Iedereen wil in Vlaanderen koersen, dus geldt: eigen coureurs eerst

 

Vlaanderen is als koersbestemming zo populair dat Cycling Vlaanderen tussen februari en april een ‘14-dagenregel’ hanteert: tot twee weken voor een koers krijgen Belgische licentiehouders voorrang. Het leidt tot onvrede bij B&B’s en fietshotels die buitenlandse renners zien afhaken.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Families overleden gevangenen krijgen lichaam geliefden terug zonder organen: “Ze hebben in onze plaats een beslissing genomen”

In de Amerikaanse staat Alabama hebben familieleden van overleden gevangenen verschillende rechtszaken aangespannen. Ze kregen de lichamen van hun geliefden terug zonder organen. “Ze hebben de beslissing voor ons genomen”, vertelt Marvin Kennedy, die zijn overleden broer moest begraven. Twistpunt is een overeenkomst tussen de gevangenissen en de universiteit in Alabama, die zou toelaten om de organen te gebruiken, maar

Lees meer »

Opendeur en beleefmoment bij nieuwe GO! Middenschool Middelkerke: “Er was al 30 jaar vraag naar”

Na de zomer opent een middelbare school haar deuren in Middelkerke. Het initiatief voor de GO! Middenschool komt van burgemeester Jean-Marie Dedecker. Onder leiding van Magali De Vos, de coördinator van het project, wordt de school opgericht als een vestiging van scholengroep STROOM GO. “We zijn volop bezig met de opstart,” legt De Vos uit. “De school zal gevestigd zijn

Lees meer »

POLL. Nadat hij/zij zich brutaal mengde tijdens eliminatieproef: weet jij wél wie de mol is? Stem hier op jouw verdachte

Na Gillian, Karolien en Philippe valt nu ook Coco af. Er zijn nog vijf kandidaten over in ‘De mol’ en één verrader dus. Die speelt het spel dit jaar bijzonder brutaal. Hij of zij ging zelfs een rechtstreekse confrontatie aan met de deelnemers tijdens in het invullen van de eliminatieproef. Met als resultaat: Coco die zich toch liet verleiden, maar

Lees meer »

Jérémy Doku doet sterretjes zien en treft raak in doelpuntenfestival tegen laagvlieger Luton

Veel energie heeft Manchester City niet verbruikt op weg naar de Champions Leaguereturn tegen Real Madrid. Een herstelde Kevin De Bruyne creëerde tegen laagvlieger Luton zeven kansen, Jérémy Doku ontbond zijn Duivels pas in het slot toen de match al gespeeld was: penalty afgedwongen, fantastisch doelpunt en nog een assist erbovenop. Die dribbelactie voor zijn goal droeg zijn trademark. Slalommen

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Macron wil meer sancties tegen Iran – Al 97 journalisten gedood in Gazaoorlog

Premier Alexander De Croo (Open Vld) is voor sancties tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, dat liet hij woensdag weten voor het begin van de EU-top in Brussel. Ook de Franse president Emmanuel Macron wil meer sancties van de Europese Unie tegen Iran na de grote aanval op Israël afgelopen weekend. De VN-Veiligheidsraad stemt niet vandaag, maar vrijdag over de aanvraag

Lees meer »

Titel lonkt voor dames Volley Bredene A

Na een ongetwijfeld deugddoende paasonderbreking staan de speelsters van Volley Bredene A voor de weken van de waarheid. De titel in Promo 2 lonkt, maar dan moeten de dames van coach Bjorn De Roo zaterdag eerst nog voorbij de buren van Volley de Haan. Eén week later wacht de topper tegen het tweede gerangschikte Ruvo Ruddervoorde.
The post Titel lonkt

Lees meer »

Tars (17) hoopt met kortfilm ‘Dear Mary’ op toelating in filmschool KASK: “Tijdens de opnames heb ik nog aan het scenario gesleuteld”

Het was afgelopen zondag gezellig druk in de omgeving van Roterij Sabbe, voor de opnames van de kortfilm ‘Dear Mary’ onder leiding van de 17-jarige Tars Coulembier uit Kuurne. Tars studeert aan Spes Nostra Kuurne, waar hij de richting Economie-Moderne Talen volgt. Vanaf volgend jaar hoopt hij te gaan studeren aan de filmschool KASK in Gent. Of hij daar wordt

Lees meer »