Luis Rubiales gearresteerd in luchthaven Madrid

 

De Spaanse Guardia Civil heeft Luis Rubiales woensdag opgepakt op de luchthaven van Madrid. De gewezen bondsvoorzitter wordt ervan verdacht jarenlang steekpenningen te hebben ontvangen van bedrijven, in ruil voor vriendendiensten.

 

Meer krantenkoppen in België

David Beckham wint rechtszaak tegen verkoop van namaakproducten: fraudeurs moeten schadevergoeding van 400.000 euro betalen

Het bedrijf van David Beckham, ‘DB Ventures’, had een rechtszaak aangespannen tegen 15 online verkopers die namaakversies van zijn producten verkochten, en heeft de rechtszaak intussen ook gewonnen. Dat meldt ‘The Sun’. De namaakproducten werden beschouwd als “schadelijk voor de reputatie van het merk” en zouden “aanzienlijke omzetverliezen en schade veroorzaken.”

Lees meer »

Brandweer redt jonge ree uit Albertkanaal in Olen

In Olen heeft de brandweer een jonge ree gered uit het Albertkanaal. Een voorbijganger merkte het dier gisteravond op en verwittigde de brandweer. "We zijn blij dat we het dier hebben kunnen redden, want we worden vaak ook opgeroepen voor een dood dier in het water", zegt Kristof Geens van brandweerzone Kempen.

Lees meer »

Parkenplan voor veiliger en meer leefbare parken en pleinen

Het stadsbestuur geeft binnenkort groen licht voor het parken- en pleinenplan van schepen van Samenleven Maxim Donck (N-VA). “Met kleine aanpassingen kunnen we het verschil maken naar leefbaarheid en veiligheid”, luidt het. Het is voor het eerst dat er zo’n parkenplan komt.
The post Parkenplan voor veiliger en meer leefbare parken en pleinen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen wil over ruime lijst Grondwetartikelen kunnen praten

Als het van Groen afhangt, moet een ruime lijst van artikelen uit de Grondwet voor herziening vatbaar worden verklaard. Niet om honderden dagen te onderhandelen over een staatshervorming, maar zodat het parlement de volgende legislatuur over een waaier van thema’s kan discussiëren, verklaarde Kristof Calvo donderdag in de Kamer.

Lees meer »

Orban op rechtse conferentie: “Oekraïne moet beseffen dat het bufferstaat is”

Tijdens de rechts-conservatieve conferentie woensdag in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft Hongaars premier Victor Orban (Fidesz) ontkend dat hij een “alliantie” met Rusland zou onderhouden, zoals hij het zelf noemt. Dit na een vraag over de kritiek van opposanten dat hij wel heel hechte banden zou hebben met het Rusland van Poetin. De beide regeringsleiders hebben volgens Orban wel één

Lees meer »

T2 Christ Claerhout stapt ontgoocheld op bij FC Marke B

Christ Claerhout is niet langer T1 van FC Marke B (4de provinciale C). Na een onderhoud met de Markse sportief verant-woordelijke achtte de 51-jarige Claerhout het niet opportuun om verder bij Marke B de sportieve lijnen uit te zetten. “Dat ontevreden spelers achter mijn rug gaan klagen, was een stap te ver”, zegt Claerhoudt.
The post T2 Christ Claerhout stapt

Lees meer »

“Op minder dan 2 maanden steeg het kapitaal naar bijna 7 miljoen”: prins Joachim ontpopt zich tot ‘koning der investeerders’

Joachim de Belgique, zo heet de managing partner van het nieuwe Brusselse financiële bedrijf Innesto. Volgens ‘Story’ gaat de jongste zoon van prinses Astrid (61) – en haar enige kind dat in België woont – zijn vader Lorenz (68) achterna als bankier. Dat doet de prins (32) meteen met schijnbaar groot succes én met zijn zus Luisa Maria (28) in

Lees meer »