LIVEBLOG RONDE VAN BASKENLAND. Valpartij Roglic, Evenepoel wel nog in het peloton

Etappe drie in de Ronde van het Baskenland voert het peloton weer naar Spaans grondgebied. De zes klimmetjes op het parcours maken er een aantrekkelijke prooi van voor aanvallers. Of heeft Remco Evenepoel een plannetje in z’n mouw zitten? Volg alles op de voet via deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Chef Seppe Nobels uit ‘Restaurant Misverstand’ zoekt naar balans: “Voor het eerst in mijn leven heb ik beslist om meer aan mezelf te denken”

Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n

Lees meer »

Knokke-Heist wil bouwovertredingen proactief aanpakken: “Niet alleen ingrijpen na klachten”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist behandelde vorig jaar 190 dossiers die betrekking hadden op stedenbouwkundige overtredingen. 121 keer gebeurde dat naar aanleiding van een klacht. In de kustgemeente willen ze in de toekomst daarom proactief aanpakken. Daarvoor nemen ze ook extra personeel in dienst.
The post Knokke-Heist wil bouwovertredingen proactief aanpakken: “Niet alleen ingrijpen na klachten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grootste partij van Zwitserland roept op om uit Raad van Europa te stappen na veroordeling in klimaatzaak

Zwitserland wordt veroordeeld wegens zijn gebrekkig klimaatbeleid. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) beslist. Volgens het Hof vormt dat beleid een inbreuk op de mensenrechten van een groep Zwitserse senioren. Deze uitspraak is uniek, aangezien het de eerste keer is dat het Hof een land veroordeelt betreffende het klimaatbeleid. Er werd ook nog over

Lees meer »

Als blauw-zwart de verticale as van het veld geselt, dan ontploft het Jan Breydelstadion

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post Als blauw-zwart de verticale as van het veld geselt, dan ontploft het Jan Breydelstadion appeared first

Lees meer »

GAIA en Britse biologe Jan Goodall schrijven open brief naar Vlaamse politici om actie te ondernemen voor de Brugse dolfijnen

In en open brief vragen dierenrechtenorganisatie GAIA, de bekende Britse biologe dr. Jane Goodall en diverse wetenschappers de Vlaamse politici op om actie te ondernemen voor de Brugse dolfijnen. De auteurs vragen de Vlaamse politici om de juiste beslissing te nemen op basis van recente wetenschappelijke informatie, die aantoont dat dolfijnen erg complexe wezens zijn met noden, waaraan in gevangenschap

Lees meer »

Nieuwe lokale partij in Kortrijk: Gezond Verstand is lokaal initiatief dat lijkt op doorstart Lijst Dedecker

In Kortrijk is Gezond Verstand Kortrijk opgericht, een nieuwe lokale partij die zich inspireert op Gezond Verstand Nieuwpoort, de lokale partij van Dimitri Dedecker. Krijgt de doorstart van de rechts-liberale Lijst Dedecker, de droom van de zoon van Jean-Marie Dedecker, op die manier toch vorm? En hoe verhoudt zich dat tot het akkoord tussen de N-VA en Jean-Marie Dedecker over

Lees meer »