Israëlisch leger erkent “grote fout” na dood ngo-medewerkers

Het Israëlische leger heeft woensdag erkend dat het “een grote fout” heeft gemaakt door zeven medewerkers van de ngo World Central Kitchen (WCK) te doden bij een aanval in de Gazastrook.

 

Meer krantenkoppen in België

20-tal Leuvense kinderen worden ziek op badmintonkamp in Tongerlo

Op een badmintonkamp in Tongerlo zijn een 20-tal kinderen mogelijk besmet met een virus, ze moesten braken en hadden rillingen. Het gaat om een groep kinderen van badmintonclub Blauwput Omnisport uit Kessel-Lo. Hoe het komt dat de kinderen ziek werden, is voorlopig nog niet duidelijk. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) is ter plaatse.

Lees meer »

Overleden Lydia (55) belde de avond voor de woningbrand naar hartsvriendin Cecile: “Ze was overstuur. C. had haar geslagen”

Een 53-jarige man zit in de cel op verdenking van opzettelijke brandstichting in zijn huis in Ronse, waarbij zijn vriendin Lydia Gryson (55) om het leven is gekomen. De avond voor de brand zou het koppel onderling nog slaande ruzie hebben gehad, vertelt Lydia’s hartsvriendin, die haar overstuur aan de telefoon kreeg: “Hem aangeven bij de politie heeft ze nooit

Lees meer »

LIVEBLOG PSG-BARCELONA (21u, LIVE op VTM2/VTM GO). De Bilde in Parijs over terreurdreiging: “Ook vanavond 3.000 politiemensen”

Vanavond staat de heenwedstrijd tussen PSG en FC Barcelona op het programma. Beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden, trok PSG aan het langste eind. Wie zet zichzelf in polepositie voor een mogelijke halve finale? Kijk vanavond live op VTM2 of VTM GO,

Lees meer »

Man (20) zwaargewond na aanrijding door vrachtwagen: “Hij stak zonder kijken de weg over”

Een 20-jarige jongeman is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij in Zarren (Kortemark) onder een vrachtwagen belandde. Dat gebeurde toen hij plots zijn bus zag naderen, een spurtje trok en zonder te kijken de straat op het zebrapad overstak. Een traag rijdende trucker kon hem niet meer ontwijken. “Die jongen liep een zware enkelbreuk en open beenbreuk op, hopelijk kan zijn

Lees meer »

Caprinehoeve in Gits opent eigen ijssalon: “18 smaken gemaakt van geitenmelk”

In de Caprinehoeve in de Gryspeerdstraat in Gits kan je sinds kort genieten van verse ambachtelijke ijsjes. Brecht Dewulf (23), sinds begin dit jaar de zaakvoerder van de geitenboerderij, heeft namelijk versterking gekregen van zijn zus Delphine (19). Zij serveert in de Caprinehoeve voortaan artisanaal hoeve-ijs, gemaakt van de melk van de geitjes van haar broer. Wij gingen proeven.
The

Lees meer »