“Ik besef dat ik gevoelig blijf voor depressies”: Eva Daeleman vertelt in nieuw boek over impact van paddo-trip

“Ik heb me enorm schuldig gevoeld.” Begin vorig jaar kampte Eva Daeleman (34), oud-omroepster en sidekick van Peter Van de Veire op MNM, met een zware depressie. Dat had ook een grote impact op haar gezin. In haar boek ‘Kwijt’ schrijft ze die moeilijke periode van zich af en vertelt ze over de weg naar herstel dankzij een paddo-trip. Een uitgebreid gesprek over die hallucinerende sessies, haar nomadenleven en of ze ooit nog terugkeert naar een job in de media. 

Meer krantenkoppen in België

Union bijt van zich af in schorsingszaak Burgess en noemt poging tot beïnvloeding “onbewezen en onterechte insinuaties”

Bondsprocureur Ebe Verhaegen en Philippe Bormans staan lijnrecht tegenover mekaar. Nadat die eerste had laten weten dat het bondsparket in beroep zou gaan tegen de schorsing van Burgess, belde de CEO van Union hem op om hem de les te spellen. De bondsprocureur maakte daarvan melding bij de voetbalbond. Union zelf noemt dat dan weer “onbewezen en onterechte insinuaties”.

Lees meer »

Zo kan je minderjarigen beschermen en weerbaar maken tegen onlinegroomers

Een volwassen man die een veertigtal minderjarigen op Snapchat benadert voor naaktbeelden: volgens Child Focus is dat maar het tipje van de ijsberg van wat zich online afspeelt. Minderjarigen spreken vaak niet over hoe ze online benaderd worden omdat ze zoveel schaamte voelen. Kan je kinderen toch beschermen tegen groomers? Hoe pak je dat best aan?

Lees meer »

Hoe betrouwbaar is zelfrijdende Robotaxi van Elon Musk? “Zijn we zeker dat we niet in Amsterdamse gracht rijden?”

Tesla brengt 8 augustus de Robotaxi op de markt, een volledig zelfrijdende wagen die jou zonder chauffeur of stuur naar je bestemming brengt. Het is de vraag of Elon Musk niet opnieuw meer belooft dan hij kan waarmaken. "De laatste jaren hebben we het tijdspad van die technologie overschat", waarschuwt Steven Latré, hoofd artificiële intelligentie van Imec.

Lees meer »

KIJK. Iraanse vrouwen gaan viraal met dansvideo, maar riskeren nu vervolging wegens “illegale activiteit”

Een groep Iraanse studentes wordt mogelijk vervolgd voor een dansvideo die ze hebben gemaakt. Het gaat om elf vrouwelijke studenten van de Al-Zahra Universiteit in het zuidwesten van Iran. Ze maakten de videoclip ter ere van hun afstuderen. Maar de universiteit waaraan ze studeren noemt de video een ‘illegale activiteit’ en wil juridische stappen ondernemen.

Lees meer »

Nieuwe buste van Cowboy Henk wordt midden mei geplaatst

De zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit was al enige tijd in zeer slechte staat. De afwerking en de plaatsing van de nieuwe pop art versie was voorzien voor eind 2023, maar de productie liep wat vertraging op. “De plaatsing van het werk is nu voorzien voor de week van 13 mei”, zegt

Lees meer »