LIVEBLOG RONDE VAN BASKENLAND. Kopgroep van vier heeft voorsprong van 2’30”, Evenepoel doet het rustig aan

Etappe drie in de Ronde van het Baskenland voert het peloton weer naar Spaans grondgebied. De zes klimmetjes op het parcours maken er een aantrekkelijke prooi van voor aanvallers. Of heeft Remco Evenepoel een plannetje in z’n mouw zitten? Volg alles op de voet via deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Was me dat schrikken bij z’n flashinterview”: Michel Wuyts zag zéér scherpe Dylan Teuns, die op interesse kan rekenen van Jayco AlUla

In de Ronde zat een podiumplek – z’n kinderdroom – er net niet in voor Dylan Teuns. In de Brabantse Pijl werd hij tweede. Dan maar scoren in de Amstel? Michel Wuyts ziet alleszins een scherpe Teuns, die straks einde contract is bij Israël-Premier Tech en ook rijdt voor z’n toekomst. “Het is nu dat de cijfers opgekrikt kunnen worden.”

Lees meer »

KSA Ambroos viert jubileum met musical Annie: “Door brand in prille begin zijn we eigenlijk niet zeker dat we 60 jaar bestaan”

Op zaterdag 13 en zondag 14 april viert KSA Ambroos haar 60ste verjaardag. Het hoogtepunt van dit jubileumweekend is de opvoering van de musical ‘Annie’ op zaterdagavond om 19 uur in zaal Kubox. Gedurende het hele weekend is er ook een overzichtstentoonstelling.
The post KSA Ambroos viert jubileum met musical Annie: “Door brand in prille begin zijn we eigenlijk niet

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Wedstrijd geneutraliseerd door ongeval buiten koers – Kopecky: “Niet veel getraind, maar voelde wel goed aan”

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race hieronder.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Tax the rich. De slogan op Raoul Hedebouws (PVDA) vestje, hoor je nu ook bij Bart De Wever (N-VA)”

“De PVDA heeft de consensus over een rijkentaks aangewakkerd. Het is niet omdat je voor ‘couillon’ – zeg maar paljas – wordt uigescholden, dat je niet kan wegen op het debat. De linkse partijen pakken er allemaal mee uit. En zelfs N-VA zegt dat ze de rijken met zo’n tekort niet kan ontzien”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Dit deed Conner Rousseau de maanden voor zijn comeback: crisiscommunicatie voor ziekenhuis en drie maal per week met de trein naar Amsterdam

Wat heeft Conner Rousseau (31) gedaan na zijn ontslag als Vooruit-voorzitter en zijn comeback als lijstduwer vandaag? Bekomen van “de nachtmerrie”, dat zeker. We vroegen aan ingewijden hoe het Rousseau verging: hij trok naar Brazilië, pendelde drie keer in de week naar Amsterdam en speechte voor bedrijfsleiders. Een overzicht van de voorbije maanden in het leven van Conner Rousseau. “Hij

Lees meer »

KDC Ruddervoorde verliest vrouwenploeg

KDC Ruddervoorde verliest volgend seizoen haar vrouwenploeg in de hoogste provinciale reeks aan Hertsberge. Trainer Wim De Wispelaere en alle speelsters stappen over naar de buren en hervatten in derde provinciale.
The post KDC Ruddervoorde verliest vrouwenploeg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldwijde voorraad choleravaccin op terwijl uitbraken blijven verspreiden

De wereldwijde voorraad van het choleravaccin is volledig op, dat meldt The New York Times. Er zijn wereldwijd maar vier bedrijven die een choleravaccin produceren, waarvan er momenteel maar één het vaccin mag verkopen. Eind februari werden er over heel de wereld al 79.300 gevallen van cholera en 1.100 sterfgevallen gemeld. Dit zou nog een grote onderschatting zijn van de

Lees meer »

Compact Disk Dummies palmen Gent in met release party van hun nieuwe plaat: “Eind dit jaar gaan we op tour door België”

De Compact Disk Dummies stelden donderdagavond 11 april hun nieuwe album officieel voor in Gent. De broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem, een deelgemeente van Waregem palmden het Pillows Hotel in met een stijlvolle release party. Je kon er als eerste hun nieuwe album horen, bladeren door hun notitieboekjes én zelfs genieten van enkele nummers die ze exclusief live

Lees meer »

Wie helpt Tars (17)? Jonge filmmaker zoekt figuranten voor ambitieus kortfilmproject in Kuurne

Op zondagochtend 14 april gaat de 17-jarige Tars Coulembier uit Kuurne de omgeving van Roterij Sabbe omtoveren tot een indrukwekkende filmstudio. Tars, een student aan het Spes Nostra Kuurne, waar hij de richting Economie-moderne talen volgt, heeft zijn zinnen gezet op de filmschool KASK in Gent. Zijn toelating zal echter afhangen van zijn prestaties tijdens de toelatingsproef later dit jaar.<br

Lees meer »