Industriële tandem VDL-Schmitz in polepositie om doorstart te maken met Van Hool

21:01 De West-Vlaming Guido Dumarey en het duo VDL-Schmitz Cargobull hebben elk om en bij 200 miljoen euro geboden om onderdelen van het failliete Van Hool over te nemen. VDL-Schmitz heeft de beste kaarten… 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehouden om achter mijn droom aan te gaan”

Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235′ in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En

Lees meer »

VS stellen opnieuw sancties in tegen Venezolaanse oliesector

De Verenigde Staten hebben besloten een aantal sancties tegen de oliesector van Venezuela weer in te stellen, omdat de president van dat land, Nicolás Maduro, nog steeds de oppositie met harde hand zou onderdrukken. Een half jaar geleden versoepelde Washington het sanctiebeleid tegen de autoritair regerende ‘revolutionaire socialist’ Maduro, die aankondigde vrije presidentsverkiezingen te zullen houden dit jaar.

Lees meer »

Claudine en Christiaan samen met pensioen: “Ze noemen ons zelfs Nicole en Hugo”

Claudine Goethals (60) en Christiaan De Waele (59) zijn na carrières van respectievelijk 24 en 40 jaar op exact dezelfde dag met pensioen gegaan bij het metaalverwerkend bedrijf Sobinco. Op hun laatste dag werden ze in de bloemetjes gezet door hun collega’s. “Veel koppels zouden nooit samen willen werken maar wij zijn altijd samen uit, samen thuis”, zegt Claudine.
The

Lees meer »

Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Het Sinjakoor uit Menen en het koor Sursum Corda uit Gullegem slaan de handen in mekaar voor ‘Whispers of Ireland’. Samen met de folkband The Swigshift zorgen ze op zaterdag 20 april in Menen en op zaterdag 27 april in Gullegem voor een Ierse avond met Ierse liederen en folkmuziek.
The post Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Lees meer »

Winkel Sport wil in slotseizoen nog de beste West-Vlaamse amateurclub zijn: “Die ambitie leeft wel”

Winkel Sport won zopas van OHL B dankzij twee goals van Jeremy Perbet, en wipt zowaar naar de vijfde plaats. Het laatste seizoen van rood-zwart op dit niveau kan Winkel Sport zowaar als de beste amateurclub van West-Vlaanderen afsluiten. “Een ambitie die wel leeft”, zegt sportief manager Patrick Rotsaert. “Maar we hebben nog drie verplaatsingen voor de boeg.”
The post

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Veel verslavender dan sigaret én illegaal: onze reporter kan makkelijk snus kopen in nachtwinkels

Het is verslavend, razend populair bij jongeren én sinds oktober verboden in ons land. ‘Snus’, of zakjes tabaks- of nicotinepoeder die je tussen je bovenlip en tandvlees steekt om nicotine binnen te krijgen. Toch kon onze reporter de drug doodeenvoudig in verschillende nachtwinkels krijgen. “In het illegale circuit zijn de dosissen vaak veel hoger.”

Lees meer »

Vichtenaren Debbie en Daan samen met Jeremie Vaneeckhout op Groenlijst op 9 juni voor West-Vlaanderen

Naast Vlaamse lijsttrekker en co-voorzitter Jeremie Vaneeckhout nemen nog twee Anzegemnaren een plaats in op de lijsten voor de verkiezingen van 9 juni. Daan Ryckoort en Debbie Vandenberghe nemen respectievelijk de 8e opvolgersplaats voor de Kamer en de 11e opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement in. Op die manier willen de twee Vichtenaren hun verantwoordelijkheid nemen in tijden dat er veel

Lees meer »

Kunstenares van Het Nieuwstedelijk staat met tiny house op wielen in Genkse Stalenstraat: “Wagentje is gespreksopener om over klimaatrampen te praten”

Opvallend beeld in de Stalenstraat in Genk: kunstenares van Het Nieuwstedelijk Sara Vertongen trekt er rond met haar tiny house op wielen. Het gaat om een kunstproject waarmee ze het met mensen wil hebben over klimaatrampen. "Die gekke vrouw die in haar wagentje woont, dat opent wel meteen een ander soort gesprek dan wanneer ik aan je deur zou aanbellen

Lees meer »