium in het jubileumseizoen van ‘Liefde voor muziek’. “Ik ben enorm trots

Lees meer »

“Luca heeft de flair, geeft al zijn geld uit en leeft als een playboy”: eerste WK-tegenstander Gilbert is ware fan van Brecel

Na de plichtplegingen (zie video hieronder, met de hoofdspelers in pak maar de excentrieke Ronnie O’Sullivan erg casual en zelfs met een houthakkershemd toen hij buiten plaats moest nemen) tijd voor actie in Sheffield. In de zestiende finales van het WK opent Brecel deze ochtend om 11u tegen David Gilbert. En of die 42-jarige Engelsman een fan is van ‘The

Lees meer »

COLUMN. “Lof voor prinses Amalia bij staatsbanket, maar waarom wél feesten en amper koninklijke taken?”

Een donkerblauwe jurk en opmerkelijke familiejuwelen. Meer had Amalia (20) niet nodig om te schitteren op het staatsbanket ter ere van de Spaanse koning. Een welgekomen afwisseling, want de Nederlanse kroonprinses krijgt vaak kritiek te slikken over haar kledingkeuzes. Al valt het onze koninklijke mode-expert Jelka Van Duyse wel op hoe Amalia zich amper laat opmerken tijdens officiële koninklijke activiteiten.

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Twee doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever – Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosieven

Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties

Lees meer »

Korpschef nadat 38 transmigranten op rubberboot politiebevelen negeren: “Moeten er écht eerst doden vallen?”

“Dit is een zoveelste bewijs: het wordt alleen maar erger.” De West-Vlaamse korpschef Nicholas Paelinck slaat alarm nu afgelopen weekend 38 transmigranten op een rubberboot de gevaarlijke oversteek van de Belgische kust naar Engeland weigerden te staken. Bijna gelijktijdig pakte zijn politie 15 transmigranten op in Koksijde. Waarom kiezen ze precies voor de Belgische kust en vanwaar plots zo veel

Lees meer »

Crisis in Franstalig België: volgens MR-voorzitter Bouchez hebben PS en Ecolo “stekker uit regering getrokken”

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez hebben PS en Ecolo “de stekker uit de regering van de Franse Gemeenschap getrokken” door in de nacht van dinsdag op woensdag het veelbesproken ‘décret Paysage’ over het hoger onderwijs door te drukken met de steun van oppositiepartij PVDA. Minister-president Pierre-Yves Jeholet – ook van MR – sprak eerder van een “messteek” van zijn coalitiepartners. Zijn

Lees meer »

Raadkamer wil ‘Eveline’ vrijlaten: parket meteen in beroep

G.R. (30), beter bekend als ‘Eveline’, die onder anderen bekende Vlamingen Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt naaktfoto’s ontfutselde, is door de raadkamer vrijgelaten onder elektronisch toezicht. Maar het parket ging meteen in beroep. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Lees meer »